Saptamana 1
Prima saptamana a regimului va fi una de incalzire, astfel incat sa nu fii tentata sa abandonezi. Vei avea 3 mese pe zi si 2 gustari. Cina trebuie luat cu 4 ore inainte de culcare.
LUNI
Dimineata
- amestec din 4-5 linguri de fulgi de ovaz, o lingurita de seminte de in, 2 lingurite de stafide si 150 ml iaurt cu max. 2% grasime
- cafea simpla sau ceai
Gustare
- 10-15 samburi de migdale crude
- o cana cu ceai verde
Pranz
- piept de pui la gratar
- salata de sfecla sau varza
Gustare
- 2 felii de paine integrala
- salata de vinete fara maioneza
Seara
- supa de legume
- o felie de paine integrala
MARTI
Dimineata
- omleta fara ulei din 4 albusuri de ou, fara galbenusuri
- o salata de legume proaspete
- cafea simpla sau ceai
Gustare
- 2 bruschete: felii de paine integrala prajita pe care adaugati rosii, busuioc si ulei de masline
- o cana cu ceai de catina sau ceai verde
Pranz
- peste cu legume (fara cartofi) pregatite la cuptor sau la gratar
Gustare
- o cutie de branza cu smantana (2% grasime, 150-170 g)
Seara
- salata de legume proaspete cu ulei de masline extravirgin
- o felie paine integrala
MIERCURI
Dimineata
- salata de fructe: o para, o portocala, un kiwi, 2 nuci
- cafea simpla sau ceai
Gustare
- 2 felii de paine cu hummus (pasta de naut)
- o cana ceai de papadie
Pranz
- supa de rosii
- 100 g orez brun cu legume, preparate prin fierbere, la abur sau la cuptor
Gustare
- 200 g de iaurt ( max.2% grasime) amestecat cu 3 lingurite de miez de floarea-soarelui crud
Seara
- ciuperci la gratar (5-6 ciuperci mari)
- salata de legume proaspete
JOI
Dimineata
- iaurt (max.2% grasime) cu 4-5 linguri fulgi de secara plus 2 curmale, 2 smochine uscate, 2 lingurite de seminte de in
- cafea simpla sau ceai
Gustare
- 5-6 linguri de linte fiarta cu ulei de masline si mirodenii
- o cana de ceai de coriandru sau ceai verde
Pranz
- somon, ton sau alt peste la gratar
- salata de ridiche alba sau varza alba
Gustare
- miezul de la 2-3 nuci
Seara
- broccoli la abur cu condimente si 3-4 linguri de iaurt
VINERI
Dimineata
- un pumn de arpacas fiert sau grau cu 2 lingurite de miere. Mierea se adauga dupa ce s-a racit.
- cafea simpla sau ceai
Gustare
- salata de legume cu miez de nuca
- 2 felii de paine integrala
- ceai verde
Pranz
- 5-6 linguri de mancare de fasole (boabe sau verde) fiarta cu adaos de ceapa (in niciun caz prajita), usturoi, ulei de masline, verdeturi
- salata de varza murata
Gustare
- iaurt 100 g
Seara
- peste cu legume (fara cartofi, fasole, porumb, mazare) preparate la cuptor
SAMBATA
Dimineata
- 2 oua fierte
- branza de vaci dietetica (100g) cu putin marar, ardei gras, 2 lingurite de ulei de masline si 4-5 masline tocate marunt
- cafea simpla sau ceai
Gustare
- 4 lingurite de seminte de dovleac crude
- iaurt 200 g
Pranz
- paste integrale (100) preparate al dente cu ulei de masline, busuioc si rosii proaspete sau uscate
Gustare
- 2 morcovi
- o cana de frunze de ceai de frunze de afin sau verde
Seara
- piept de pui sau curcan, la cuptor sau la gratar
- salata de legume
DUMINICA
Dimineata
- iaurt cu 4-5 linguri de fulgi de ovaz si 2-3 caise uscate, 2 lingurite seminte de in
- cafea simpla sau ceai
Gustare
- 10-15 samburi de migdale crude
- o cana cu ceai verde
Pranz
- supa de legume
- piept de curcan la cuptor sau la gratar
- salata de legume proaspete
Gustare
- salata de varza alba
Seara
- peste la gratar
- legume fierte sau la abur cu usturoi si condimente