Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Adi.
Fructul de avocado se taie longitudinal pe jumatate. Se rotesc cele doua jumatati in sens invers, se despart si se inlatura samburele. Cu ajutorul unei linguri se scoate miezul din coaja. Daca fructul este foarte copt, se decojeste usor cu mana.
Se pune miezul intr-un castron, se stropeste cu zeama de lamaie si se paseaza cu o lingura de lemn, adaugand uleiul si sarea, dupa gust.
Feliile de bagheta se ung cu crema de branza, apoi se pune un strat de avocado peste ele. Se traseaza cu furculita niste santulete pentru un aspect placut.
Se curata oul fiert de coaja, se taie pe jumatate, apoi se feliaza.
Rosiile se spala si se taie rondele.
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie rondele.
Maslinele se taie in jumatati.
Se decoreaza fiecare felie de bagheta cu ou, rosii, ceapa sau masline.