Tamarindul

Postat de Mitinita in Condimente pe 10 Ian 2012, 21:08

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza
Tamarindul

Fructul copacului de tamarind  este o boaba maro-inchis si se cultiva de secole. Este raspandit in bucataria indiana, dar si in cea din Asia de Sud-Est, Africa, Irak si tarile din jurul Golfului Persic.

 

Cred ca e cunoscut si pe la noi, tatal meu mi-a pomenit ca l-a incercat in copilarie. Gustul e o combinatie de dulce, acrisor si aromat. Tamarindul se faseste sub forma unui miez negru, lipicios si cu aspect lemnos, cunoscut si ca pasta de tamarind care este de fapt pastaia fara seminte. Aroma este extrasa prin inmuierea tamarindului in apa calda cu putin zahar si apoi stoarcerea sa. Este o aroma utila pentru mancarurile cu curry, carne sau peste si acreste mult mai bine decat sucul de lamaie. Se gaseste, de asemenea, sub forma uscata, macinata.

Sursa articol - cartea "Plante si mirodenii"

sursa foto - wikipedia

 

Comentarii (2)

10.01.2012, 21:30

11.01.2012, 10:01

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]