Astazi sarbatorim Intrarea in Biserica a Maici Domnului

Postat de dantes in Cu de toate pe 21 Noi 2013, 08:06

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza
Astazi sarbatorim Intrarea in Biserica a Maici Domnului

Sarbatoarea zilei

(†) Intrarea in Biserica a Maicii Domnului

Zi de post


Dezlegare la peste


Intrarea in Biserica a Maicii Domnului comemoreaza aducerea Fecioarei Maria la Templu de catre parintii ei, Sfintii Ioachim si Ana. Arhiereul Zaharia a inchinat-o pe Maica Domnului in Sfanta Sfintelor, locul cel mai sfant din Templu, unde numai arhiereul intra o singura data pe an. Fecioara Maria a stat in Templu, timp de 12 ani.

In traditia populara, Intrarea in Biserica a Maicii Domnului este cunoscuta si sub denumirea de Sarbatoarea Luminii.

Desi nu instituita oficial, sarbatoarea a existat inainte de sec. al VI-lea. Exista astfel o mentiune a ei din sec. al IV-lea, facuta de Sf. Grigorie de Nyssa.

Se pare ca data de 21 noiembrie reprezinta data sfintirii unei biserici cu acest hram in 543 (biserica ridicata de Iustinian cel Mare langa zidul ruinat al Templului).

Biserica a randuit ca pe 21 noiembrie sa fie dezlegare la peste.

Preluare Manastirea Prislop

Comentarii (2)

21.11.2013, 08:20

Da zi de sarbatoare inchinata Maicii Domnului !!!Azi este si ziua de nastere a taticului meu drag !!!

21.11.2013, 09:49

Maicuta Sfinta sa ne fie tuturora de mare ajutor.Doamne ajuta !

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia