Tort Mikey Mouse cu cremă diplomat de vişine şi banane

de anomisana in Torturi, 7 Feb 2012 | 8455 vizualizari

 

Pentru că fetiţa ei a împlinit 3 ani, una din prietenele mele m-a rugat să-i fac un tort pentru la grădiniţă. Şi pentru că Mikey este desenul ei animat preferat, tortul trebuia să fie cu acesta.

 

INGREDIENTE

  • Cremă de vişine
  • 250 gr vişine
  • 250 gr iaurt simplu gras
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 15 gr gelatină
  • Cremă de banane
  • 250 gr miez de banană
  • 250 gr iaurt simplu gras
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 15 gr gelatină
  • Jeleu de vişine
  • 250 gr vişone
  • 1-2  linguri zahăr
  • 1 lingură amidon
  • Alte ingrediente
  • 1 foaie blat pandişpan simplu 
  • 1 foaie napolitană 
  • pastă de zahăr cu cacao 
  • pastă marshmallow
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mikey Mouse cu cremă diplomat de vişine şi banane:

Pentru jeleu şi crema de vişine am dezgheţat vişinele şi le-am scos sâmburii, apoi le-am pus la fiert  într-un sirop făcut din 250 ml suc de vişine, la care am adăugat vreo 100 gr zahăr. Le-am fiert câteva clocote, apoi le-am pasat la blender. Am împărţit compoziţia în 2 părţi. 

Pentru jeleu am folosit jumătate de cantitate de vişine, la care am adăugat 1 lingură de amidon şi 1 lingură de zahăr şi le-am mai dat în clocot, până s-a îngroşat ca o smântână.

Pentru crema de vişine am folosit cealaltă jumătate de cantitate de vişine pasate, pe care le-am amestecat cu 250 gr iaurt şi cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe plic. Am adăugat apoi frişca bătută spumă.

Pentru crema de banane, am pasat bananele tăiate felii în blender, împreună cu iaurtul.Am turnat totul într-un castron şi am adăugat gelatina preparată conform instrucţiunilor. Apoi am adăugat 250 ml frişcă bătută spumă. 

Am pus folie alimentară într-un inel de tort, apoi am turnat cu lingura alternativ din cele 2 creme, în cercuri concentrice, până am ajuns aproape la partea superioară a formei. Am pus deasupra foaia de blat, am uns cu jeleul de vişine, apoi am pus foaia de napolitană. Am strâns folia şi am dat la rece până a doua zi. Am pus deasupra formei un disc de carton îmbrăcat în aluminiu şi am întors cu grijă forma, astfel blatul ajungând la baza tortului. Am scos inelul de tort, am netezit şi am decorat cu pastă şi cu frişcă. 

Cu două zile înainte am făcut un blat mare din 7 ouă, pe care l-am tăiat în 3 felii, iar la acest tort am folosit o singură felie. Celelalte 2 le-am  pus în frigider şi le-am folosit la tortul cu lămâie pentriu acasă, tot pentru Casandra.

Tot cu două zile înainte am făcut pasta de zahăr şi pasta de marshmallow.

Înainte cu o zi, am preparat cremele şi am asamblat tortul, iar în dimineaţa livrării am făcut decorul.

 

 

TIPS-URI

1

Din păcate am bătut frişca prea tare şi crema nu mai avea consistenţa semilichidă pe care o doream. Am salvat ambele creme adăugând iaurt şi subţiindu-le. Cu crema astfel rămasă, am facut pentru noi un tort mic cu 2 foi de pandişpan din comerţ ce le aveam rătăcite prin cămară şi am exersat pe el un decor pe care mi-l doream demult să-l încerc.

2

Pentru cercuri concentrice este necesară o cremă semilichidă, de diplomat,  dar altfel aveţi un mousse, şi puteţi pune straturile unul peste altul, cu timpul de răcire necesar. Nu este greşit nici aşa, depinde ce vă doriţi de la acel tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mikey Mouse cu cremă diplomat de vişine şi banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (8)

mirela0911 1

08.02.2012, 19:58

Ce tort frumos ai facut micutzei, felicitari!

mamaieelena 1

09.02.2012, 19:18

ei cum nu l-am vazut e super tortul imi place mult

MIUTA 1

10.02.2012, 11:42

Ce frumos este!Cred ca a fost foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat