Uneori pregatesc tocanita de cartofi cu diverse legume, de data asta am ales sa pun si carne. Si ce bine merg langa ea niste gogonele sau castraveciori acri! :)
Se taie carnea în bucăţi potrivite, care se prăjesc într-o cratiţă cu puţin ulei încins. Se rumeneşte bine carnea, se condimentează după gust, se acoperă din când în când cu puţină apă, lăsând să fiarbă cu capac, pentru a se frăgezi.
Între timp, se pregătesc legumele: se spală şi se taie: morcovul-rondele mai groase, cepele se toacă mărunt, iar cartofii-cuburi.
Se adaugă apoi peste carne mai întâi morcovul, acesta fierbe mai greu, apoi şi cartofii şi apoi ceapa.
Când legumele sunt aproape fierte, se prepară sosul: se adaugă în mâncare roşiile cubuleţe şi bulionul şi se lasă să fiarbă la foc mic până scade sosul, ca să se îngroaşe un pic.
După ce se dă de pe foc, se adaugă mărar şi pătrunjel tocate mărunt.
Se serveşte cu gogonele sau castraveciori muraţi.
Porţii: 6
Timp de pregătire: 10min
Timp de pregătire: 1h
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/tocanita-cu-porc-si-cartofi.html