publicat la 29.01.2022
publicat la 19.11.2021
publicat la 06.01.2021
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv chiftele din cartofi fierti rasi reteta simpla si delicioasa
Cum se prepara Aperitiv chiftele din cartofi fierti rasi reteta simpla si delicioasa Cartofii se spala si se pun la fiert, apoi se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se descojesc si se dau pe razatoarea cea mare intr-un castron. Se curata ceapa de foi, se spala si se...
Desert placinta cu mere
Umplutura de mere: Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun la calit impreuna cu zaharul (dupa gust), iar dupa ce scade zeama lasata de acestea, se adauga scortisoara. Se lasa sa se raceasca. Aluat: Se pun oul, sarea, untul taiat...
Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra
Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga. Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se marunteste la robotul de bucatarie. Ceapa se curata de foi, se spala si se marunteste la robotul de...
Salata Mimoza
Cartofii se spala si se pun la fiert intr-un vas cu apa cat sa ii acopere, cu o lingurita de sare. Morcovii se curata de coaja, se taie in jumatati si se pun la fiert intr-un alt vas cu apa cat sa ii acopere si cu o jumatate de lingurita de sare. Se mai adauga apa pe parcursul fierberii in...
Pasta din pate de pasare cu mix de ardei
Se desface conserva de pate si se pune continutul sau intr-un castron. Se adauga crema de branza cu verdeata, mustarul si dulceata de ardei iuti. Feliile de gogosar se taie marunt si se adauga peste pate impreuna cu putin piper macinat, putin busuioc uscat si putin oregano uscat. Se paseaza...
Varza acra calita, de post
Verzele se tin in apa peste noapte pentru a se desara. Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste in ulei cu putina sare si cu putin piper macinat. Se toaca verzele grosier si se adauga peste ceapa aurie impreuna cu foile de dafin si putin piper macinat. Se lasa varza sa se...
Desert cornuri umplute cu branza
Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga ouale, zaharul, zaharul vanilinat, sarea, esenta de vanilie si faina cat cuprinde. Se framanta aluatul, apoi...
Mancare de urzici frecate cu malai - Reteta gustoasa de post
Iata cum se prepara aceasta Mancare de urzici frecate cu malai - Reteta gustoasa de post Se spala urzicile foarte bine. Se pune 1 litru de apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. In momentul in care apa da in clocote se adauga urzicile si se fierb la foc mic circa 8 minute. Se scot din...
Desert gofre cu chefir in compozitie la aparatul Waffle Maker Duraceramic Breville
Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul. Se adauga chefirul, apa minerala si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza praful de copt si faina, care se adauga treptat. Trebuie sa iasa o compozitie mai groasa decat cea de clatite. Se conecteaza aparatul Waffle Maker Duraceramic...
Desert placinta turnata cu mere
Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun la foc impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Dupa ce scade zeama lasata de acestea, se iau de pe foc si se amesteca cu scortisoara. Se da drumul la cuptor...
Aperitiv tartine cu branza, avocado si diverse combinatii
Fructul de avocado se taie longitudinal pe jumatate. Se rotesc cele doua jumatati in sens invers, se despart si se inlatura samburele. Cu ajutorul unei linguri se scoate miezul din coaja. Daca fructul este foarte copt, se decojeste usor cu mana. Se pune miezul intr-un castron, se stropeste cu...
Piftii (racituri) cu carne de pui
Carnea se curata, se spala si se pune in oala sub presiune cu apa si sarea. Se curata morcovul si cepele, se spala si se pun peste carne. Se pune oala la foc mic pentru circa o ora. Se lasa oala sa se depresurizeze 20-30 de minute, apoi se poate deschide. Ceapa se arunca, iar morcovul...
Dovleac copt cu scortisoara
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Dovleacul se curata de seminte cu ajutorul unei linguri, se clateste cu apa si se presara cu zahar. Se aseaza cu gura in jos pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand dovleacul este copt. Se intoarce dovleacul cu...
Desert foitaj impletit cu umplutura de mere
Se decongeleaza aluatul de foitaj. Merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se stropesc cu zeama de lamaie si se pun la fiert impreuna cu zaharul si cu un baton de scortisoara. Se tin la foc pana cand scade zeama lasata de mere,...
Aperitiv chifle umplute cu sunca, branza si ou
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Sunca de Praga se taie cubulete, la fel si branza feliata. Se taie partea de sus a chiflelor, formand un capac. Se scobesc chiflele si se umplu cu sunca si branza. Se adauga cate un ou in fiecare chifla si se presara putina sare peste el. Se...
