Bolul cu petale de trandafiri si lamaie

Postat de mihaelar63 in Tehnici pe 27 Iul 2014, 23:40

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

In restaurantele cu staif sau cel putin unde oamenii cunosc putina meserie se folosesc boluri de mici dimensiuni cu apa calduta in care s-au  introdus  petale de trandafiri si felii de lamaie .Acestea se ofera consumatorilor pentru a se spala pe degete  cand la masa se serveste peste , pui , raci sau fructe [ piersici , caise , pere,struguri , etc ]. daca la masa s-a servit doar fructe este suficient ca bolul de regula fara toarte sa contina  doar apa calduta , petale de trandafiri  si regula spune putina apa de colonie [ dar de unde in ziua de azi atata risipa ?]. Decat un parfumant sintetic eu zic ca sunt suficiente dragalasele petale . In acelasi timp se ofera si un prosop/ servet  de mici dimensiuni care se przinta pe suport de farfurie intinsa .

Duminica  a fost placuta primind vizita unei verisoare cu familia. Am servit peste .Trandafirii erau prezenti,lamaie aveam asa ca am preparat "instant'' bolul cu petale de trandafiri.Desi atmosfera era relaxata si  prea putin pretentioasa musafirii mei au fost incantati  chiar  impresionati de acest mic amanunt de servire.

Un truc de servire nobil , chiar romantic care te bine dispune si care sper sa-l folositi si voi .

Sper sa va folos

    

Comentarii (6)

31.07.2014, 22:08

Fain asa ceva..

Ina

Ina
03.08.2014, 19:55

Ce-mi place

16.08.2014, 15:01

Si eu cunosc de cativa ani obiceiul asta,iar la mesele de Duminica sau de sarbatori,cand servim ceva mai sofisticat,la ziua cuiva din familie sau la masa de sarbatori,fac si eu asa. E ceva cu adevarat foarte frumos si incantator. ♥♥♥♥♥♥

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]