Prajitura Alba-Neagra

de - Andreea - in Prajituri, 25 Iun 2013 | 8279 vizualizari

 

Pentru blat si crema m-am inspirat putin ( mai mult :) ) din tortul cu crema de ciocolata si skittles preparat de Irina. >:D<

Prajitura e foarte buna...O recomand.Nu e dificil de preparat si nici prea costisitoare !!! Am numit-o Alba-Neagra datorita celor doua creme de ciocolata( una alba si una neagra)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • esenta rom
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Pentru crema alba:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 100 gr frisca lichida
  • Pentru crema neagra:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr frisca lichida
  • Pentru decor:
  • topping de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba-Neagra:

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu putina sare.Se adauga zaharul si se mixeaza foarte bine pina ce devin o spuma tare.

Se adauga pe rind cite un galbenus,romul,faina si se amesteca totul cu grija.

Se pune compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hirtie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru circa 20 minute.

Cind e gata ,se scoate,se lasa la racit si apoi se taie in trei.

Creme:

Se pune la foc mic o craticioara in care se amesteca  frisca si ciocolata alba rupta in bucati mici.Frisca nu trebuie lasata sa inceapa sa fiarba.Cind ciocolata s-a topit se da craticioara la o parte si se lasa la racit cel putin 2 ore.Apoi inainte de a  se folosi la prajitura se mixeaza crema sa devina fina si pufoasa.

La fel se procedeaza si cu ciocolata neagra . 

Ornat:

Se aseaza primul blat pe un platou rotund.Se pune crema neagra.Se suprapune cel de-al doilea blat peste care se pune crema alba.Se incheie cu ultimul blat.

Se decoreaza cu topping de ciocolata sau dupa preferinta cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Pentru a aroma blatul sau cremele se pot folosi esente dupa preferinta fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba-Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Eugenia