Articole

Framantam sau nu aluatul pentru paine?

Postat de: Adinuta in Tipsuri

Scopul framantarii painii este formarea glutenului. Glutenul, dupa cum stim, este o combinatie de apa cu doua proteine ce se gasesc in faina: gluteina si gliadina. In mod traditional se amesteca...Citeste continuarea

Cu ce putem inlocui grasimea in dulciurile de casa?

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Grasimea are numeroase functii in gatit si copt, dar uneori chiar ne dorim o mancare mai saraca in grasimi. Prin experimente realizate de dieticieni din jurul lumii, au fost descoperite mai multe...Citeste continuarea

Interviurile Bucataras: Dana (retetegg)

Postat de: Bucataras in Bucatarasii

Dana este o prezenta placuta, cu retete delicioase, care azi si-a deschis sufletul in fata noastra. Sa o descoperim in rindurile de mai jos:Citeste continuarea

Una dintre cele mai scumpe mancaruri din lume este facuta din ... cuib de pasare

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Se pare ca timp de mai bine de 400 de ani, supa de cuib de pasari a fost considerata una dintre cele mai scumpe mancaruri din lume si chiar si in ziua de astazi un castron de supa costa intre 30 si...Citeste continuarea

Ce mancam in post la micul dejun?

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Micul dejun este, sau ar trebui sa fie cea mai importanta masa din zi, pentru multi poate singura pe care o luam acasa. Ce mancam de dimineata ne poate oferi energia de care avem nevoie pentru a fi...Citeste continuarea

10 lucruri INEDITE despre mere. Le stiai?

Postat de: Cristi_Roman in Fructe

De la fruct al pacatului la ingredient de baza in alimentatie, de la inalbitor de dinti pana la promotor al sanatatii, marul face parte constant din viata fiecaruia dintre noi. Daca nu il consumam...Citeste continuarea

Sfaturi practice pt pregatirea supei

Postat de: Ionutza in Tehnici

Cu siguranta ti s-a intamplat nu o data sa adaugi mai multa sare decat e nevoie la mancare. Cu siguranta ti s-a intamplat si tie sa iti iasa supa tulbure ori sa nu aiba o culoare multumitoare....Citeste continuarea

Mananca mai multe nuci si seminte pentru un creier sanatos si o mai buna dispozitie

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Pot unele alimente sa ne faca mai inteligenti? Cercetarile arata ca nucile si semintele sunt ce avem nevoie pentru a stimula activitatea cerebrala si a avea o stare de spirit mai echilibrata. De la...Citeste continuarea

Anasonul

Postat de: mitinita in Condimente

Anasonul se prezinta sub forma de seminte ovale, aromate si sunt printre cele mai cunoscute mirodenii din toate timpurile. Se foloseste la fabricarea bauturii grecesti ouzo .Citeste continuarea

Ienibaharul

Postat de: mitinita in Condimente

Ienibaharul e o mirodenie cu un gust intreit: scortisoara, nucsoara si cuisoara.Citeste continuarea

Nucsoara

Postat de: mitinita in Condimente

Nucsoara este folosita pentru a da gust oricarui desert, de la inghetata la biscuiti, dar puteti sa o folositi cu incredere si la sosuri sau fripturi. Samanta de nucsoara inchisa intr-o coaja cu...Citeste continuarea

Uleiuri naturale pentru o atmosfera de Sarbatoare

Postat de: Adinuta in Craciun

Zilele de Sarbatoare sunt despre spiritualitate, iubire, ne pregatim sufletul dar si casa de o alta schimbare, desi o repetam in fiecare an. Si daca ne pregatim casa in culori de rosu si alb, ne...Citeste continuarea

Postul negru o data pe saptamana - un plus de sanatate si tinerete

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Stramosii nostri traiau intr-o lume plina de stres si de lipsuri. Mancarea nu le era mereu la indemana si zilele de post negru erau destul de comune. Acest stil de viata ne-a influentat intr-un...Citeste continuarea

Mituri culinare folositoare

Postat de: Ionutza in Bucataras eFeminin

Uneori aparenţele înşală. Sunt multe lucruri pe care ar trebui să le ştim despre produsele consumate zilnic şi totuşi, nu le cunoaştem. Pur şi simplu avem impresia că avem cunoştinţe...Citeste continuarea

Cum potrivim condimentele cu preparatele noastre preferate.

Postat de: Ionutza in Condimente

Pentru rezultate de exceptie la gatit, este bine sa invatam ce condimente merg mai bine cu produsele care urmeaza sa fie gatite ca fel principal la masa, in acest mod noi avand la indemana...Citeste continuarea

De ce este bine sa ne incepem ziua cu apa si lamaie

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Apa curata amestecata cu suc de lamaie proaspat stors este una dintre cele mai eficiente metode de a incepe ziua cu un plus de energie. Cei mai multi dintre noi ne bazam pe cafea sau ceai verde si...Citeste continuarea

Interviurile Bucataras: Adasev

Postat de: Bucataras in Bucatarasii

Adina este alaturi de noi din iulie 2010. O prezenta foarte placuta, viseaza la o casuta mica si ar vrea sa ajute copiii autisti. Sa o cunoastem in rindurile de mai jos ...Citeste continuarea

