camelia75

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 03.04.2011

RETETE94
PRIETENI102
Retete / Dulciuri

Compot pentru iarna fara conservanti

In Sirop / Compot la 3 Noi 2014

Fructele bine spalate se pun in borcane (eu le-am pus aproape pline, insa daca doriti sa aiba zeama mai multa, puneti doar pe jumatate fructe in borcan), adaugati zaharul, zaharul vanilat si la final apa rece. Infiletati capacele bine, apoi puneti la fiert borcanele ( foc mediu de la inceput ),...

Prajitura cu mere

In Dulciuri la 31 Oct 2014

1.Mixati ouale cu zaharul pana ce devin ca o crema si zaharul s-a topit. 2.Adaugati uleiul si esente dupa gustul vostru. 3.Renuntati la mixer si adaugati faina amestecata cu praful de copt si cacaua ( in ploaie ). Trebuie sa iasa o compo zitie destul de tare. 4.Taiati merele...

Desert prajitura cu ciocolata si bilute de cocos

In Prajituri la 22 Oct 2014

Bilute de cocos:  Amestecati bine toate ingredientele, apoi lasati compozitia la frigider pentru 20 de minute. Blat de ciocolata:  Preincalzti cuptorul la 180C. Amestecati ingredientele uscate pentru blat: faina si cacaua cernuta, amidonul, praful de copt si sarea. Mixati albusurile...

Prajitura cu struguri si branza dulce

In Prajituri la 13 Aug 2014

Mod de preparare blat: 1. Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana au cosistenta unei creme. 2. Adaugati uleiul si laptele,apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt. 3. Impartiti compozitia in doua,iar intr-o parte puneti cacao si amestecati bine. Mod de crema de branza:...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 15 Mai 2014

1.Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei creme. 2.Adaugati ouale si mixati bine. 3.Amestecati faina cernuta cu praful de copt bicarbonatul si sarea.Puneti jumatate din amestecul cu faina peste compozitia din bolul mixerului si cu...

Prajitura neagra

In Prajituri la 14 Mai 2014

1 Mixati ouale cu zaharul pana amestecul devine cremos,apoi adaugati untul. 2.Amestecati faina cernuta cu praful de copt si cacao,apoi o puneti peste amestecul cu oua. 3.Ungeti baza si peretii vasului interior cu unt apoi turnati compozitia uniform. 4.Apasati MENU,selectati programul...

Prajitura cu gem de gutui

In Prajituri la 21 Noi 2013

1.Intr-un bol puneti faina cernuta,apoi adaugati restul ingredientelor si framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios. 2.Impartiti aluatul in trei parti,apoi cu ajutorul sucitorului intindeti foile. 3.Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie pentru copt(eu am ramas fara...

Tort cu mousse de fructe de padure

In Torturi la 16 Noi 2013

Mod de preparare blat: Mixati ouale intregi cu zaharul pana ce devin ca o crema si isi tripleza volumul. 1.Amestecati faina cernuta cu cacaoa,apoi o adaugati treptat peste amestecul cu oua si zahar, amestecand cu atentie de jos in sus. 2.Puneti compozitia in tava tapetata cu unt si hartie...

Tort cu fructe si frisca

In Torturi la 24 Oct 2013

Mod de preparare blat de cacao: 1.Mixati foarte bine ouale cu zaharul, pana ce zaharul se topeste si compozitia devine ca o crema.Adaugati apa,esenta de rom,apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt,cacaua si un praf de sare.Puneti compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de...

Clatite cu gem de zmeura in vasul Zepter

In Dulciuri la 21 Iul 2013

Mod de preparare gem de zmeura: 1.Spalati cu grija zmeura,apoi o lasati la scurs. 2.Puneti zmeura in vasul Zepter,adaugati 300 gr zahar si lasati cateva ore pana ce zmeura isi lasa zeama.Eu am lasat-o de seara pana dimineata la frigider. 3.Adaugati restul de zahar si zeama de lamaie,apoi...

Prajitura cu caise

In Prajituri la 15 Iul 2013

1.Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei creme. 2.Adaugati ouale si mixati bine. 3.Amestecati faina cernuta cu praful de copt bicarbonatul si sarea.Puneti jumatate din amestecul cu faina peste compozitia din bolul mixerului si cu...

Prajitura cu mere si ananas in vasul Zepter

In Prajituri la 27 Iun 2013

1.Puneti in vasul Zepter untul,zaharul(cele 4 linguri),zaharul vanilat si le lasati pana cand untul se topeste.(Amestecati continuu) 2.Asezati merele taiate felii si stropite cu putina zeama de lamaie,ananasul si presarati peste ele migdalele macinate. Mod de preparare aluat: 1.Mixati...

Prajitura cu cirese

In Prajituri la 22 Iun 2013

Puneti la fiert laptele,zaharul,untul si cacaoa.Amestecati continuu, pana cand compozitia incepe sa fiarba si se omogenizeaza.Dupa ce a fiert,luati din aceasta compozitie 10 linguri in care se adaugati putina esenta de rom.Aceasta va fi glazura. Separati galbenusurile de albusuri.Albusurile le...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 9 Iun 2013

Dulceata de capsuni reteta In ambele variante 1.Spalati si curatati capsunile de codite. 2.Lasati-le la scurs intr-o strecuratoare. 3.Puneti capsunile intr-o oala care nu lipeste(eu am folosit una de inox cu fundul dublu) si adaugati zaharul,feliile si zeama de lamaie.(Pentru varianta...

Tarta cu rubarba

In Dulciuri la 9 Iun 2013

1.Cerneti faina.Adaugati sarea. 2.Faceti o adancitura in mijlocul fainii si adaugati untul topit si oul batut cu zaharul. 3.Framantati bine pana obtineti un aluat legat.Acoperiti-l cu o folie alimentara si lasati-l la frigrider 1 ora. 4.Pe o bucata de hartie pentru copt intindeti aluatul cu...

Tort de ciocolata, capsuni si maioneza

In Torturi la 4 Iun 2013

1.Cerneti faina, cacaua si praful de copt,apoi le puneti intr-un bol si le amestecati cu zaharul. 2.Puneti in bolul mixerului maioneza si razuiti semintele din interiorul batonului de vanilie.Mixati 3 secunde. 3.Adaugati amestecul cu faina,apoi adaugati cate o lingura de apa calduta.(mixerul...

Placinta cu mere

In Dulciuri la 13 Mai 2013

Mod de preparare umplutura Merele le curatam de coaja si le taiem cubulete.Le punem la calit cu zaharul,zaharul vanilat la foc mic,pana se inmoaie si se evapora lichidul.Dupa ce tragem dupa foc,adaugam esenta de rom si scortisoara dupa gust.Cat timp se raceste ne apucam de facut foaia....

Tarta cu mere si branza de vaci

In Dulciuri la 13 Mai 2013

Mod de preparare aluat Batem ouale cu zaharul,adaugam untul,apoi faina amestecata cu praful de copt(eu am pus in aluat cateva seminte de in).Dam aluatul la frigider pentru 2 ore. Intre timp ne apucam sa pregatim umplutura. Umplutura de mere Inmuiem stafidele in rom si apa calduta....

Gogosi de post

In Dulciuri la 12 Mai 2013

1.Amestecati faina, sarea, zaharul,coaja de portocala si drojdia,apoi turnati treptat apa calduta.Framantati pentru a obtine un aluat omogen. 2.Adaugati uleiul si framantati pana ce aluatul nu mai este lipicios.Acoperiti cu un prosop si lasati-l la crescut ~ 1 ora. 3.Pe masa unsa cu...

Tort cu crema de iaurt si capsuni

In Torturi la 12 Mai 2013

Mod de preparare blat: 1.Mixati ouale cu zaharul foarte bine,apoi adaugati ciocolata topita, dar nu fierbinte.(la microunde sau pe aburi) 2.Amestecati ingredientele uscate: faina,praful de copt,cacaua si sarea,apoi adaugati-le peste compozitia cu oua. 3.Puneti compozitia intr-o tava (cu...

