Pui in sos de iaurt si curry

de anomisana in Pui, 23 Aug 2012 | 7004 vizualizari

 

Am găsit reţeta asta la bucătăresele vesele, mi-a plăcut cum arată, aşa că am executat-o modificând pe ici pe colo, adăugându-i şi o pată de culoare, cu ajutorul unor legume. Din fericire i-a plăcut şi pofticiosului meu, care preferă carnea doar cu sare şi piper.

 

INGREDIENTE

  • 3 buc piept de pui (cam 800 g)
  • 200 ml kefir
  • 400 ml iaurt
  • 50 ml ulei de masline
  • 3 caţei de usturoi
  • 1 linguriţă ardei iute tocat (Univer)
  • sare, piper după gust
  • 1-2 linguriţe Curry (după gust)
  • ulei de măsline pentru prăjit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de iaurt si curry:

Pieptul de pui mi-a fost cumpărat dezosat, aşa că doar l-am tăiat in două pe lung, l-am spălat şi l-am uscat cu şervete de hârtie.

Am curăţat usturoiul şi l-am dat pe o răzătoare fină. Într-un bol am pus toate ingredientele, am amestecat să se omogenizeze şi am pus carnea în acest sos, apoi am pus-o la frigider preţ de vreo 3 ore. Recomandarea era să se lase de pe o zi pe alta, dar eu am uitat că nu mai am Curry şi a trebuit să aştept dimineaţa să cumpăr, apoi nu am mai avut răbdare să las prea mult în frigider.

Cum spuneam, am lăsat carnea în sos la frigider 3 ore. Când am scos-o, am curăţat-o puţin de sos şi am rumenit-o în tigaie, pe ambele părţi  în puţin ulei de măsline. Ideal ar fi să aveţi o tigaie în care să încapă toată carnea odată, altfel la tura a doua se va carameliza sosul, cum s-a întâmplat la mine.

Am pus toată carnea într-un vas de sticlă termorezistentă, am turnat sosul deasupra şi am pus în cuptorul încălzit pentru 20 de minute.

Până s-a copt carnea, m-am ocupat de garnitură. Am fiert o căniţă de orez cu puţin curry, până a scăzut toată apa şi a fost fiert orezul, apoi l-am amestecat cu două linguri de caşcaval ras pe o răzătoare fină. Am pus orezul în forme de îngheţată unse cu ulei, pentru a-i da formă.

Am fiert la aburi 2 morcovi tăiaţi cuburi şi amestecaţi cu doi ardei roşii tăiaţi tot cuburi. După ce s-au fiert, am adăugat o cutie de 400 g mazăre şi 200 g porumb dulce şi am încălzit tot amestecul. Nu l-am mai tras la tigaie cu unt, pentru că deja avea puiul destule grăsimi.

După conţinut şi după ce am mai văzut eu pe la emisiunile culinare la tv, această reţetă este de influenţă indiană (doar puiul cu sos). Asta este tot. Poftă bună.

TIPS-URI

1

În loc de caşcaval ar fi fost mai bun puţin parmezan, dacă m-aş fi gândit din vreme, dar cum eu gătesc după inspiraţie... asta este.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de iaurt si curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

23.08.2012, 22:09

mmmmmm bun

Rocsi 1

23.08.2012, 23:21

Ce gustos o fi...

anomisana 1

25.08.2012, 10:20

Multumesc fetelor pentru aprecieri. Laura, poate nu ai incercat curry pana acum, dar sigur ai incercat unele dintre condimentele din acest amestec.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas - Deliciu aromat pentru ocazii speciale

de Rocsi 9

pe 28.12 la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine - Desert aromat si fraged

de RODIMUR 8

pe 28.12 la 17:00

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in sos curry, reteta aromata si delicioasa