- Supa de sfecla in care pui fie pierogi, fie peste - dar aici nu am cautat nicaieri reteta, ci am facut-o cum am presupus ca ar trebui facuta dupa ce am mancat (doar vegetala de Craciun, nu se mananca deloc carne in acea zi, in afara de peste)
- Peste (common carp in engleza.. nu stiu in romana denumirea),
- Salata ruseasca (ou, cartofi, mazare, morcov, maioneza)
- Galaretki (un fel de peste cu legume)
- Peste szledz cu smantana sau marinat, sau cu ceapa
- Pierogi cu legume (in general varza, ciuperci, cartofi)
- Cartofi natur
- Mancarica de varza murata
- Compot
- inca un fel de peste ce se poate servi cu sos de rosii sau sos de ciuperci
- Supa de peste
- Bigos - ca un fel de mancarica de varza cu paste, turta dulce.
Cam atat am putut afla deocamdata. Din cate am inteles nu sunt anumite retete batute in cuie. Pestele e de baza, facut in cat mai diverse feluri, cu tot felul de sosuri, varza si pierogi.