Se incinge cuptorul la 180°c.
Se unge forma de barcute cu unt.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana se albesc iar apoi se adauga faina cernuta si se incorporeaza bine, albusurile se bat spuma cu putina sare.
Se incorporeaza albusurile...
Se fac 2 blaturi.Se amesteca ingredientele lichide intr-un bol,iar cele uscate in alt bol.
Se incorporeaza bine toate ingredientele.
Se tapeteaza 2 tavi cu unt si foaie de copt,se toarna compozitile si se dau la cuptor(daca nu aveti 2 avi le coaceti pe rand).
Se coc cca 30-40 min pana...
Untul moale la temperatura camerei se amesteca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spuma.
Peste se adauga galbenusurile,grisul,praful de copt, branza si zeama de lamaie,dupa care se incorporeaza toate.
Albusurile se bat spuma cu putina sare si se incorporeaza si ele usor cu o...
Intr-o cratita se pune frisca lichida, zaharul si untul, se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Se adauga zaharul vanilat si nuca de cocos. Se lasa la racit.
Se pune pe un planseta de lucru o folie de aluminiu, peste se toarna compozitia de nuca de cocos, se aseaza in forma patrata cu o...
Se incinge cuptorul la 160°c.
Se unge o tava de 16-25 cm cu unt si se pune o foaie de copt.
Se topeste ciocolata la bain-marie impreuna cu untul.Se lasa la racit 5 minute,apoi peste se adauga 2 oua batute si se incorporeaza bine.
Intr-un alt bol se amesteca faina,100 gr de zahar...
Se unge o forma de tort ,rotunda,detasabila, de 20 cm cu unt.
Intr-un bol se pun biscuitii si se mixeaza pana devin pudra.
Peste ei se adauga untul topit si se amesteca bine pana se incorporeaza.
Aceasta compozitie se pune in forma de tort unsa cu unt si se aseaza pe fundul acesteia si...
Preparam gogoselele:mai intai punem apa la fiert,apoi amestecam ingredientele seci faina,bicarbonatul,sarea apoi adaugam uleiul de masline si peste, apa fiarta(se pune apa cat sa fie o compozitie mai moale).
Se amesteca bine toate ingredientele,se poate amesteca si cu mixerul.
Daca...
Ciresele se spala si se curata de codite si de samburi,(le-am taiat pe jumatate)apoi se presara putin zahar si se lasa deoparte.
Intr-un castron se amesteca bine ouale impreuna cu sarea, zaharul brun si zaharul vanilat pana se incorporeaza bine.Se adauga pudra de migdale care a fost putin...
Se incinge cuptorul la 180°c .
Se unge cu unt o forma(23 sau 25 cm) de tarte mai inalta inclusiv peretii.
Se amesteca faina cu untul rece(dat prin razatoarea mare),se adauga zaharul pudra si se amesteca pana devine ca pesmetul apoi se adauga galbenusul de ou si apa rece si se amesteca...
Mousse : intr-o craticioara se pune zaharul si 2 linguri de apa, se amesteca pana se topeste zaharul. Se da craticioara de pe foc si se adauga frisca lichida (incalzita dinainte). Se amesteca toate apoi se adauga gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic. Se amesteca bine pana se...
Ciocolata se topeste la baine-marie(eu am avut cicolata pudra simpla care am amestecat-o cu cateva linguri de lapte si cicolata normala cu alune).
Se adauga apoi uleiul de masline si se amesteca bine pana se incorporeaza cu ciocolata.Se da de pe foc si se lasa la racit,nu se pune direct...
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea,apoi in centru se adauga,150 gr din untul moale la temperatura camerei si drojdia desfacuta in apa calda,se adauga laptele putin cate putin si se framanta pana devine o coca nelipicioasa.
Se inveleste cu o folie alimentara si se da la rece 30 min.Dupa 30...
Se amesteca untul moale cu zaharul si zaharul brun.
Se adauga ouale,apoi faina strecurata,praful de copt,sarea si se amesteca.
