In restaurantele cu staif sau cel putin unde oamenii cunosc putina meserie se folosesc boluri de mici dimensiuni cu apa calduta in care s-au introdus petale de trandafiri si felii de lamaie .Acestea se ofera consumatorilor pentru a se spala pe degete cand la masa se serveste peste , pui , raci sau fructe [ piersici , caise , pere,struguri , etc ]. daca la masa s-a servit doar fructe este suficient ca bolul de regula fara toarte sa contina doar apa calduta , petale de trandafiri si regula spune putina apa de colonie [ dar de unde in ziua de azi atata risipa ?]. Decat un parfumant sintetic eu zic ca sunt suficiente dragalasele petale . In acelasi timp se ofera si un prosop/ servet de mici dimensiuni care se przinta pe suport de farfurie intinsa .
Duminica a fost placuta primind vizita unei verisoare cu familia. Am servit peste .Trandafirii erau prezenti,lamaie aveam asa ca am preparat "instant'' bolul cu petale de trandafiri.Desi atmosfera era relaxata si prea putin pretentioasa musafirii mei au fost incantati chiar impresionati de acest mic amanunt de servire.
Un truc de servire nobil , chiar romantic care te bine dispune si care sper sa-l folositi si voi .
Sper sa va folos