Testul de stres, by Mutulica

Postat de Ina in Cu de toate pe 11 Ian 2012, 21:18

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

   Am mirosit ceva si nu sunt sigur, de aceea vreau sa va intreb pe dumneavoastra, cei care ati mai trecut prin asa ceva, ca sa stiu cum sa procedez.

   Inca nu m-a informat nimeni, dar este un lucru stiut ca eu sunt un tip indolent si nepasator fata de datoria pe care o am la locul de munca. Nu sunt nici un bun comunicator si vreau sa stiu cum se face, la dumneavoastra, informarea la locul de munca? Se vine la persoana potrivita cu o sarsana sau cu un plic ? Plicul ce trebuie sa contina? Dar sarsanaua? (daca este cazul ).

   Sa va detaliez problema: cred ca este vorba despre un test referitor la nivelul de stres din institutie. In primul rand, vreau sa stiu ce inseamna stres. Sunt sigur ca acest neologism, altadata necunoscut noua, nu se refera la nesimtire, bataie de joc, deprofesionalizare, tensiuni voit create si intretinute pentru a forta demisia persoanelor care nu corespund standardelor inalte, necesare pentru mentinerea  institutiei la acelasi nivel de profitabilitate, de eficienta si calitate a serviciilor oferite. Nu sunt sigur, dar cred ca stresul nu se refera nici la restructurarile facute pe criteriul marimii pilelor, a greutatii plicurilor sau a sarsanalelor si nici chiar la incercari de distrugere a sanatatii, supunand persoana nepregatita profesional si prea putin rezistenta la curentii de aer, la un tratament zilnic, cu acesti curenti, pentru calirea organismului.

   Alternarea zilelor in care, prin apropouri, scandaluri, jigniri si fel de fel de provocari (care nu sunt niciodata asumate) se mareste nivelul tensiunii, cu zilele in care nu se intampla absolut nimic, contribuie la calirea psihica a celor necorespunzatori bunului mers al activitatii intr-o institutie renumita pentru eficienta ei?

   Daca o beizadea te informeaza ca ai castigat degeaba un proces, pentru ca tot vei zbura, deoarece beizadelele zboara doar cu volanul masinii in mana, se cheama ca ai scapat de stres?

   Cum se masoara nivelul stresului? La sarsanagii, masuratorile se fac in functie de marimea sacosii, la plasatorii de plicuri se tine cont de grosimea plicului, iar la pilosi si beizadele (forma cea mai evoluata a pilei) se contabilizeaza  toate telefoanele primite sau telefoanele primite de pe firul scurt sunt mai importante decat cele venite de pe firul rosu?

   Se va tine cont, la plasatorii de plicuri, de stresul cauzat de faptul ca leul nu se simte prea bine si nu-l vrea nimeni, euro cica o sa dispara si nici dolarul nu pare sa aiba o viata mai lunga?

   Daca, in loc sa piarda timpul cu citirea chestionarului si cu raspunsurile mai mult sau mai putin concludente, angajatii prind cu niste agrafe o fotografie de la ultima lor zi de nastere si o fotografie recenta, in care sa se vada starea  firului de par, fizionomia, raspunsul lor nu ar fi mai concludent si inteles de toata lumea? 

   Cand vezi liderii de sindicat ca prospera, trebuie sa fii stresat sau sa te bucuri?

   Se aplica si la romani dictonul englezesc: nicio veste e o veste buna, sau este doar una din metodele prin care sunt triati angajatii, astfel incat la sfarsit sa ramana doar cei corespunzatori? Sau este doar linistea dinaintea furtunii?

   Ce stiu sigur, atata timp cat primii care se streseaza si se destreseaza sunt tot aceiasi salariati, care bineinteles ca nu au nicio legatura cu problemele cu care se confrunta institutia, este un semn ca nivelul de stres nu are cum sa scada dar viitorul ne poate aduce eliminarea sursei principale de stres la serviciu, chiar a serviciului, caci se subintelege ca toti angajatii institutiei sunt oameni adevarati care n-au stresat in viata lor pe nimeni!

   Apropo, stie cineva care este diferenta dintre eustres si distres? 

   Si mai am o ultima intrebare: ce parere aveti, daca o sa raspund cinstit la testul de stres nivelul stresului meu o sa scada sau o sa creasca?

   Rog raspuns urgent si multumesc anticipat!

 

 

Comentarii (8)

12.01.2012, 10:20

EUSTRES - stres bun - in cazul in care stresul inbunatateste functia.
Ex: angajarea intr-o provocare,aspiratia pentru locul intai, promovarea la locul de munca, roller coaster, etc
DISTRES - stres rau - neconcordanta intre resurse, abilitati, capacitatea individului si cerintele sau necesitatile impuse acestuia.
Ex: amenintarea, frustare, conflict, rezolvarea problemelor dificile sau imposibile, etc
Rau este ca amandoua au aproape acelasi efect asupra persoanei fizice stresate.
In problema cu chestionarul iti pot spune din proprie experienta ca nu conteaza ce scrii in el.
Daca este pentru dat afara lista este facuta inainte de test care se adapteaza la acea lista,
Iar daca este pentru audit intern oricum ei interpreteaza altfel decat noi "oameni obisnuiti".
Incearca sa te detasezi facand lucruri care iti plac si te binedispun. Cu putin exercitiu se poate, credema. Scuze ca am scris atat, nu-mi sta in fire, dar am trecut prin asta si inteleg.

Ina

Ina
12.01.2012, 19:24

( Mutulica ) Chestia cu eustres si distres era doar o soparla si vroiam sa subliniez faptul ca toata lumea acuza stresul ; sub aceasta titulatura nu pot fi bagate relele tratamente , bataia de joc , deprofesionalizarea si tot ce am mai spus eu in pamflet. Unii angajatori cer rezistenta la stres , dar habar n-au ca exista doua forme de stres si pentru distres angajatorii se afla sub incidenta unor legi si pot fi trasi la raspundere pentru atmosfera de la locul de munca .
Noi avem multe drepturi care ne sunt nesocotite. Eu , de fapt , nu imi exprimam teama de test , ci atrageam subtil atentia asupra prea multelor incalcari ale drepturilor angajatilor , nici macar nu le-am enumerat pe toate...

12.01.2012, 20:01

Este scris foarte convingator. Nu m-am prins ca era o "figura de stil".
Mult succes!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]