Framantam sau nu aluatul pentru paine?
Postat de: Adinuta in TipsuriScopul framantarii painii este formarea glutenului. Glutenul, dupa cum stim, este o combinatie de apa cu doua proteine ce se gasesc in faina: gluteina si gliadina. In mod traditional se amesteca...Citeste continuarea
Cu ce putem inlocui grasimea in dulciurile de casa?
Postat de: Adinuta in Bucataras eFemininGrasimea are numeroase functii in gatit si copt, dar uneori chiar ne dorim o mancare mai saraca in grasimi. Prin experimente realizate de dieticieni din jurul lumii, au fost descoperite mai multe...Citeste continuarea
Interviurile Bucataras: Dana (retetegg)
Postat de: Bucataras in BucatarasiiDana este o prezenta placuta, cu retete delicioase, care azi si-a deschis sufletul in fata noastra. Sa o descoperim in rindurile de mai jos:Citeste continuarea
Una dintre cele mai scumpe mancaruri din lume este facuta din ... cuib de pasare
Postat de: Adinuta in Bucataras eFemininSe pare ca timp de mai bine de 400 de ani, supa de cuib de pasari a fost considerata una dintre cele mai scumpe mancaruri din lume si chiar si in ziua de astazi un castron de supa costa intre 30 si...Citeste continuarea
Ce mancam in post la micul dejun?
Postat de: Adinuta in Bucataras eFemininMicul dejun este, sau ar trebui sa fie cea mai importanta masa din zi, pentru multi poate singura pe care o luam acasa. Ce mancam de dimineata ne poate oferi energia de care avem nevoie pentru a fi...Citeste continuarea
10 lucruri INEDITE despre mere. Le stiai?
Postat de: Cristi_Roman in FructeDe la fruct al pacatului la ingredient de baza in alimentatie, de la inalbitor de dinti pana la promotor al sanatatii, marul face parte constant din viata fiecaruia dintre noi. Daca nu il consumam...Citeste continuarea
Sfaturi practice pt pregatirea supei
Postat de: Ionutza in TehniciCu siguranta ti s-a intamplat nu o data sa adaugi mai multa sare decat e nevoie la mancare. Cu siguranta ti s-a intamplat si tie sa iti iasa supa tulbure ori sa nu aiba o culoare multumitoare....Citeste continuarea
Mananca mai multe nuci si seminte pentru un creier sanatos si o mai buna dispozitie
Postat de: Adinuta in Bucataras eFemininPot unele alimente sa ne faca mai inteligenti? Cercetarile arata ca nucile si semintele sunt ce avem nevoie pentru a stimula activitatea cerebrala si a avea o stare de spirit mai echilibrata. De la...Citeste continuarea
Anasonul
Postat de: mitinita in CondimenteAnasonul se prezinta sub forma de seminte ovale, aromate si sunt printre cele mai cunoscute mirodenii din toate timpurile. Se foloseste la fabricarea bauturii grecesti ouzo .Citeste continuarea
Ienibaharul
Postat de: mitinita in CondimenteIenibaharul e o mirodenie cu un gust intreit: scortisoara, nucsoara si cuisoara.Citeste continuarea
Nucsoara
Postat de: mitinita in CondimenteNucsoara este folosita pentru a da gust oricarui desert, de la inghetata la biscuiti, dar puteti sa o folositi cu incredere si la sosuri sau fripturi. Samanta de nucsoara inchisa intr-o coaja cu...Citeste continuarea
Uleiuri naturale pentru o atmosfera de Sarbatoare
Postat de: Adinuta in CraciunZilele de Sarbatoare sunt despre spiritualitate, iubire, ne pregatim sufletul dar si casa de o alta schimbare, desi o repetam in fiecare an. Si daca ne pregatim casa in culori de rosu si alb, ne...Citeste continuarea
Postul negru o data pe saptamana - un plus de sanatate si tinerete
Postat de: Adinuta in Bucataras eFemininStramosii nostri traiau intr-o lume plina de stres si de lipsuri. Mancarea nu le era mereu la indemana si zilele de post negru erau destul de comune. Acest stil de viata ne-a influentat intr-un...Citeste continuarea
Mituri culinare folositoare
Postat de: Ionutza in Bucataras eFemininUneori aparenţele înşală. Sunt multe lucruri pe care ar trebui să le ştim despre produsele consumate zilnic şi totuşi, nu le cunoaştem. Pur şi simplu avem impresia că avem cunoştinţe...Citeste continuarea
Cum potrivim condimentele cu preparatele noastre preferate.