Galuste cu caise

In Dulciuri la 11 Mai 2013

Spalam caisele,le curatam de coaja,le scoatem samburii, apoi le asezam pe o farfurie si le presaram cu putin zahar. Intr-o cratita punem pesmetul si nuca macinata si lasam sa se rumeneasca putin,pana cand pesmetul devine rumeniu.Tragem dupa foc si adaugam zaharul. Punem pe foc apa cu sare....

Placinta cu branza

In Dulciuri la 10 Mai 2013

Umplutura Amestecam branza sarata, pe care o faramitam cu ajutorul furculitei, cu branza de vaci.(In reteta originala in umplutura era adaugat si marar) Foi Dizolvati drojdia in laptele caldut,apoi adaugati faina cernuta,sarea si framantati pana obtineti un aluat moale si elastic,dar...

Placinta cu pere – Sfogliata con pere

In Prajituri la 10 Mai 2013

Intr-o tava pe care o tapetam cu hartie de copt presaram zahar, asezam cateva cubulete de unt, apoi felii de para asezate in cerc. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pana cand perele se inmoaie. Scoatem de la cuptor presaram parmezanul razalit, acoperim cu foaia pe care o intepam din loc...

Placinta cu mere

In Prajituri la 5 Mai 2013

Mod de preparare aluat 1.Amestecam intr-un castron sarea,faina si zaharul,apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita. 2.Adaugam galbenusurile si apa rece.Framantam repede pana adunam toate ingredientele intr-un aluat. Acoperim cu o folie si dam la frigider...

Cozonaci fara framantare

In Dulciuri la 4 Mai 2013

Pentru umplutura: Amestecati nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare. Mod de preparare aluat: 1.Cerneti faina si o puneti intr-un castron,apoi faceti in mijloc o “gropita” in care puneti...

Pasca cu ciocolata

In Dulciuri la 4 Mai 2013

Mod de preparare aluat: 1.Intr-un bol amestecati faina cernuta cu cacaua,drojdia si sarea. 2.Puneti zaharul,zaharul vanilat in lapte si incalziti-l 50 de secunde la microunde. 3.Adaugati in bolul cu faina,ouale,si laptele caldut(nu fierbinte)amestecati cu o spatula(sau lingura),apoi...

Gogosi

In Dulciuri la 9 Apr 2013

1.Puneti laptele la foc,adaugati sarea ,zaharul vanilat si zaharul si amestecati continuu pana este totul dizolvat. 2.Trageti dupa foc si adaugati untul.Lasati untul sa se topeasca in lapte. 3.Intr-un bol puneti faina cernuta si drojdia uscata.Daca folositi drojdie proaspata dizolvati drojdia...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 9 Apr 2013

1.Mixati ouale cu zaharul pana ce devin ca o crema si zaharul s-a topit. 2.Adaugati uleiul si esente dupa gustul vostru. 3.Renuntati la mixer si adaugati faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.(in ploaie).Trebuie sa iasa o compozitie destul de tare. 4.Taiati merele cubulete si...

Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

In Dulciuri la 3 Ian 2013

1.Rupeti cozanul in bucati,apoi turnati smantana batuta bine. 2.Topiti ciocolata la bain-marie,apoi o puneti peste cozonac si amestecati usor pana se incorporeaza. 3.Compozitia o puneti intr-o folie alimentara si-i dati forma unui salam(vezi foto). 4.Pana incalzim glazura de ciocolata...

Budinca lui Noe(Asure)

In Dulciuri la 2 Ian 2013

1.Seara puneti la inmuiat in boluri diferite nautul, griul si orezul.(nu uitati sa le spalati foarte bine inainte cu apa rece) 2.Dimineata: -Smochinele, caisele si cojile de portocala le puneti in apa calda timp de o jumatate de ora.Le scurgeti de apa,le puneti intr-un bol,dar nu aruncati...

Afisate 1 - 30 din 35 retete    

Postari recente

publicat la 31.10.2014

Prajitura cu mere

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]