Tarta cu mere si branza de vaci

de camelia75 in Dulciuri, 13 Mai 2013 | 6868 vizualizari

 

Dupa reteta Mihaelei Simandan.

 

INGREDIENTE

  • 270 gr faina
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 125 gr unt la temperatura camerei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita seminte de in(se poate si fara)
  • putin gris

Ingrediente pentru umplutura din mere

  • 1 kg mere
  • 50 gr stafide
  • 1/2 cana apa calda
  • 200 gr zahar
  • 2 lingurite esenta rom
  • scortisoara dupa gust

Ingrediente pentru umplutura cu branza de vaci

  • 300 gr branza de vaci
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 2 lingurite esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si branza de vaci:

Mod de preparare aluat
Batem ouale cu zaharul,adaugam untul,apoi faina amestecata cu praful de copt(eu am pus in aluat cateva seminte de in).Dam aluatul la frigider pentru 2 ore.
Intre timp ne apucam sa pregatim umplutura.

Umplutura de mere
Inmuiem stafidele in rom si apa calduta.
Merele le curatam de coaja si le taiem cubulete.Le punem la fiert cu zaharul,la foc mic,pana se inmoaie si se evapora lichidul.Cand se racesc adaugam stafidele scurse de apa si scortisoara dupa gust.

Crema de branza
Batem ouale cu zaharul foarte bine, pana zaharul se topeste,adaugam branza de vaci,coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Intindem aluatul intr-o forma rotunda(de preferat cu fundul detasabil) unsa cu unt,intepam aluatul cu o furculita si presaram un pic de gris.Punem umplutura de mere,apoi crema de branza.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 gr timp de 50-55 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta deosebita cu mere