Desert inghetata de vanilie cu zmeura
Galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat, sarea si untul se pun la foc intr-un vas si se amesteca continuu pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Se adauga ciocolata si se amesteca totul pana cand aceasta se topeste. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza frisca, apoi se adauga compozitia cu...
Pulpe de pui cu cartofi noi in sos de rosii la cuptor
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Pulpele si cartofii se curata si se spala. Se pun intr-un castron mare si se presara cu sare si piper proaspat macinat. Se adauga putin oregano uscat, putin busuioc uscat si o lingurita de boia de ardei dulce si se amesteca. Pulpele si cartofii se...
Socata
Se spala lamaile, doua dintre ele se storc si una se feliaza. Florile de soc se spala si se pun impreuna cu feliile de lamaie intr-un borcan mare. Se adauga zaharul, bobul de drojdie, sucul de la lamaile stoarse si apa si se amesteca totul. Se pune capacul la borcan, dar nu se...
Varza acra cu urechi de porc la cuptor
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnea se spala si se taie bucati mari. Varza se spala si se toaca, pastrand 3-4 frunze mari. Intr-o tava unsa cu ulei se pune jumatate din varza tocata. Se adauga carnea, jumatate din sucul de rosii, putin piper, boiaua de ardei dulce si foile...
Briose cu legume mexicane (de post)
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Apa si uleiul se pun intr-un castron. Se adauga faina, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce si busuiocul si se mixeaza. Se incorporeaza legumele mexicane, lasand cateva pentru decor. Intr-o tava pentru briose se pun forme de silicon unse cu ulei...
Ciorba de stevie (de post)
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Bucatica de telina se curata de coaja si se spala. Toate aceste legume se pun intr-o oala impreuna cu uleiul,...
Aperitiv tarta cu salam
Se decongeleaza aluatul de foitaj. Se cerne faina intr-un castron. Se adauga oul, untul si sarea. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. *Daca salamul este prea sarat, nu se mai adauga sare in aluatul fraged. Se formeaza o bila din aluat, care se pune intr-o folie la...
Desert gogosi cu lingura
Oul, sarea, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza. Se adauga iaurtul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite. Intr-o tigaie inalta se pune uleiul la foc. Se ia cate o jumatate de lingura sau chiar...
Aperitiv placinta cu branza, ardei si marar la Panini Maker Breville
Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10 minute. Dupa aceea, se adauga oul, sarea, zaharul si otetul. Intr-un craticior se pun untul si laptele si se tin la foc pana cand se topeste untul. Se toarna acest amestec peste faina din castron si se...
Salata cu piept de pui, legume si maioneza, in straturi
Pe un platou se asaza un inel de la o tava detasabila de tort cu diametrul de 18 cm. De jur-imprejurul lui se pune hartie de copt in interior. Cartofii fierti se taie cubulete si se asaza pe platou. Se pune un strat de maioneza deasupra. Se adauga castravetii taiati marunt, apoi iar maioneza....
Snitel de pui umplut cu sunca si cascaval (cordon bleu)
Se spala carnea, se cresteaza si se bate cu ajutorul unui ciocan. Se presara sare si piper proaspat macinat pe ea. Se aseaza feliile de sunca presata, apoi cele de cascaval peste carne si se ruleaza catre mijloc, din ambele parti. Se fixeaza ruloul cu scobitori si se presara sare si piper...
Pastrama din pulpa de porc afumata cu fasole rosie la cuptor
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Se pun toate aceste legume intr-un vas termorezistent si se presara...
Desert inghetata cu pepene galben si banane
Fructele curatate se taie in bucati, se stropesc cu zeama de lamaie si se maruntesc la robotul de bucatarie. Se adauga laptele condensat si circa jumatate din frisca usor batuta. Se amesteca in robotul de bucatarie, apoi se toarna compozitia peste restul de frisca batuta si se mixeaza totul. Se...
Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj
Se decongeleaza aluatul de foitaj si se desface. Se taie in patru. Se pun cate doi cabanosi pe fiecare foaie, pe cate doua laturi paralele. Se aduc cabanosii catre centrul foii, rulati in aceasta. Fiecare astfel de rulou se taie in patru si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu...
Peste prajit cu sos de smantana
Pestele curatat, fara cap si coada, se spala si se da cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si se prajeste in unt. Dupa ce este gata, se scoate pe o farfurie, iar in untul ramas se adauga smantana si zeama de lamaie, dupa gust. Se clocotesc cateva minute, apoi se adauga patrunjelul...