Piftii (racituri) cu carne de pui

de Razvan Constantinescu in Pui, 28 Dec 2019 | 8782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 900 g carne de pui (gheare, aripi, capatani, pipote, inimi)
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic de gelatina (10 g)
  • 1 capatana mare de usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftii (racituri) cu carne de pui:

Carnea se curata, se spala si se pune in oala sub presiune cu apa si sarea.

Se curata morcovul si cepele, se spala si se pun peste carne.

Se pune oala la foc mic pentru circa o ora.

Se lasa oala sa se depresurizeze 20-30 de minute, apoi se poate deschide.

Ceapa se arunca, iar morcovul se taie rondele si se pune impreuna cu carnea in caserole sau castroane.

Se curata usturoiul.

Dupa ce zeama din oala se raceste, se adauga peste ea usturoiul pisat si gelatina (care se dizolva separat cu putina zeama din oala). Se potriveste de sare. Se amesteca bine si se strecoara peste carne.

Piftiile (raciturile) se lasa la rece pentru a se inchega, apoi se pot servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftii (racituri) cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de racituri de porc