Prajitura Alba-Neagra

de - Andreea - in Prajituri, 25 Iun 2013 | 7955 vizualizari

 

Pentru blat si crema m-am inspirat putin ( mai mult :) ) din tortul cu crema de ciocolata si skittles preparat de Irina. >:D<

Prajitura e foarte buna...O recomand.Nu e dificil de preparat si nici prea costisitoare !!! Am numit-o Alba-Neagra datorita celor doua creme de ciocolata( una alba si una neagra)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • esenta rom
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Pentru crema alba:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 100 gr frisca lichida
  • Pentru crema neagra:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr frisca lichida
  • Pentru decor:
  • topping de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba-Neagra:

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu putina sare.Se adauga zaharul si se mixeaza foarte bine pina ce devin o spuma tare.

Se adauga pe rind cite un galbenus,romul,faina si se amesteca totul cu grija.

Se pune compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hirtie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru circa 20 minute.

Cind e gata ,se scoate,se lasa la racit si apoi se taie in trei.

Creme:

Se pune la foc mic o craticioara in care se amesteca  frisca si ciocolata alba rupta in bucati mici.Frisca nu trebuie lasata sa inceapa sa fiarba.Cind ciocolata s-a topit se da craticioara la o parte si se lasa la racit cel putin 2 ore.Apoi inainte de a  se folosi la prajitura se mixeaza crema sa devina fina si pufoasa.

La fel se procedeaza si cu ciocolata neagra . 

Ornat:

Se aseaza primul blat pe un platou rotund.Se pune crema neagra.Se suprapune cel de-al doilea blat peste care se pune crema alba.Se incheie cu ultimul blat.

Se decoreaza cu topping de ciocolata sau dupa preferinta cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Pentru a aroma blatul sau cremele se pot folosi esente dupa preferinta fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba-Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si struguri