Postat de: Ionutza in CondimentePentru rezultate de exceptie la gatit, este bine sa invatam ce condimente merg mai bine cu produsele care urmeaza sa fie gatite ca fel principal la masa, in acest mod noi avand la indemana...Citeste continuarea
De ce este bine sa ne incepem ziua cu apa si lamaie
Postat de: Adinuta in Bucataras eFemininApa curata amestecata cu suc de lamaie proaspat stors este una dintre cele mai eficiente metode de a incepe ziua cu un plus de energie. Cei mai multi dintre noi ne bazam pe cafea sau ceai verde si...Citeste continuarea
Interviurile Bucataras: Adasev
Postat de: Bucataras in BucatarasiiAdina este alaturi de noi din iulie 2010. O prezenta foarte placuta, viseaza la o casuta mica si ar vrea sa ajute copiii autisti. Sa o cunoastem in rindurile de mai jos ...Citeste continuarea
Modalitati naturale de a scapa de acnee
Postat de: Adinuta in Bucataras eFemininAcneea este o problema dermatologica ce nu afecteaza doar adolescentii, ci si milioane de adulti. Exista nenumarate tratamente medicamentoase pentru a scapa de acnee, insa se gasesc la fel de multe...Citeste continuarea
Prajiturele pentru Mos Craciun
Postat de: bitza in ConcursVa astept pe toti si pe toate la concurs :)Citeste continuarea
Care sunt beneficiile untului ghee si cum il putem face acasa
Postat de: Adinuta in AlimentePentru unii este cunoscut ca unt clarificat, pentru altii este elixirul aurii al vindecarii – ghee este un ingredient cheie in bucataria Indiana si Ayurvedica cunoscut pentru versalitate, gust...Citeste continuarea
Cooking with Diva in bucatarie ( Cristina ) si Electrolux - Passion4Cooking
Postat de: pusikmea in Bucataras hai huiAsadar, intr-o zi cu soare primesc un mesaj de la Cristina in care ma invita sa particip la concursul organizat pe site-ul ei, la prima aruncare cu ochiul, am zis nu, pentru ca nu stiam ce sa fac...Citeste continuarea
Pregătiți ghetuțele, vine Moș Nicolae
Postat de: carmenvlad in Cu de toateÎn noaptea de 5 spre 6 decembrie, căruntul Moș Nicolae, ocrotitorul copiilor sosește cu daruri pentru copiii cuminți și cu un snop de nuielușe pentru cei care nu au fost cuminți. Copiii,...Citeste continuarea
Cum suntem pacaliti sa mancam prea mult zahar
Postat de: Adinuta in Bucataras eFemininZaharul si glutamatul de sodiu au un lucru in comun: oamenii sunt mai dispusi sa cumpere produse care le contin, in special daca sunt denumite altfel. Cei care vor sa le evite nu le observa in...Citeste continuarea
Scurta pledoarie pentru consumul de unt
Postat de: Adinuta in Bucataras eFemininExista nenumarate discutii despre cat de sanatos sau nesanatos este untul si cu ce poate fi inlocuit. Insa pe masura ce se raspandesc tot mai mult informatiile despre cat de daunatoare sunt...Citeste continuarea
Patru super alimente benefice sanatatii
Postat de: Adinuta in Bucataras eFemininIn ziua de astazi poate fi destul de dificil de stiut ce este bine sa mananci si ce nu. Pe masura ce aflam tot mai multe lucruri despre sanatate si nutritie, descoperim tot mai multe despre...Citeste continuarea
Tapioca
Postat de: mitinita in CondimenteSe obtine din radacina de cassava si este folosit mai ales la deserturi.Citeste continuarea
Uleiul de susan
Postat de: mitinita in CondimenteUleiul de susan se produce prin presarea la rece a semintelor de susan si se poate folosi la foarte multe retete,mai ales la cele asiatice.Citeste continuarea
Wasabi
Postat de: mitinita in CondimenteEste condimentul verde care se adauga la sushi, cunoscut si drept "hreanul japonez"Citeste continuarea
Nori - Alge pentru sushi
Postat de: mitinita in CondimenteCe sunt nori? Sunt foile uscate din alge care se folosesc la impaturirea sushi -urilor si care ii dau gustul aparte. Folosit mai ales in Japonia, nori se obtine prin procesarea unor alge marine....Citeste continuarea
Ghimbirul - un condiment pentru ceaiuri, dulciuri si retete sarate
Postat de: Adinuta in CondimenteGhimbirul este unul dintre cele mai rafinate condimente ce pot da o cu totul alta nota unei retete banale. Cald insa plin de prospetime, versatil dar distinct, dulceag, dar usor picant, merge de...Citeste continuarea
Cateva motive pentru care nu ne ies biscutii si prajiturile in mod perfect
Postat de: Adinuta in TipsuriUnii dintre noi au un talent real la facut dulciuri de casa si orice le iese din maini este minunat de fiecare data. Insa cum nu suntem cu toti experti la prajituri si biscuiti de casa, exista...Citeste continuarea
Foloseste esentele florale pentru a armoniza corpul, mintea si sufletul!
Postat de: Adinuta in Bucataras eFemininIn general, oamenii care au aceeasi atitudine fata de anumite lucruri au de cele mai multe ori si aceleasi plangeri, iar proasta dispozitie si o viziune negativa asupra vietii determina si o stare...Citeste continuarea
Bucura-te de beneficiile ketchup-ului de casa!
Postat de: Adinuta in Bucataras eFemininExista anumite legume sau fructe care sunt mai usor de digerat si mai sanatoase daca sunt consumate gatite si nu crude. Rosiile se numara printre ele. Cele mai multe varietati de ketchup insa...Citeste continuarea
Cum ajuta hrana cruda la buna functionare a creierului
Postat de: Adinuta in Bucataras eFemininAlimentele sunt ca un compus farmaceutic ce afecteaza ne afecteaza intregul organism, ceea ce inseamna ca au de-a face cu modul in care functioneaza si creierul. In lumea competitiva in care traim...Citeste continuarea
Cum consumam aditivi alimentari fara sa ne dam seama
Postat de: Adinuta in Bucataras eFemininStim cu totii ca bomboanele, chipsurile si mancarea fast food nu sunt tocmai sanatoase si nu este o surpriza pentru nimeni ca multe dintre aceste alimente contin si aditivi alimentari. Cu toate...Citeste continuarea
Cum ne ajuta mierea si scortisoara - impreuna sau separat
Postat de: Adinuta in Bucataras eFemininMierea si scortisoara sunt considerate de unii adevarate minuni naturale datorita proprietatilor benefice pe care le au asupra sanatatii, in timp ce altii le privesc cu schepticism. Adevarul este...Citeste continuarea