De ce este bine sa ne incepem ziua cu apa si lamaie

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 6 Dec 2011, 10:00

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza
De ce este bine sa ne incepem ziua cu apa si lamaie

Apa curata amestecata cu suc de lamaie proaspat stors este una dintre cele mai eficiente metode de a incepe ziua cu un plus de energie. Cei mai multi dintre noi ne bazam pe cafea sau ceai verde si negru pentru a ne trezi mai bine. Insa cafeaua mai ales stimuleaza adrenalina si produce un timp de energie care ne streseaza organismul. Apa cu lamaie pe de alta parte hidrateaza si oxigeneaza corpul oferindu-ne in plus si claritate mentala.

Dupa o noapte de somn, tesuturile corpului sunt deshidratate si au nevoie de apa curata, proaspata pentru a filtra oxidantii si a imbunatati productia de energie din celule. Daca apelam la cafea, aceasta ne deshidrateaza si pierdem si din minerale esentiale cum ar fi sodiul, potasiul, calciul si magneziul.

Oamenii se simt plini de energie dupa o cafea datorita efectelor pe care le are cafeaua asupra glandelor suprarenale. Cafeaua stimuleaza aceste organe sa pompeze instant hormonii energiei numiti adrenalina si noradrenalina. Acesti hormoni stimuleaza corpul sa arda zaharul depus in corp si sa il elibereze in sange. Acest proces cauzeaza un nivel ridicat de zahar ce creste stresul de tip oxidant, duce la formarea de radicali liberi si actioneaza negativ asupra tesuturilor.

Mancarea ca energie bioelectrica

Mancarea si bauturile produc produc celule incarcate electric ce initiaza productia de energie din corp. Un ion este o parte dintr-o molecula ce poarta o incarcatura electrica.  Cele mai multe alimente pe care le consumam vin intr-o forma ionica pozitiva, in timp ce procesele digestive ce au loc in corpul nostru au o forma ionica negativa. Lamaia este insa unul dintre putinele alimente cu incarcatura ionica negativa de pe planeta. Aceasta inseamna ca sunt foarte active din punct de vedere electric. Lamaile proaspete ajuta astfel la oxigenarea corpului si maximizarea functiilor enzimelor, in special cele ale ficatului. Astfel, se stimuleaza eliminarea toxinelor din corp.

Acidul citric curata organismul

Acidul citric poate juca un rol important si in eliminarea unor pietre anornale de calciu. Are capacitatea unica de a forma complexe solubile de calciu care sunt folosite pentru a elimina pietrele pancreatice si cele de rinichi. Acest mecanism poate ajuta si la prevenirea depoziturilor ce se formeaza in artere si duce la boli cardiovasculare.

Apa proaspata cu lamaie ii ofera corpului hidratare, antioxidanti si electroliti. Lamaia este o sursa bogata de vitamina C, dar si calciu, potasiu si magneziu, dar si de vitamina P. Vitamina P creste capacitatea anti-oxidanta a vitaminei C.  Se stoarce o lamaie si se amesteca apoi cu o jumatate sau 800 ml apa si se bea.

Foto: realbeauty.com

 

Comentarii (10)

06.12.2011, 23:10

noroc cu postul atunci

07.12.2011, 19:28

07.12.2011, 19:36

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia