Anul acesta, 22 martie marchează Ziua Internațională a Apei, o ocazie în plus să ne reamintim că apa este o resursă naturală, vitală, dar limitată. Deși 70% din suprafața Terrei este acoperită de apă, putem folosi zilnic doar 1% din această cantitate.
Ce putem face în fiecare zi pentru a păstra această resursă prețioasă?
Arctic ne oferă câteva sfaturi simple care să ne ajute să ne însușim obiceiuri „sănătoase” privind consumul de apă și totodată, să putem adopta un stil de viață responsabil față de mediul înconjurător.
- Nu poluați apa aruncând deșeuri sau alte substanțe toxice în ea.
- Nu irosiți apa pe care nu ați reușit să o beți, ci folosiți-o să udați plantele.
- Reparați robinetele defecte, care pot genera scurgeri de apă, și, astfel, zilnic puteți economisi aproximativ 25 de litri de apă.
- Folosiți mașina de spălat la capacitate maximă, iar dacă nu adunați suficiente rufe, folosiți programe de spălare rapidă.
- Alegeți o mașină de spălat rufe din clasa energetică A+, pentru un consum de energie mai mic și implicit pentru un consum redus de apă.
§ Alegeți o mașină de spălat cu tehnologie de ultimă generație, care să vă ofere programe de spălat speciale pentru controlul consumului de apă.
Noile mașini de spălat rufe din gama Arctic TET, cu Tehnologie de Economisire pe Termen lung, încorporează funcții și programe speciale care garantează un consum optim de apă și energie: funcția Aqua Safe reglează automat consumul de apă, optimizând astfel cantitatea folosită și oferind siguranță în utilizare, programul Economic 20° este foarte eficient, în special pentru spălarea rapidă a rufelor de bumbac, întrucât se derulează cu un consum redus de apă și energie, protejând astfel mediul înconjurător, iar opțiunea Eco Wash de spălare cu apă rece poate reduce consumul energetic cu până la 80%.
Pe lângă aceste funcţii speciale, electrocasnicele din noua gamă Arctic TET se încadrează în clasa de eficienţă energetică A+ și, prin intermediul unor programe ca Express 14 minute sau Bumbac Eco,determină economii substanțiale de resurse: timp, energie și chiar bani.
Pentru mai multe sfaturi practice, intră pe www.arcticpentrutine.ro și învață să fii ECOlogic și ECOnom.