Modalitati naturale de a scapa de acnee

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Acneea este o problema dermatologica ce nu afecteaza doar adolescentii, ci si milioane de adulti. Exista nenumarate tratamente medicamentoase pentru a scapa de acnee, insa se gasesc la fel de multe...Citeste continuarea

Prajiturele pentru Mos Craciun

Postat de: bitza in Concurs

Va astept pe toti si pe toate la concurs :)Citeste continuarea

Care sunt beneficiile untului ghee si cum il putem face acasa

Postat de: Adinuta in Alimente

Pentru unii este cunoscut ca unt clarificat, pentru altii este elixirul aurii al vindecarii – ghee este un ingredient cheie in bucataria Indiana si Ayurvedica cunoscut pentru versalitate, gust...Citeste continuarea

Cooking with Diva in bucatarie ( Cristina ) si Electrolux - Passion4Cooking

Postat de: pusikmea in Bucataras hai hui

Asadar, intr-o zi cu soare primesc un mesaj de la Cristina in care ma invita sa particip la concursul organizat pe site-ul ei, la prima aruncare cu ochiul, am zis nu, pentru ca nu stiam ce sa fac...Citeste continuarea

Pregătiți ghetuțele, vine Moș Nicolae

Postat de: carmenvlad in Cu de toate

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, căruntul Moș Nicolae, ocrotitorul copiilor sosește cu daruri pentru copiii cuminți și cu un snop de nuielușe pentru cei care nu au fost cuminți. Copiii,...Citeste continuarea

Cum suntem pacaliti sa mancam prea mult zahar

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Zaharul si glutamatul de sodiu au un lucru in comun: oamenii sunt mai dispusi sa cumpere produse care le contin, in special daca sunt denumite altfel. Cei care vor sa le evite nu le observa in...Citeste continuarea

Scurta pledoarie pentru consumul de unt

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Exista nenumarate discutii despre cat de sanatos sau nesanatos este untul si cu ce poate fi inlocuit. Insa pe masura ce se raspandesc tot mai mult informatiile despre cat de daunatoare sunt...Citeste continuarea

Patru super alimente benefice sanatatii

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

In ziua de astazi poate fi destul de dificil de stiut ce este bine sa mananci si ce nu. Pe masura ce aflam tot mai multe lucruri despre sanatate si nutritie, descoperim tot mai multe despre...Citeste continuarea

Tapioca

Postat de: mitinita in Condimente

Se obtine din radacina de cassava si este folosit mai ales la deserturi.Citeste continuarea

Uleiul de susan

Postat de: mitinita in Condimente

Uleiul de susan se produce prin presarea la rece a semintelor de susan si se poate folosi la foarte multe retete,mai ales la cele asiatice.Citeste continuarea

Wasabi

Postat de: mitinita in Condimente

Este condimentul verde care se adauga la sushi, cunoscut si drept "hreanul japonez"Citeste continuarea

Nori - Alge pentru sushi

Postat de: mitinita in Condimente

Ce sunt nori? Sunt foile uscate din alge care se folosesc la impaturirea sushi -urilor si care ii dau gustul aparte. Folosit mai ales in Japonia, nori se obtine prin procesarea unor alge marine....Citeste continuarea

Ghimbirul - un condiment pentru ceaiuri, dulciuri si retete sarate

Postat de: Adinuta in Condimente

Ghimbirul este unul dintre cele mai rafinate condimente ce pot da o cu totul alta nota unei retete banale. Cald insa plin de prospetime, versatil dar distinct, dulceag, dar usor picant, merge de...Citeste continuarea

Cateva motive pentru care nu ne ies biscutii si prajiturile in mod perfect

Postat de: Adinuta in Tipsuri

Unii dintre noi au un talent real la facut dulciuri de casa si orice le iese din maini este minunat de fiecare data. Insa cum nu suntem cu toti experti la prajituri si biscuiti de casa, exista...Citeste continuarea

Foloseste esentele florale pentru a armoniza corpul, mintea si sufletul!

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

In general, oamenii care au aceeasi atitudine fata de anumite lucruri au de cele mai multe ori si aceleasi plangeri, iar proasta dispozitie si o viziune negativa asupra vietii determina si o stare...Citeste continuarea

Bucura-te de beneficiile ketchup-ului de casa!

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Exista anumite legume sau fructe care sunt mai usor de digerat si mai sanatoase daca sunt consumate gatite si nu crude. Rosiile se numara printre ele. Cele mai multe varietati de ketchup insa...Citeste continuarea

Cum ajuta hrana cruda la buna functionare a creierului

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Alimentele sunt ca un compus farmaceutic ce afecteaza ne afecteaza intregul organism, ceea ce inseamna ca au de-a face cu modul in care functioneaza si creierul. In lumea competitiva in care traim...Citeste continuarea

Cum consumam aditivi alimentari fara sa ne dam seama

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Stim cu totii ca bomboanele, chipsurile si mancarea fast food nu sunt tocmai sanatoase si nu este o surpriza pentru nimeni ca multe dintre aceste alimente contin si aditivi alimentari. Cu toate...Citeste continuarea

Cum ne ajuta mierea si scortisoara - impreuna sau separat

Postat de: Adinuta in Bucataras eFeminin

Mierea si scortisoara sunt considerate de unii adevarate minuni naturale datorita proprietatilor benefice pe care le au asupra sanatatii, in timp ce altii le privesc cu schepticism. Adevarul este...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]