Se adauga pepite de ciocolata si se amesrteca iar.
Se pun mici ronduri din coca pe o tava tapetata cu foaie de copt se presara cateva pepite de ciocolata si se...
Pestele l-am spalat,l-am asezat intr-o tava si l-am condimentat cu toate ingredientele,am stropit cu ulei de masline.Am dat tava la cuptor si dupa putin timp am pus peste ceapa taiata solzisori si usturoiul pisat,apoi am stropit cu zeama de lamaie.Am mai lasat putin sa intre toate aromele...
Aluatul: Se pun intr-un vas faina,sarea,otetul si 50 gr unt.Se varsa apa in ploaie si se lucreaza cu mainile.Se framanta bine pana devine o coca nelipicioasa.
Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider 10 min.Pe planul de lucru pudrata cu faina se intinde coca cu sucitorul in forma...
Am pus intr-un castron faina cernuta.
Am adaugat sare si apoi apa cat cuprinde,am framantat bine si am mai adaugat apa daca a fost necesar pana nu se mai lipeste coca de mana.
Am rupt bucati (daca vreti mai subtiri se pot rupe bucati mai mici,daca doriti mai groase se rupe mai multa...
Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma cu cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul.
Cand au devenit tari am pus galbenusurile si am incorporat bine cu mixerul.
Am adaugat si untul topit si la final cu o spatula am amestecat usor faina cernuta cu praful de copt....
Se spala si se curata merele de coaja,seminte si cotoare,apoi se taie cubulete intr-un bol de yena uns cu putin unt (sau alt vas de copt)in care se face crumble.
In alt vas se pun toate ingredientele si se freaca in palme(atentie nu se amesteca nu mana sau lingura ptr ca trebuie sa fie...
Am spalat salata chinezeasca si am taiat-o mai marunt si am pus-o intr-un castron.
Peste am adaugat o cutie de Rio Mare mexicana( cu ton) care contine multe legume ca morcovi,ardei,fasole rosie,ton,boabe de porumb etc si am amestecat impreuna cu salata,am adaugat sare si piper dupa gust.
La...
Am pus mai intai drojdia la dospit intr-un bol cu putina apa calduta si putin zahar.
Dupa ce a crescut am facut coca astfel:am batut ouale cu zaharul si sarea.Apoi am amestecat bine si am adaugat faina(daca e lipicioasa se mai adauga faina pana devine ca o coca de cozonac)l si se...
Am pus apa intr-o craticioara la fiert si am adaugat in ea ceapa curatata,spalata si taiata rondele,si morcovul curatat si spalat si dat prin razatoarea fina.
Fideaua am pus-o intr-un bol cu apa calda la inmuiat.Cand au fiert legumele putin am adaugat ciupercile,germenii de soia si bambusul si...
Se fierb pastele in apa al dente cu putina sare dupa minutele scrise pe pachet(eu am fiert 6 min).
In acest timp se face sosul: am pus intr-o cratita putin ulei de masline cu aroma de usturoi,am adaugat sos pesto facut in casa(se poate folosi si din magazin),apoi am adaugat apa si am lasat...
Intr-un castron am pus laptele cald,apoi am adaugat pe rand ingredientele seci si am amestecat cu mixerul.
Am adaugat apa calduta pana sa format o compozitie subtire.
Intr-o tigaie care nu lipeste fara a adauga ulei,am pus cu un polonic de compozitie formand un cerc,(compozitia nu trebuie...
Am separat mai intai ouale,am batut albusul spuma cu putina sare,apoi am adaugat zaharul in ploaie si am batut bine cu mixerul pana s-a topit zaharul.
Apoi am adaugat galbenusurile si am amestecat bine,dupa care am adaugat pe rand,untul topit,faina in ploaie care a fost data prin strecuratoare...
Blat: am separat albusurile de galbenusuri, pe care le-am batut spuma cu putina sare, apoi am adaugat zaharul si galbenusurile si le-am batut bine pana cand s-a topit zaharul. Pe rand am adaugat apa si faina cernuta in ploaie. Am amestecat bine cu o spatula, apoi aceasta compozitie am dat-o la...
