Tarta cu rubarba

de camelia75 in Dulciuri, 9 Iun 2013 | 5723 vizualizari

 

Rubarba este o leguma care isi are originea in China vestica, Tibet, Mongolia si Siberia.Are un gust foarte acru,de aceea este recomandat sa fie consumata cu zahar, miere, suc de fructe,etc. Este indicat sa fie consumata de cei care sufera de hipertensiune si colesterol ridicat.Rubarba are efecte antioxidante, antiinflamatorii,antialergice si imbunatateste circulatia sanguina.

Tarta are un aluat crocant si un gust dulce acrisor.Va asigur ca este delicioasa si merita incercata!

 

INGREDIENTE

Ingrediente aluat:

  • 125 gr unt topit
  • 250 gr faina
  • 1 lingura rasa cu zahar pudra
  • 1 ou
  • un praf de sare

Ingrediente umplutura:

  • 500 gr rubarba
  • 150 gr smantana
  • 50 gr zahar
  • 1/2 lingura faina (~10 gr) scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rubarba:

1.Cerneti faina.Adaugati sarea.
2.Faceti o adancitura in mijlocul fainii si adaugati untul topit si oul batut cu zaharul.
3.Framantati bine pana obtineti un aluat legat.Acoperiti-l cu o folie alimentara si lasati-l la frigrider 1 ora.
4.Pe o bucata de hartie pentru copt intindeti aluatul cu ajutorul sucitorului,apoi asezati-l in forma de tarta si bagati-l la frigider pana pregatiti umplutura.
5.Spalati tijele de rubarba,apoi taiati-le in bucati de ~6-7 cm.
6.Amestecati bine smantana cu zaharul, faina si scortisoara.
7.Asezati tijele de rubarba peste aluat,apoi turnati amestecul de smantana.
8.Dati la cuptorul preincalzit, la foc potivit, timp de 45-50 minute.
9.Se taie dupa ce s-a racit bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Dya Daniela Andrei 1

09.06.2013, 18:31

Nu am mancat niciodata!

Rocsi 1

09.06.2013, 21:07

Sim0na 1

10.06.2013, 14:56

N-am facut si n-am mancat niciodata tarta cu rubarba.. Arata foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta crumble cu rubarba si capsuni