Tort Anabel

de delia64 in Torturi, 30 Ian 2013 | 3033 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g nuca macinata
  • 75 g faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 3 linguri ness
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Anabel:

Blatul

Se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga pe rand galbenusurile, apa, zaharul vanilat, nuca si faina in care se pune praful de copt.

Se tapeteaza o forma pentru tort cu hartie de copt, adaugam compozitia de mai sus la cuptor, la o  temperatura de 180 de grade.

Facem testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca in tava, scoatem blatul si-l taiem in trei parti.

Crema

Amestecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si adaugam nessul.

Montam tortul astfel:

- pe un platou intins asezam prima parte din blat, crema

- a doua parte, din nou crema 

- procedam la fel si cu ultima parte

Deasupra ornam cu crema si optional presaram nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Anabel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de cafea