Papuci cu banane

de Ligia Bxl in Dulciuri, 30 Mai 2014 | 5021 vizualizari

 

Stiu ca au o denumire ciudata,dar asa se numesc pe aici (Chaussons )normal au o forma mai lata dar ca sa ajunga intregii familii trebuia sa le mai iau din dimensiuni :D :)))

 

INGREDIENTE

Ptr umplut:

  • 500 gr banane
  • 1 bucatica de unt(ca o lingura)
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita cu varf scortisoara(sau rasa daca nu doriti sa fie prea aromat)
  • 1 ou ptr uns

Ptr aluat feuilletée:

  • 250 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita otet
  • 250 unt moale
  • 10 cl apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papuci cu banane:

Aluatul:Se pun intr-un vas faina,sarea,otetul si 50 gr unt.Se varsa apa in ploaie si se lucreaza cu mainile.Se framanta bine pana devine o coca nelipicioasa.

Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider 10 min.Pe planul de lucru pudrata cu faina se intinde coca cu sucitorul in forma rotunda(,eu am intins pe o foaie de pergament) si se pune in centru untul ramas si se pliaza in forma de plic,se intinde cu sucitorul si se pliaza iar,apoi se introduce la frigider 15 min.Se face acest lucru de 5 ori si de fiecare data introdusa la frigider 10 min.Se poate inveli cu o folie alimentara si se poate congela ptr o alta data la folosirea acesteia.Se poate folosi coca cumparata,la alegerea fiecaruia.

Umplutura:Se curata bananele de coaja si se taie rondele,apoi se calesc intr-o tigaie cu zaharul,untul si scortisoara.Se amesteca usor pana se caramelizeaza.

Pe planul de lucru se intinde foaia subtire,apoi se pune cate putin din compozitia de banane caramelizate se taie o forma cu o rola ondulata ptr a forma papucii(trebuie sa aibe o forma de jumatate de cerc ca in imagine),se ung cu albus de ou pe margine ptr a se lipi,apoi se pliaza si se ung cu albusul ramas batut cu galbenusul.Se pun in tava pe o foaie de pergament si se dau la copt la 200°c pana se rumenesc.

Se pot servi cu lapte,ceai,ciocolata calda,cafea la alegerea fiecaruia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papuci cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase, facute cu lingura