publicat la 15.11.2015
publicat la 27.11.2013
publicat la 27.11.2013
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Curcan cu orez aromat
Pulpele dezosate, se taie cubulete si se pun in sosul de soia amestecat cu praful de condimente chinezesti. (eu l-am amestecat cu ghimbirul praf), apoi se lasa la marinat cam 30 de minute. Intre timp, am tocat toate legumele. Se prajesc bucatile de carne bine scurse de sos, pana se...
Briose de post, cu arome de sarbatori
Ingredientele se adauga intr-un bol, in ordinea indicata mai sus si se amesteca pana la omogenizare. Se toarna in forme de briose si se coc. Dupa copt, le decorati dupa imaginatie.
Pui colonial
Carnea spalata si feliata se frige pe gratar. Orezul spalat se pune la fiert in supa de pui. Dupa ce este fiert se condimenteaza cu sare si piper. Pentru sos se incalzeste intr-o craticioara smantana lichida, pana da in fiert. Se adauga praful de curry si laptele de cocos. Se fierbe pana...
Clatite americane sau pancakes
Se bat ouale cu mierea si mascarpone, se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi se adauga laptele si se omogenizeaza. Iese o compozotie mai groasa decat la clatitele obisnuite. Se kasa 15 minute la odihnit. Se toarna cu lingura in tigaia de teflon, fara sa ungeti cu ulei si se coc pe...
Mancare mexicana
Carnatii se taie felii. Porumbul se scurge si se clateste cu apa rece. Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc impreuna cu carnatii, apoi se adauga ardeii grasi taiati cuburi si se mai calesc putin. Se adauga fasolea, porumbul, rosiile, foaia de dafin si supa, apoi se lasa la fiert pana se...
Copanele cu piure de telina si sos de morcovi
Pulpele se curata si se spala, apoi se usuca cu servete de hartie. Se ung cu un amestec de ulei de masline, sare, piper, cimbru si curry si se lasa la rece o ora. Se prajesc putin intr-o tigaie, pana se face putina crusta, apoi se pun in tava la cuptor si se lasa pana se prajesc bine, intorcand...
Buchet de trandafiri
Blatul este un pandispan simplu, in care am inlocuit faina de grau cu faina de curand descoperita, faina de orez. In plus, singura aroma pusa a fost coaja rasa de lamaie. Albusurile batute spuma tare le-am batut cu zaharul, pana s-au facut ca o bezea. Am adaugat rand pe rand galbenusurile,...
Placinta cu branza sarata
Am dat branza pe razatoare. Am batut bine oul. Peste oul batut am adaugat laptele, apoi kefirul si la sfarsit branza. Am impartit compozitia de lapte si branza in trei parti egale. Dupa ce am uns tava si am pus hartie de copt, am pus una peste alta trei foi, unse cu unt topit. Am turnat o...
Placinta cu spanac si branza
Am dat branza pe razatoare si am amestecat-o cu ouale batute si kefirul, apoi am adaugat spanacul dezghetat si am asezonat cu sare si piper. Am impartit amestecul in trei parti egale. Foile dezghetate le-am impartit in 4. In pachet sun 12-13 foi. Am pus in tava unsa putin o hartie de copt,...
Pachetele cu vinete si carne
Vinetele spalate si uscate le-am taiat felii si le-am presarat cu sare, apoi le-am lasat la odihnit vreo 2 ore. Am uscat feliile de vinete cu servete de hartie, apoi le-am prajit intr-o tigaie de teflon cu un strop de ulei. Le-am scos pe servete de hartie sa se absoarba surplusul de grasime....
Inghetata Big Milk cu straciatella
Albusurile le-am batut spuma tare, apoi am adaugat zaharul pudra si am batut pana s-a facut tare ca la bezea. In alt vas am batut frisca pana s-a intarit. Peste crema de albus am adaugat intai smantana grasa, apoi smantana pentru gatit si laptele, omogenizand dupa fiecare. Am turnat...
Inghetata de banane
Bananele curatate, impreuna cu sucul de lamaie si laptele condensat le-am pasat cu ajutorul blenderului. Frisca am batut-o spuma cu mixerul. Am turnat crema de banane peste frisca si am omogenizat, apoi am last cateva ore la congelator. Simplu si foarte aromat.
Pui in sos de iaurt si curry
Pieptul de pui mi-a fost cumpărat dezosat, aşa că doar l-am tăiat in două pe lung, l-am spălat şi l-am uscat cu şervete de hârtie. Am curăţat usturoiul şi l-am dat pe o răzătoare fină. Într-un bol am pus toate ingredientele, am amestecat să se omogenizeze şi am pus...
Limba cu masline si ardei
Dupa ce am spalat bine limba in apa multa si rece, am pus-o in oala sub presiune cu telina curatata, foi de dafin si ienibahar, am pus apa pana la semn si am lasat sa fiarba 1 ora. Dupa aceea am scurs zeama, am curatat limbile de piele si vase de sange si le-am taiat felii. Legumele curatate...
Tort cu blat ciocolatos si mousse de zmeura, acoperit cu ganash
Blat Am topit ciocolata la microunde, apoi am adaugat untul moale, la temperatura camerei si am omogenizat. In alt bol, mai mare, am amestecat zaharul, faina, cacaoa si bicarbonatul sau mai bine zis ingredientele uscate. Peste ele am adaugat ciocolata topita cu unt, dar dupa ce s-a...
