Buchet de trandafiri

de anomisana in Torturi, 16 Sep 2012 | 5399 vizualizari

 

Poate ca nu a iesit ca modelul care mi-a fost inspiratie, dar am muncit mult la el si zambetul larg pe care l-am primit drept multumire ma face sa fiu increzatoare si sa vi-l aduc si voua, care va pricepeti mai bine ca mine la treaba asta. Tortul l-a primit mama pofticiosului sef, care si-a aniversat de curand ziua de nastere. Cum prajitura ei preferata este cremsnitul cu crema de lamaie, i-am facut si pentru acest tort tot o crema de lamaie iar deasupra 61 de trandafiri.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua (350 g)
  • 175 g zahar
  • 175 g faina de orez
  • coaja de lamaie

Crema

  • 100 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 300 ml zahar
  • 3 oua
  • 50 g faina de orez
  • 100 ml suc de lamaie
  • 50 g unt
  • 20 g gelatina (2 plicuri)
  • 200 ml frisca batuta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buchet de trandafiri:

Blatul este un pandispan simplu, in care am inlocuit faina de grau cu faina de curand descoperita, faina de orez. In plus, singura aroma pusa a fost coaja rasa de lamaie.

Albusurile batute spuma tare le-am batut cu zaharul, pana s-au facut ca o bezea. Am adaugat rand pe rand galbenusurile, apoi coaja de lamaie.  La sfarsit am adaugat faina si am amestecat usor cu o lingura.

Am copt 8 foi in tava de 20 cm, cam 10 minute fiecare.

Pentru crema am pus la incalzit 400 ml lapte cu 100 ml frisca, iar intre timp am batut bine cele 3 oua cu zahar si faina de orez, pe care le-am adaugat apoi peste lapte, si am lasat pe foc pana a iesit o crema ca o budinca, moment in care am adaugat sucul de lamaie. Dupa ce s-a racorit putin am adaugat untul si am omogenizat, apoi am adaugat gelatina hidratata si dizolvata in putin lapte. Cand a fost rece bine, am adaugat frisca batuta.

Pentru asamblare am alternat blat cu crema pana la sfarsit, desi planul initial era sa fac doua torturi de cate 4 blaturi pe care sa le suprapun cu carton la mijloc. M-a luat valul si mi-am dat seama ca am gresit cand tortul era aproape gata. 

La decor am folosit pasta de zahar iar trandafirii i-am vopsit dupa ce i-am facut.

 

TIPS-URI

1

De data asta nu am folosit vanilie si tortul a fost foarte aromat.

2

Blatul nu l-am insiropat deloc, dar daca alegeti sa faceti foi mai groase, trebuie musai insiropate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Buchet de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

ela 1

04.03.2013, 00:11

LA MULTI ANI!

alba_zori 1

04.03.2013, 18:59

Multi ani frumosi si sanatosi!

Rahela Velicu 1

05.01.2020, 22:33

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema pasticera si piersici caramelizate