Se pun pufuletii intr-un bol,se faramiteaza cu mana,apoi peste se adauga putina apa sa se lege,sa devina o crema omogena,apoi se amesteca cu mixerul bine adaugam mustarul,zeama de lamaie si ulei cate putin.
Se mixeaza pana devine o pasta omogena.
La final se sareaza dupa gust,si se...
Iata cum se prepara Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile cu un praf de sare, cu ajutorul mixerului. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat bourbon si zaharul tos pana cand...
Prepararea biscuitelui (blat) : se amesteca untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul.Se adauga ouale apoi pudra de migdale si se amesteca pana devine cremos.Se adauga amidonul si esenta de caramel.Se toarna intr-o tava rotunda detasabila mai mare si se da la cuptorul incins din...
Blatul: se incinge cuptorul la 180°c,apoi se ung doua tavi rotunde de 20 cm cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt (daca nu aveti se pot coace pe rand),apoi se amesteca untul cu zaharul pana cand devine spumos,se adauga ouale unul cate unul amestecand pana se incorporeaza bine.Se adauga...
Am cumparat mai multa carne de miel,chiar si feliata,si am avut si o pulpa mare de buna calitate.
Am spalat carnea si am respectat pasii de marinare.In prima etapa am amestecat sarea de mare cu piper(eu am pus macinat) si cu ierburile aromate si fulgii de ardei iute,le-am tocat marunt cu...
"Barquette LU" - Barcute cu ciocolata cu lapte si ciocolata neagra
Se incinge cuptorul la 180°c. Se unge forma de barcute cu unt. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana se albesc iar apoi se adauga faina cernuta si se incorporeaza bine, albusurile se bat spuma cu putina sare. Se incorporeaza albusurile...
Tort Tuxedo
Se fac 2 blaturi.Se amesteca ingredientele lichide intr-un bol,iar cele uscate in alt bol. Se incorporeaza bine toate ingredientele. Se tapeteaza 2 tavi cu unt si foaie de copt,se toarna compozitile si se dau la cuptor(daca nu aveti 2 avi le coaceti pe rand). Se coc cca 30-40 min pana...
Cheesecake cu coacaze rosii
Untul moale la temperatura camerei se amesteca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spuma. Peste se adauga galbenusurile,grisul,praful de copt, branza si zeama de lamaie,dupa care se incorporeaza toate. Albusurile se bat spuma cu putina sare si se incorporeaza si ele usor cu o...
Bounty
Intr-o cratita se pune frisca lichida, zaharul si untul, se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Se adauga zaharul vanilat si nuca de cocos. Se lasa la racit. Se pune pe un planseta de lucru o folie de aluminiu, peste se toarna compozitia de nuca de cocos, se aseaza in forma patrata cu o...
Cheesecake Brownies
Se incinge cuptorul la 160°c. Se unge o tava de 16-25 cm cu unt si se pune o foaie de copt. Se topeste ciocolata la bain-marie impreuna cu untul.Se lasa la racit 5 minute,apoi peste se adauga 2 oua batute si se incorporeaza bine. Intr-un alt bol se amesteca faina,100 gr de zahar...
Cheesecake cu ciocolata
Se unge o forma de tort ,rotunda,detasabila, de 20 cm cu unt. Intr-un bol se pun biscuitii si se mixeaza pana devin pudra. Peste ei se adauga untul topit si se amesteca bine pana se incorporeaza. Aceasta compozitie se pune in forma de tort unsa cu unt si se aseaza pe fundul acesteia si...
Churros cu sos de ciocolata
Preparam gogoselele:mai intai punem apa la fiert,apoi amestecam ingredientele seci faina,bicarbonatul,sarea apoi adaugam uleiul de masline si peste, apa fiarta(se pune apa cat sa fie o compozitie mai moale). Se amesteca bine toate ingredientele,se poate amesteca si cu mixerul. Daca...
Clafoutis cu cirese
Ciresele se spala si se curata de codite si de samburi,(le-am taiat pe jumatate)apoi se presara putin zahar si se lasa deoparte. Intr-un castron se amesteca bine ouale impreuna cu sarea, zaharul brun si zaharul vanilat pana se incorporeaza bine.Se adauga pudra de migdale care a fost putin...
Cheesecake cu ricotta si cirese
Se incinge cuptorul la 180°c . Se unge cu unt o forma(23 sau 25 cm) de tarte mai inalta inclusiv peretii. Se amesteca faina cu untul rece(dat prin razatoarea mare),se adauga zaharul pudra si se amesteca pana devine ca pesmetul apoi se adauga galbenusul de ou si apa rece si se amesteca...
Mousse cu migdale si sos de caramel
Mousse : intr-o craticioara se pune zaharul si 2 linguri de apa, se amesteca pana se topeste zaharul. Se da craticioara de pe foc si se adauga frisca lichida (incalzita dinainte). Se amesteca toate apoi se adauga gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic. Se amesteca bine pana se...
Mousse au chocolat
Ciocolata se topeste la baine-marie(eu am avut cicolata pudra simpla care am amestecat-o cu cateva linguri de lapte si cicolata normala cu alune). Se adauga apoi uleiul de masline si se amesteca bine pana se incorporeaza cu ciocolata.Se da de pe foc si se lasa la racit,nu se pune direct...
Paini cu ciocolata
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea,apoi in centru se adauga,150 gr din untul moale la temperatura camerei si drojdia desfacuta in apa calda,se adauga laptele putin cate putin si se framanta pana devine o coca nelipicioasa. Se inveleste cu o folie alimentara si se da la rece 30 min.Dupa 30...
Cookies
Se amesteca untul moale cu zaharul si zaharul brun. Se adauga ouale,apoi faina strecurata,praful de copt,sarea si se amesteca. Se adauga pepite de ciocolata si se amesrteca iar. Se pun mici ronduri din coca pe o tava tapetata cu foaie de copt se presara cateva pepite de ciocolata si se...
Cod la cuptor si gratin de legume
Pestele l-am spalat,l-am asezat intr-o tava si l-am condimentat cu toate ingredientele,am stropit cu ulei de masline.Am dat tava la cuptor si dupa putin timp am pus peste ceapa taiata solzisori si usturoiul pisat,apoi am stropit cu zeama de lamaie.Am mai lasat putin sa intre toate aromele...
Papuci cu banane
Aluatul: Se pun intr-un vas faina,sarea,otetul si 50 gr unt.Se varsa apa in ploaie si se lucreaza cu mainile.Se framanta bine pana devine o coca nelipicioasa. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider 10 min.Pe planul de lucru pudrata cu faina se intinde coca cu sucitorul in forma...
Turte nedospite(Cococi)
Am pus intr-un castron faina cernuta. Am adaugat sare si apoi apa cat cuprinde,am framantat bine si am mai adaugat apa daca a fost necesar pana nu se mai lipeste coca de mana. Am rupt bucati (daca vreti mai subtiri se pot rupe bucati mai mici,daca doriti mai groase se rupe mai multa...
Tarta delfin cu capsuni si banane
Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma cu cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul. Cand au devenit tari am pus galbenusurile si am incorporat bine cu mixerul. Am adaugat si untul topit si la final cu o spatula am amestecat usor faina cernuta cu praful de copt....
Crumble de mere
Se spala si se curata merele de coaja,seminte si cotoare,apoi se taie cubulete intr-un bol de yena uns cu putin unt (sau alt vas de copt)in care se face crumble. In alt vas se pun toate ingredientele si se freaca in palme(atentie nu se amesteca nu mana sau lingura ptr ca trebuie sa fie...
Salata cu ton si legume
Am spalat salata chinezeasca si am taiat-o mai marunt si am pus-o intr-un castron. Peste am adaugat o cutie de Rio Mare mexicana( cu ton) care contine multe legume ca morcovi,ardei,fasole rosie,ton,boabe de porumb etc si am amestecat impreuna cu salata,am adaugat sare si piper dupa gust. La...
Savarine cu frisca si jeleu de zmeura
Am pus mai intai drojdia la dospit intr-un bol cu putina apa calduta si putin zahar. Dupa ce a crescut am facut coca astfel:am batut ouale cu zaharul si sarea.Apoi am amestecat bine si am adaugat faina(daca e lipicioasa se mai adauga faina pana devine ca o coca de cozonac)l si se...
Supa chinezeasca cu legume
Am pus apa intr-o craticioara la fiert si am adaugat in ea ceapa curatata,spalata si taiata rondele,si morcovul curatat si spalat si dat prin razatoarea fina. Fideaua am pus-o intr-un bol cu apa calda la inmuiat.Cand au fiert legumele putin am adaugat ciupercile,germenii de soia si bambusul si...
Tagliatelle cu spanac in sos pesto
Se fierb pastele in apa al dente cu putina sare dupa minutele scrise pe pachet(eu am fiert 6 min). In acest timp se face sosul: am pus intr-o cratita putin ulei de masline cu aroma de usturoi,am adaugat sos pesto facut in casa(se poate folosi si din magazin),apoi am adaugat apa si am lasat...
Baghrir,clatite 1000 de gauri
Intr-un castron am pus laptele cald,apoi am adaugat pe rand ingredientele seci si am amestecat cu mixerul. Am adaugat apa calduta pana sa format o compozitie subtire. Intr-o tigaie care nu lipeste fara a adauga ulei,am pus cu un polonic de compozitie formand un cerc,(compozitia nu trebuie...
Prajitura cu fructe seci si cirese
Am separat mai intai ouale,am batut albusul spuma cu putina sare,apoi am adaugat zaharul in ploaie si am batut bine cu mixerul pana s-a topit zaharul. Apoi am adaugat galbenusurile si am amestecat bine,dupa care am adaugat pe rand,untul topit,faina in ploaie care a fost data prin strecuratoare...
Tort cu cirese si capsuni
Blat: am separat albusurile de galbenusuri, pe care le-am batut spuma cu putina sare, apoi am adaugat zaharul si galbenusurile si le-am batut bine pana cand s-a topit zaharul. Pe rand am adaugat apa si faina cernuta in ploaie. Am amestecat bine cu o spatula, apoi aceasta compozitie am dat-o la...
Maioneza de post, din pufuleti
Se pun pufuletii intr-un bol,se faramiteaza cu mana,apoi peste se adauga putina apa sa se lege,sa devina o crema omogena,apoi se amesteca cu mixerul bine adaugam mustarul,zeama de lamaie si ulei cate putin. Se mixeaza pana devine o pasta omogena. La final se sareaza dupa gust,si se...
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Iata cum se prepara Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile cu un praf de sare, cu ajutorul mixerului. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat bourbon si zaharul tos pana cand...
Tort cu portocale,miere si piersici
Prepararea biscuitelui (blat) : se amesteca untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul.Se adauga ouale apoi pudra de migdale si se amesteca pana devine cremos.Se adauga amidonul si esenta de caramel.Se toarna intr-o tava rotunda detasabila mai mare si se da la cuptorul incins din...
Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca
Blatul: se incinge cuptorul la 180°c,apoi se ung doua tavi rotunde de 20 cm cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt (daca nu aveti se pot coace pe rand),apoi se amesteca untul cu zaharul pana cand devine spumos,se adauga ouale unul cate unul amestecand pana se incorporeaza bine.Se adauga...
Friptura de miel
Am cumparat mai multa carne de miel,chiar si feliata,si am avut si o pulpa mare de buna calitate. Am spalat carnea si am respectat pasii de marinare.In prima etapa am amestecat sarea de mare cu piper(eu am pus macinat) si cu ierburile aromate si fulgii de ardei iute,le-am tocat marunt cu...