Pana azi strambam din nas atunci cand piticii imi cereau clatite...Fum,miros si prea mult timp petrecut langa tigaie.
Cu vasul Zepter am scapat de toate!!!
Am facut clatite fara fum,caldura si miros.
Pentru ca aveam si 1 kg de zmeura, pe care piticii au refuzat sa o manance pe motiv ca-i prea acrisoara, m-am hotarat sa incerc sa fac gemul in vasul Zepter.A fost mult mai comod,deoarece nu a trebuit sa stau "lipita" de aragaz sa amestec gemul.Dupa ce l-am spumuit,am dat focul mic si l-am lasat sa fiarba.
Ingrediente pentru gemul de zmeura:
Ingrediente pentru clatite:
Mod de preparare gem de zmeura:
1.Spalati cu grija zmeura,apoi o lasati la scurs.
2.Puneti zmeura in vasul Zepter,adaugati 300 gr zahar si lasati cateva ore pana ce zmeura isi lasa zeama.Eu am lasat-o de seara pana dimineata la frigider.
3.Adaugati restul de zahar si zeama de lamaie,apoi puneti vasul pe focul mare(aveti grija ca flacara sa nu depaseasca baza vasului).Inlaturati spuma formata cu ajutorul spumierei.
4.Lasati focul mic si acoperiti cu capacul.Din cand in cand ridicati capacul pentru a sterge condensul format.Cand acul termocontrol ajunge in zona verde opriti focul.Cand acul termocontrol a coborat in zona galbena verificati daca gemul are consistenta dorita,iar daca mai trebuie fiert puneti din nou pe foc.Gemul este gata cand are o consistenta gelatinoasa sau il puteti verfifica prin proba picaturii.(luati cu lingurita ge, din vas si lasati sa cada pe o farfurie uscata,daca picaturile raman intregi si nu se imprastie pe farfurie inseamna ca dulceata este gata)
5.Puneti dulceata fierbinte in borcane bine spalate si sterilizate.(eu am incins bine cuptorul,am stins focul,apoi am pus borcanele cu gura in jos pe gratar si le-am tinut ~ 15-20 minute)
6.Inchideti bine borcanele,apoi rasturnati-le cu capul in jos pentru 15 minute.
Mod de preparare clatite:
1.Puneti toate ingredientele in bolul mixerului si mixati bine, timp de 3 minute.
2.Puneti la foc mediu vasul Zepter, acoperit cu capacul.Cand acul termocontrol ajunge la inceputul zonei verzi,lasati focul mic.
3.Ungeti cu ulei baza vasului si puneti un polonic de compozitie avand grija sa “imbracati” toata suprafata vasului.
4.Puneti capacul si lasati 1 minut, apoi intoarceti clatita pe partea cealalta si mai lasati 1 minut.
5.Dupa ce terminati cu prepararea clatitelor,le umpleti cu gem si le rulati.
Pofta buna!