Nicio lacrima, by Mutulica

Postat de Ina in Cu de toate pe 14 Ian 2012, 19:20

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

  Analisti economici si politici straini , recunoscuti pe plan mondial , ne anunta , pe un ton grav : AL TREILEA RAZBOI MONDIAL POATE INCEPE IN ORICE MOMENT , deoarece conditiile economice si politice sunt asemanatoare sau chiar mai grave decat cele din timpul Marii Crize din 1933 !

   Mutulica , de la inaltimea statutului sau profesional incert , pe masura C.V.-ului scris manum propri si nu prin cine stie ce metoda de succes , de larga recunoastere internationala , va anunta,  in stilul sau  neslefuit la Oxford : AL TREILEA RAZBOI MONDIAL S-A TERMINAT  DEMULT si ultima batalie care a avut loc pe teritoriul inca locuit de poporul roman , s-a dat pe 22 decembrie 1989. Noi suntem in tabara invinsilor si tare mult ne-am bucurat de treaba asta! Nu trebuie sa ne gandim ca ne-am dezamagit inaintasii . Aruncati la gunoi balastul educatiei primita in scoala . Si la 23 august i-am intampinat cu flori pe invingatori si , ca sa dau doar un alt exemplu , pe timpul razboaielor austro-ruso-turce , ieseam cu flori , cu fete zambitoare  in calea crestinilor cand ii goneau pe turci si multumeam turcilor ca ne-au eliberat cand ii impingeau pe crestini inapoi . Si am facut-o atat de des, incat  la un moment dat  au inceput si crestinii si turcii sa-i casapeasca pe cei care le ieseau in cale  plini de bucurie . Vedeti ca daca te bucuri ca prostul , pana la urma tot o patesti ?

   N-are rost sa facem doua lucruri dragi noua: sa ne autovictimizam vorbind  doar despre cum ne-au furat si prostit occidentalii , sau sa ne autoflagelam , povestind cum ne-am furat singuri caciula . 

   Hai sa facem abstractie de faptul ca sistemul instaurat dupa 1989 este ticalos si lipsit de orice perspective pozitive . Admirati cinismul si nesimtirea primului om in stat ( nu cred in niciun politician) : pentru ca poporul  , dupa multa vreme de tacere ,  a spus raspicat ca nu vrea o lege a sanatatii odioasa care ne-ar  reduce speranta de viata , reprezentantul celor care conduc tara  din umbra  (si in niciun caz al nostru ) a declarat ca poporul este multumit de conditiile oferite si ca nu doreste schimbarea sistemului .

   Sa incercam sa supravietuim in cadrul creat de altii si sa dansam dupa cum ni se canta .

   Sansa cea mai sigura  pentru un roman istet si harnic ( fara a fi genial ),  de a deveni independent  financiar,  consta in a pune mana pe singurul capital  inca accesibil omului pornit de jos : banii de cosnita , banii dati de romani pe alimente si pe lucrurile de stricta necesitate . 

   Eee , haideti cu mine in piata sau in orice magazin neafiliat nu stiu carui concern (asta nu inseamna ca sunt diferente mari , tot romani lucreaza si acolo ) . Vom fi intampinati  cu mainile in buzunare , cu o atitudine  cand indiferenta , cand aroganta . De cate ori v-au salutat primii comerciantii si de cate ori v-au multumit ca le-ati calcat pragul ? Cei care  vor sa fie amabili te imbolnavesc de nervi cu sacaielile lor , sau cu sfaturile mincinoase . Odata , mi-am pus o sapca de dama  pe cap si am intrebat pe un ton foarte serios  ( dupa ce m-am certat cu nevasta-mea , de ochii vanzatoarei ) : Ce parere aveti , mi se potriveste ? Raspunsul care credeti ca fost ? ( ... )  Mai, draga  vanzatoareo , tampit pot fi doar o data , caci  a doua oara nu mai intru !

  Mai este nevoie sa va povestesc cum suntem furati la cantar sau cum  uita sa ne dea restul ? Eu le las ,  de teama sa nu ma fure prea rau , sau sa am parte de cine stie ce surpriza . Ce ganditi  cand un negustor va spune ca nu va puteti alege rosiile si ca va pune el in punga cate aveti nevoie ?

