Remedii naturale pentru arsuri stomacale

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 13 Ian 2012, 12:53

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza
Remedii naturale pentru arsuri stomacale

Simti ca nu ti-a picat tocmai bine ce ai mancat? Arsurile stomacale se manifesta ca o senzatie neplacuta in piept ce are loc dupa ce ai luat masa din cauza acidului ce urca in esofag. Ele pot fi starnite de un numar de factori: mancare grasa, stres, de faptul ca ai mancat in graba si asa mai departe. Exista insa cateva remedii naturale pentru a le preveni si trata.

Alege cu discernamant

Nu toate mancarurile sunt digerate in acelasi mod: alimentele grase determina stomacul sa secrete mai mult acid decat are nevoie pentru a digera fructe, legume si cereale integrale. Alte alimente cum ar fi rosiile sau cafeaua pot cauza arsuri, in timp ce altele cum ar fi usturoiul si ceapa pot slabi muschii stomacului facand corpul sa fie mai predispus la aceasta suferinta. Daca ai des astfel de probleme ar trebui sa fii mai atent la ce mananci. Limiteaza cafeaua si mancarurile condimentate si alege mai multe fructe si legume.

Mananca incet si in portii mici

Daca mananci des in graba afla ca acest lucru duce la aparitia arsurilor stomacale. Digestia incepe in gura, de aceea cu cat petreci mai putin timp mestecand mancarea, cu atat mai mult va petrece stomacul pentru a o digera si cu atat mai mult acid va fi produs. O mestecare buna si saliva va digera destul de mult mancarea inainte ca ea sa ajunga in stomac, in special daca este vorba de portii mici. Daca mananci peste masura, acest lucru determina stomacul sa impinga mancarea inapoi in esofag din cauza presiunii create.

Nu te stresa

Stresul determina corpul sa produca o cantitate mai mare de cortizol ce poate creste productia de acid stomacal.

Daca prevenirea nu a functionat sau daca arsurile sunt cauzate de alte probleme ce nu au legura cu ce ai mancat, afla ce poti folosi pentru a te simti mai bine:

Mesteca guma

Pentru ca saliva este alcalina, ea poate ajuta la neutralizarea acidului stomacal ce cauzeaza arsurile. In afara de producerea de saliva, mestecatul de guma determina muschii esofagului sa se contracte si forteaza mancarea in directia corecta.

Foloseste-te de puterea plantelor

Musetelul, radacina de lemn dulce si frunzele de cretusca pot scadea productia de acid si calma tractul digestiv. Incearca sa bei astfel de ceaiuri dupa ce mananci pentru a-ti calma stomacul.

Nu te culca dupa ce mananci

Daca te intinzi in pat dupa masa ai mai mari sanse sa suferi de arsuri stomacale. Stand in picioare insa, gravitatea poate forta acidul sa stea acolo unde trebuie. Este recomandat chiar sa faci o plimbare dupa masa pentru ca ajuta la digestie.

Foto: onemansblog.com

Comentarii (3)

13.01.2012, 08:38

13.01.2012, 11:28

foarte bun articolul

13.01.2012, 11:51

Interesant
la mine cele mai rapide remedii au fost argila si drojdia .

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia