Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie în patru porţii. Se umple fiecare felie de carne cu câte un cârnăcior pentru grătar, care se înţeapă din loc în loc,...
Se porţionează scăriţa afumată, după care se rumeneşte într-o cratiţă cu puţin ulei incins. Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă, completând, la nevoie, cu puţină apă, gătind-o astfel cam 25-30 de minute, astfel încât carnea să se...
Mai întâi se pregăteşte supa pentru ciulama. Pentru aceasta, se spală pipotele şi inimile şi se pun la fiert într-o oală pentru supă de 4 litri, cu apă şi puţină sare. Se culege spuma. Se adaugă cepele tăiate în patru, care vor limpezi supa, apoi ardeiul gras...
Se taie carnea în bucăţi potrivite, care se prăjesc într-o cratiţă cu puţin ulei încins. Se rumeneşte bine carnea, se condimentează după gust, se acoperă din când în când cu puţină apă, lăsând să fiarbă cu capac, pentru a se...
Se spală cartofii şi se pun la fiert, în coajă, în apă cu puţină sare. Se lasă la răcit, apoi se decojesc şi se scobesc.
Miezul din cartofii scobiţi mai devreme se pasează cu o fuculiţă şi se amestecă într-un castron mai mare împreună cu...
Se spala ardeii, se decupeaza cu grija cotoarele (pentru ca de data aceasta am ales sa le pun la loc) si se curata de seminte si se lasa la scurs.
Carnea de porc se toaca, apoi se amesteca impreuna cu orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, sarea si oul, care va lega compozitia. Am...
Se pârlesc pulpele de pui, se spală, se îndepărtează pielea şi se taie cubuleţe. Se pun într-un vas, la marinat, cu bere, sare, după gust şi mirodenii,pentru 30 de minute.
Se spală vânăta, se decojeşte şi se taie în bucăţele mici,...
Pentru aluat: se amestecă margarina rece cu puţină făină, fărâmiţând cu degetele, se adaugă drojdia dizolvată în puţină apă caldă, apoi restul de apă, smântâna, sarea şi făină cât cuprinde, amestecând bine şi...
Se taie cotletul de porc şi se desface cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele. Se taie în două părţi. Se umple cu şunca ţărănească tăiată felii, cârnaţii cabanos tăiaţi în jumătăţi. Se pune din loc...
Se pârleşte puiul, se spală, se introduce pe sub piele untul şi se masează. Se pune pe suportul special pentru cuptor. Se unge pielea cu ulei, vinul şi apoi se freacă cu mirodenii.
Se mai adaugă în tavă cartofii noi în coajă, spălaţi şi...
Se pregătesc ceafa şi fleica de porc: se unge cu puţin ulei fiecare bucată şi se condimentează după gust. Se aşază pe grătarul electric, rumenindu-se bine pe fiecare parte.
Se spală şi se curăţă ciupercile, se rumenesc pe grătar şi se taie bucăţi mai mici....
Se curăţă cartofii, se spală şi se taie rondele. Se fierb în apă cu puţină sare, apoi se scurg şi se răsfiră pe o tavă pregătită cu hârtie de copt.
Se adaugă printre cartofi şi şunca ţărănească tăiată fâşii sau cubuleţe, după cum...
Se amestecă, într-un castron, carnea tocată cu oul, usturoiul, condimentele, cartofii raşi, morcovul ras şi verdeaţa. Se căleşte amestecul într-o tigaie cu puţin ulei încins până se rumeneşte.
Cât timp se răceşte carnea, se pregăteşte...
Se porţionează carnea de porc în bucăţele potrivite şi se rumeneşte într-o cratiţă încăpătoare cu ulei încins.
Când începe să se rumenească, se adaugă mirodeniile şi se stinge cu vinul. Se întoarce carnea pe toate...
S e porţionează carnea de porc, se bate uşor cu ciocănelul de şniţele, se sărează şi se rumeneşte într-o tigaie grill sau teflonată. Se găteşte până se pătrunde bine.
Între timp, se pune într-o crăticioară mazărea cu puţină apă...
Se spală bine o cană cu orez, se răstoarnă într-o craticioară în care am pus un strat subţire de ulei, se presară vegeta de casă şi un praf de sare, un morcov tăiat rondele şi apă cât să le acopere cu un deget. Se dă la cuptor, la foc mediu, aprox 30 de...
Se fierbe ficatul de pui în apă fără sare.
Se lasă la răcit.
Se mărunţeşte cu ajutorul robotului de bucătărie.
Se adaugă untul (se poate pune până la un pachet cu unt, eu am pus doar 100 g), ulei în funcţie de consistenţa dorită,...
Intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu oul, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt si condimentele.
Se formeaza in mainile umede sfere, care se turtesc, eu am obtinut 8 burgeri. Daca aveti posibilitatea, in loc sa ii prajiti, optati pentru rumenirea la tigaia grill, sunt mai...
Fiecare prepara marinata dupa plac, eu obisnuiesc s-o prepar astfel: intr-un castron se amesteca bulionul cu berea, uleiul, sucul de la o jumatate de lamaie, putina sare, foarte putin piper, o lingurita de cimbru si doi catei de usturoi zdrobiti. Eu folosesc bere atat la porc, cat si la...
Se rumeneste bine carnea de porc, taiata bucatele mici, in putin ulei incins. Se scoate carnea pe o farfurioara si, in grasimea ramasa, se caleste ceapa si morcovul dat prin razatoarea mare, apoi se pune inapoi carnea si se acopera cu o cana cu apa. Se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi...
Se fierb cativa cartofi in coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se curata cu grija, se feliaza si se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Se ung cu unt si se presara mirodenii: sare, piper, cimbru si se adauga peste ei putin cascaval ras. Se da tava la cuptorul...
Se spala pipotele si inimile, se curata si se cresteaza. Se pun la fiert intr-o oala de ciorba, de 3 litri, cu apa si sare. Se ia spuma la nevoie, apoi se adauga legumele spalate si taiate grosier. Se mai adauga sare, piper si, optional, putin delikat, dupa gustul fiecaruia. Supa este...
Carnea se taie in bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinte, se condimenteaza si se rumeste bine, apoi se scoate pe o farfurie. Se taie marunt o ceapa si se caleste usor (nu se topeste) in uleiul in care a fost prajita carnea. Se completeaza cu 2 pahare cu apa, se adauga la loc carnea si se...
Se spala pieptul de pui si se pune la fiert, in apa si putina sare. Se ia spuma la nevoie. Se adauga legumele taiate grosier si putin Delikat. Cand supa este gata, se da de pe foc si se strecoara intr-un ibric mai mare.
Pentru a pregati ciulamaua: se rumeneste faina in putin ulei la...
Varza murata se lasa intr-un castron cu apa rece, cu o seara inainte.
Intr-un vas incapator, se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat bine, se condimenteaza dupa gust si se adauga 2 linguri generoase cu bulion. Pentru a nu iesi uscate, ci moi, pufoase, eu pun si apa la acest...
Se pregateste pilaful. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba, se adauga legumele taiate grosier, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Supa se fierbe cam 20 de minute. Cand supa este gata, se da de pe foc si se incalzeste cuptorul. Se spala bine orezul si se asaza intr-o...
Se spala cartofii si se fierb in coaja. Cand sunt gata, se lasa la racit. Se curata de coaja, se taie rondele grosute si se asaza intr-o tava cu foaie de copt.
Se presara sare si piper negru macinat, dupa gust. Daca vreti, puteti (sau nu) sa rasfirati peste ei 2 catei de usturoi...
Se spala cartofii si se pun nedecojiti la fiert, intr-o oala cu apa si sare. Cand sunt gata, se lasa la racit, se decojesc si se taie cubulete.
Se taie ceapa marunt, iar sunca taraneasca in fasii subtiri.
Se caleste sunculita in putin ulei incins, apoi se adauga si...
Se spala pulpele si aripioarele de pui si se parlesc, apoi se asaza in tava in care am pus un strat subtire de ulei.
Se adauga si pieptul de pui, legumele preferate si doi catei de usturoi.
Apoi se presara cu mirodenii, se boteaza cu 2 pahare de apa si se binecuvanteaza cu un...
Se curata cartofii, se taie rondele si se fierb in apa cu putina sare. Cand cartofii sunt aproape fierti, se scurg de apa si se intind pe o tava in care am pus foaie de copt.
Se presara sare, piper negru macinat si putin oregano. Nu exagerati cu oregano, pentru ca are un gust...
Platou de toamna
Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie în patru porţii. Se umple fiecare felie de carne cu câte un cârnăcior pentru grătar, care se înţeapă din loc în loc,...
Mancare de marar cu scarita afumata
Se porţionează scăriţa afumată, după care se rumeneşte într-o cratiţă cu puţin ulei incins. Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă, completând, la nevoie, cu puţină apă, gătind-o astfel cam 25-30 de minute, astfel încât carnea să se...
Ciulama cu pipote şi inimi
Mai întâi se pregăteşte supa pentru ciulama. Pentru aceasta, se spală pipotele şi inimile şi se pun la fiert într-o oală pentru supă de 4 litri, cu apă şi puţină sare. Se culege spuma. Se adaugă cepele tăiate în patru, care vor limpezi supa, apoi ardeiul gras...
Tocanita cu porc si cartofi
Se taie carnea în bucăţi potrivite, care se prăjesc într-o cratiţă cu puţin ulei încins. Se rumeneşte bine carnea, se condimentează după gust, se acoperă din când în când cu puţină apă, lăsând să fiarbă cu capac, pentru a se...
Cartofi umpluti cu branza si afumatura de casa
Se spală cartofii şi se pun la fiert, în coajă, în apă cu puţină sare. Se lasă la răcit, apoi se decojesc şi se scobesc. Miezul din cartofii scobiţi mai devreme se pasează cu o fuculiţă şi se amestecă într-un castron mai mare împreună cu...
Ardei umpluti, reteta reinterpretata
Se spala ardeii, se decupeaza cu grija cotoarele (pentru ca de data aceasta am ales sa le pun la loc) si se curata de seminte si se lasa la scurs. Carnea de porc se toaca, apoi se amesteca impreuna cu orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, sarea si oul, care va lega compozitia. Am...
Frigarui cu pui si vinete
Se pârlesc pulpele de pui, se spală, se îndepărtează pielea şi se taie cubuleţe. Se pun într-un vas, la marinat, cu bere, sare, după gust şi mirodenii,pentru 30 de minute. Se spală vânăta, se decojeşte şi se taie în bucăţele mici,...
Placinta cu carne si aluat fraged
Pentru aluat: se amestecă margarina rece cu puţină făină, fărâmiţând cu degetele, se adaugă drojdia dizolvată în puţină apă caldă, apoi restul de apă, smântâna, sarea şi făină cât cuprinde, amestecând bine şi...
Rulada din cotlet de porc
Se taie cotletul de porc şi se desface cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele. Se taie în două părţi. Se umple cu şunca ţărănească tăiată felii, cârnaţii cabanos tăiaţi în jumătăţi. Se pune din loc...
Pui intreg cu legume la cuptor
Se pârleşte puiul, se spală, se introduce pe sub piele untul şi se masează. Se pune pe suportul special pentru cuptor. Se unge pielea cu ulei, vinul şi apoi se freacă cu mirodenii. Se mai adaugă în tavă cartofii noi în coajă, spălaţi şi...
Gratar cu risotto
Se pregătesc ceafa şi fleica de porc: se unge cu puţin ulei fiecare bucată şi se condimentează după gust. Se aşază pe grătarul electric, rumenindu-se bine pe fiecare parte. Se spală şi se curăţă ciupercile, se rumenesc pe grătar şi se taie bucăţi mai mici....
Snitele cu cartofi copti si sunca taraneasca
Se curăţă cartofii, se spală şi se taie rondele. Se fierb în apă cu puţină sare, apoi se scurg şi se răsfiră pe o tavă pregătită cu hârtie de copt. Se adaugă printre cartofi şi şunca ţărănească tăiată fâşii sau cubuleţe, după cum...
Tarte cu carne de Craciun
Se amestecă, într-un castron, carnea tocată cu oul, usturoiul, condimentele, cartofii raşi, morcovul ras şi verdeaţa. Se căleşte amestecul într-o tigaie cu puţin ulei încins până se rumeneşte. Cât timp se răceşte carnea, se pregăteşte...
Friptura pomana porcului
Se porţionează carnea de porc în bucăţele potrivite şi se rumeneşte într-o cratiţă încăpătoare cu ulei încins. Când începe să se rumenească, se adaugă mirodeniile şi se stinge cu vinul. Se întoarce carnea pe toate...
Platou taranesc
S e porţionează carnea de porc, se bate uşor cu ciocănelul de şniţele, se sărează şi se rumeneşte într-o tigaie grill sau teflonată. Se găteşte până se pătrunde bine. Între timp, se pune într-o crăticioară mazărea cu puţină apă...
Rulada de pui
Se spală bine o cană cu orez, se răstoarnă într-o craticioară în care am pus un strat subţire de ulei, se presară vegeta de casă şi un praf de sare, un morcov tăiat rondele şi apă cât să le acopere cu un deget. Se dă la cuptor, la foc mediu, aprox 30 de...
Pate din ficat de pui
Se fierbe ficatul de pui în apă fără sare. Se lasă la răcit. Se mărunţeşte cu ajutorul robotului de bucătărie. Se adaugă untul (se poate pune până la un pachet cu unt, eu am pus doar 100 g), ulei în funcţie de consistenţa dorită,...
Burgeri Nuferi
Intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu oul, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt si condimentele. Se formeaza in mainile umede sfere, care se turtesc, eu am obtinut 8 burgeri. Daca aveti posibilitatea, in loc sa ii prajiti, optati pentru rumenirea la tigaia grill, sunt mai...
Pulpa de porc marinata, la gratar
Fiecare prepara marinata dupa plac, eu obisnuiesc s-o prepar astfel: intr-un castron se amesteca bulionul cu berea, uleiul, sucul de la o jumatate de lamaie, putina sare, foarte putin piper, o lingurita de cimbru si doi catei de usturoi zdrobiti. Eu folosesc bere atat la porc, cat si la...
Mancare de mazare cu porc, masline si taitei
Se rumeneste bine carnea de porc, taiata bucatele mici, in putin ulei incins. Se scoate carnea pe o farfurioara si, in grasimea ramasa, se caleste ceapa si morcovul dat prin razatoarea mare, apoi se pune inapoi carnea si se acopera cu o cana cu apa. Se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi...
Gratar cu garnitura de cartofi copti
Se fierb cativa cartofi in coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se curata cu grija, se feliaza si se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Se ung cu unt si se presara mirodenii: sare, piper, cimbru si se adauga peste ei putin cascaval ras. Se da tava la cuptorul...
Pilaf cu pipote si inimi
Se spala pipotele si inimile, se curata si se cresteaza. Se pun la fiert intr-o oala de ciorba, de 3 litri, cu apa si sare. Se ia spuma la nevoie, apoi se adauga legumele spalate si taiate grosier. Se mai adauga sare, piper si, optional, putin delikat, dupa gustul fiecaruia. Supa este...
Stufat cu carne de porc
Carnea se taie in bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinte, se condimenteaza si se rumeste bine, apoi se scoate pe o farfurie. Se taie marunt o ceapa si se caleste usor (nu se topeste) in uleiul in care a fost prajita carnea. Se completeaza cu 2 pahare cu apa, se adauga la loc carnea si se...
Ciulama de pui
Se spala pieptul de pui si se pune la fiert, in apa si putina sare. Se ia spuma la nevoie. Se adauga legumele taiate grosier si putin Delikat. Cand supa este gata, se da de pe foc si se strecoara intr-un ibric mai mare. Pentru a pregati ciulamaua: se rumeneste faina in putin ulei la...
Sarmalute asortate
Varza murata se lasa intr-un castron cu apa rece, cu o seara inainte. Intr-un vas incapator, se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat bine, se condimenteaza dupa gust si se adauga 2 linguri generoase cu bulion. Pentru a nu iesi uscate, ci moi, pufoase, eu pun si apa la acest...
Drob Pascal
Se pregateste pilaful. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba, se adauga legumele taiate grosier, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Supa se fierbe cam 20 de minute. Cand supa este gata, se da de pe foc si se incalzeste cuptorul. Se spala bine orezul si se asaza intr-o...
Platou de primavara cu carnati si cartofi copti
Se spala cartofii si se fierb in coaja. Cand sunt gata, se lasa la racit. Se curata de coaja, se taie rondele grosute si se asaza intr-o tava cu foaie de copt. Se presara sare si piper negru macinat, dupa gust. Daca vreti, puteti (sau nu) sa rasfirati peste ei 2 catei de usturoi...
Cartofi taranesti
Se spala cartofii si se pun nedecojiti la fiert, intr-o oala cu apa si sare. Cand sunt gata, se lasa la racit, se decojesc si se taie cubulete. Se taie ceapa marunt, iar sunca taraneasca in fasii subtiri. Se caleste sunculita in putin ulei incins, apoi se adauga si...
Pui cu legume la cuptor
Se spala pulpele si aripioarele de pui si se parlesc, apoi se asaza in tava in care am pus un strat subtire de ulei. Se adauga si pieptul de pui, legumele preferate si doi catei de usturoi. Apoi se presara cu mirodenii, se boteaza cu 2 pahare de apa si se binecuvanteaza cu un...
Porc cu cartofi copti
Se curata cartofii, se taie rondele si se fierb in apa cu putina sare. Cand cartofii sunt aproape fierti, se scurg de apa si se intind pe o tava in care am pus foaie de copt. Se presara sare, piper negru macinat si putin oregano. Nu exagerati cu oregano, pentru ca are un gust...