Tort Anabel

de delia64 in Torturi, 30 Ian 2013 | 2988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g nuca macinata
  • 75 g faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 3 linguri ness
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Anabel:

Blatul

Se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga pe rand galbenusurile, apa, zaharul vanilat, nuca si faina in care se pune praful de copt.

Se tapeteaza o forma pentru tort cu hartie de copt, adaugam compozitia de mai sus la cuptor, la o  temperatura de 180 de grade.

Facem testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca in tava, scoatem blatul si-l taiem in trei parti.

Crema

Amestecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si adaugam nessul.

Montam tortul astfel:

- pe un platou intins asezam prima parte din blat, crema

- a doua parte, din nou crema 

- procedam la fel si cu ultima parte

Deasupra ornam cu crema si optional presaram nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Anabel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si jeleu de cafea