   Sa ne uitam putin in istorie si sa vedem cine ne erau negustorii . Avem de toate natiile , grecii au fost primii , au urmat armenii , am avut  chiar si nemti ( negustorii brasoveni ,carora le-a ramas ceva in fund , dupa ce au incercat sa-l insele pe un vestit domnitor muntean ), au venit apoi evreii , care n-au mai plecat pana cand s-a dezvoltat si la romani spiritul negustoresc si i-am vandut Israelului . 

    Pana prin anii saptezeci,  chiar si la nivelul comertului exterior, am avut evrei care nu si-au facut de ras rasa si nici nu si-au furat patria adoptiva. Ni s-a invartosat patriotismul si i-am gonit . Sa fim bine intelesi, stiu cati evrei mai sunt in tara si stiu si cati au functii amarate  si cum sunt condamnati pe viata sa lucreze acolo … ca Isarescu , de pilda.  Eu nu cred ca exista popoare proaste si popoare destepte, ci doar elite. Diferenta este data de felul in care  stie un popor sa le respecte. 

    Deci ,  n-avem in sange spiritul negustoresc , dar nu putem invata ? In primul rand , nu  toti romanii sunt lipsiti de acest spirit , sa stiti ca in Oltenia nu a rezistat nici macar un singur negustor evreu ! Bucurestiul de altadata rasuna de strigatele  oltenilor  , care se plimbau cu cobilita pe umeri . In al doilea rand , tehnicile menite sa atraga clientii se pot invata  , fie si de pe internet  . ''-Si ce vrei,ba’ ?" , vor sari cu gura pe mine , cei care au invatat  la scoala papagalicesti metode de initiere in tainele stiintelor exacte si gramatica precum Trasnea (care reprezinta  mai degraba romanul simplu , indobitocit de metodele care te indeamna  sa nu gandesti , practicate cu succes dintotdeauna in tara noastra si nu prostanacul absolut , cum eram invatati noi sa credem  ),  "vrei sa acceseze internetul  niste amarati , mai saraci decat tine , care stai la caldurica si dai sfaturi cu burta plina ? "  Eu ii invit sa citeasca titlul expus mai sus , de cat mai multe ori , pana il vor memora , caci nu cred ca ma vor putea  intelege .  Eu nu ofer solutii , eu vreau doar sa incepem cat mai multi , sa gandim . 

  "- Da destept mai e asta  , ma , n-o fi vreun Profet ?"

  Incep sa ma enervez , intru in transa  si va spun vorbele cantate de un mason talentat:|    "Ploaia care va veni  / Le va potopi pe toate !"

   Celor care asteapta  in genunchi Apocalipsa , le spun ca Diavolul nu are nevoie sa se mai lupte pentru tara asta , caci este de multa vreme  sub  stapanirea sa .  Si de-ar veni Apocalipsa aia odata !  

   NICIO LACRIMA ! Ar fi doar un alt inceput !

 

Comentarii (10)

Ina

Ina
15.01.2012, 21:20

Aceste practici sunt destul de frecvente, din pacate. Mai mult, s-a generalizat plata restului sub forma de bomboane, guma de mestecat sau alte maruntisuri. Foarte putini stiu ca aceasta practica poate fi reclamata si sanctionata ( << Este interzisa plata restului catre consumator sub orice alta forma decat acordarea acestuia in numerar >> - art. 51 din OG 99/2000, privind comercializarea produselor si serviciilor de piata ) si mult mai putini sunt cei care chiar iau atitudine in acest sens...

16.01.2012, 20:44

Adevarul este ca de multe ori nici nu imi vine s aintru in magazine sa cumpar ceva,jur...sunt asa flegmatice unele vanzatoare,la piata ,cum zici si tu nu te lasa sa-ti alegi o leguma,ba nu au s aiti deam 1 ban rest,dar tu daca trebuie sa dai un ban si nu ai atunci,normal ca nu-ti da produsul si tot asa...

Ina

Ina
18.01.2012, 18:38

Mutulica vrea sa-i atraga atentia domnisoarei Rocsi ca in cazul ei este vorba de o problema.Vanzatorii aceia tin mult la marfa lor si trebuie sa le respecti dorinta si sa le lasi marfa in vitrina. Si tu ai o marfa , cea mai cautata si cu care poti cumpara aproape orice . Unii zic ca daca nu cumperi fericirea si dragostea cu bani , cumperi cei mai buni inlocuitori.
Asa ca ramai tu cu banii si nesimtitii cu produsele nevandute .

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia