Pentru a vedea tehnica video click pe link-ul de mai jos:
http://www.reteteculinare.ro/video/dezosarea_pulpelor_de_pui/
Facem o incizie circulara la baza osului de la pulpa inferioara in asa fel incat sa sectionam pielea si tendoanele existente. Miscam energic osul in stanga, dreapta pana simtim ca s-a dizlocat din articulatia superioara apoi prin miscare circulara extragem osul.
Cu un cutit cu varf, bine ascutit sectionam pulpa superioara in lung pe langa os pe ambele parti si continuam sa sectionam si partea inferioara al pulpei de jos pe mijloc in asa fel incat sa se desfaca.
In acest moment introducem varful cutitului sub os si il desprindem usor prin taiere , detasam si articulatia ramasa tot prin taiere si extragem si cel de-al doilea os.
Atentie in partea inferioara a pulpei mai exista un oscior mai mic pe care il vom indeparta cu jutorul cutitului.
Iata pulpa gata dezosata, nu ne mai ramane decat sa il pregatim dupa bunul nostru plac.