Chiftele cu dovleac si branza
Am dat pe razatoare branza, dovleceii, vanata si usturoiul. Am batut ouale, am adaugat laptele si faina apoi am omogenizat bine. Am adaugat dovlecii si vanata. La sfarsit am adaugat branza si am potrivit de sare si piper. Am pus cu lingura compozitie in tigaie si am prajit pe ambele parti. ...
Chiftele cu morcovi si branza
Am dat branza pe razatoarea mare, la fel si morcovul si ceapa. Am batut ouale, am adaugat laptele, apoi faina si am mixat pana la omogenizare. Am adaugat morcovul, apoi am potrivit de sare, piper si curry si am adaugat branza rasa. Am pus cu lingura compozitie in tigaie si am prajit pe ambele...
Inghetata de morcovi
Galbenusurile cu 100 g zahar le-am mixat bine la bain-marie, pana s-au albit si au capatat consistenta, le-am adaugat smantana de gatit si am mai lasat pe foc vreo 2 minute, apoi le-am lasat sa se raceasca. Morcovii curatati i-am taiat felii si i-am fiert 20 de minute in aburi, apoi i-am pasat...
Inghetata cu nuca de cocos
Am incalzit laptele cu 60 g razatura de cocos, apoi l-am racit. Am adaugat ouale si o parte de zahar, le-am omogenizat si le-am pus pe foc pana am obtinut o crema de consistenta smantanii. Smantana am batut-o putin cu cateva linguri de zahar. Frisca am batut-o spuma, dar nu prea tare. In crema de...
Inghetata cu rom si stafide
Albusul l-am batut spuma densa cu jumatate de zahar si esenta de rom. Smantana am batut-o bine cu cealalta jumatate de zahar, apoi am ad[ugat laptele si am omogenizat. Frisca am batut-o spuma tare. Am turnat smantana peste spuma de ou, am omogenizat bine, apoi am turnat compozitia peste frisca...
Îngheţată cu iaurt şi piersici
Piersicile tăiate cuburi şi cele 2 linguri de suc din compot se pasează în blender. Se adaugă iaurtul şi 200 g frişcă lichidă şi se omogenizează. Se toarnă într-un bol, peste 200 g frişcă bătută spumă şi se amestecă uşor până se omogenizează compoziţia. Se...
Salată California
Morcovii, ţelina şi mărul le-am dat pe răzătoarea mare, apoi am adăugat brânza tăiată cubuleţe. Carnea curăţată de piele, os şi tendoane am tăiat-o cubuleţe. Cartofii fierţi şi răciţi i-am adăugat tot tăiaţi cubuleţe. Am amestecat uşor toate ingredientele, am...
Tort cu cremă de brânză de vaci
Pentru blat am pasat mai întâi căpşunile în blender. Într-un bol încăpător am bătut bine ouăle, apoi am adăugat zahărul, continuând să mixez până s-a încorporat şi aproape topit zahărul. Am adăugat piureul de căpşune, apoi uleiul,...
Prăjitură caramel
BLAT Este reţeta clasică de pandişpan cu ouă, la care se adaugă jumătate cantitate de zahăr şi jumătate cantitate de făină. Mie îmi place să înlocuiesc o parte de făină cu amidon, pentru o textură mai fină, dar asta e alegerea fiecăruia. De data asta, în loc...
Pui crocant la cuptor, cu legume fierte la abur
Am curăţat pieptul de pui de piele şi de os, l-am spălat, l-am zvântat într-un şervet de hârtie şi l-am tăiat fâşii cam de 2 degete. Cele 2 ouă le-am bătut bine. Conţinutul plicurilor l-am golit în două vase mai plate. Am trecut fiecare bucată de pui...
Plastilină de ciocolată
Ciocolata ruptă bucăţele se pune într-un castron şi se adauga 40 g miere. Castronul se pune pe aragaz, deasupra unui vas cu apă fierbinte (bain marie), dar să nu atinga apa din vas. Se lasă pe foc până se topeşte ciocolata, timp în care se amestecă să se omogenizeze....
Clătite cu mere, stafide şi sos de fructe de pădure
Am început prin a pune stafidele la înmuiat în lichior de scorţişoară. Pentru aluatul de clătite am bătut ouăle bine, am adăugat zahărul iar apoi am adăugat în etape făina şi laptele. La sfărşit am adăugat untul topit şi răcit. Am lăsat aluatul să se...
Novac în crustă de nucă de cocos cu morcovi baby şi sos de spanac
Mai întâi am curăţat fileul de peşte de solzi, apoi l-am porţionat şi l-am presărat cu condiment de peşte şi l-am lăsat la rece până am pregătit celelalte ingrediente. Am pus untul într-o cratiţă iar când s-a topit am adăugat spanacul...
Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie
Mai întîi am făcut crema ganash din 200 gr ciocolată albă mărunţită şi topită în 200 ml frişcă lichidă. Am lăsat-o să se răcească bine, apoi am mixat-o până am obţinut o spumă fină. Pentru crema de lămâie am stors mai întâi 4...
Tort Mikey Mouse cu cremă diplomat de vişine şi banane
Pentru jeleu şi crema de vişine am dezgheţat vişinele şi le-am scos sâmburii, apoi le-am pus la fiert într-un sirop făcut din 250 ml suc de vişine, la care am adăugat vreo 100 gr zahăr. Le-am fiert câteva clocote, apoi le-am pasat la blender. Am împărţit...