Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita

de gaby_duceag in Dulciuri, 10 Mar 2015 | 9105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura Lamingtons/Prajitura Tavalita
    • Pentru blat
    • 3 oua
    • 50 ml lapte
    • 50 ml ulei
    • 100 gr zahar tos
    • 250 gr faina alba
    • o lingurita praf de copt
    • o lingura zeama lamaie
    • un vf cutit sare
    • o lingurita extract de vanilie
    • Pentru glazura
    • 200 gr unt
    • 50 gr cacao
    • 250 gr zahar
    • 1/2 lingurita rom sau Amaretto
    nuca de cocos -100 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita:

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Amesteca galbenusurile cu laptele, uleiul si vanilia.
  3. Albusurile mixeaza-le spuma apoi adauga zaharul treptat. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
  4. Adauga amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma.
  5. Cerne faina impreuna cu praful de copt si-adauga in compozitie. Pune si zeama de lamaie.
  6. Omogenizeaza amestecand totul de jos in sus.
  7. Toarna compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
  8. Coace blatul la 170 grade pana prinde o culoare frumoasa la suprafata.
  9. Lasa la racit apoi taie-l in cuburi. Mie mi-au iesit 28 bucati dar depinde cat de mari le taiati.

Glazura

  1. Pune toate ingredientele intr-un vas pe foc.
  2. Amesteca in continuu pana la omogenizare si lasa la fiert pana incepe sa se ingroase si are consistenta putin mai fluida decat mierea.
  3. Opreste focul si lasa sa se raceasca putin.
  4. Inteapa cu furculita cate un cub de blat si trece-l prin siropul cald, apoi pune-l intr-o farfurie in care  ai pus nuca de cocos si invarte-l pe toate partile.
  5. Procedeaza la fel cu tot blatul si toata glazura.
  6. Daca se ingroasa glazura prea mult in timp ce se raceste, mai pune-o putin pe foc

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

miki_a 1

11.03.2015, 17:26

Pentru aspectul deosebit!

gaby_duceag 1

12.03.2015, 10:22

multumesc

mihaelar63 1

16.05.2017, 02:16

E sofisticata , zau ! Denumirea am mai auzit dar nu stiam la ce corespunde Imi trezeste amintiri din.. adolescenta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta gustoasa de prajitura tavalita cu nuca de cocos