Este una dintre mâncărurile tradiţionale cu care am crescut, reţeta am învăţat-o de la mama. Pentru că am găsit zilele trecute nişte mărar foarte frumos, am zis să le fac alor mei o surpriză aşa că am cumpărat şi nişte scăriţă afumată. A ieşit o mâncărică foarte gustoasă.
Se porţionează scăriţa afumată, după care se rumeneşte într-o cratiţă cu puţin ulei incins. Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă, completând, la nevoie, cu puţină apă, gătind-o astfel cam 25-30 de minute, astfel încât carnea să se pătrundă bine.
Între timp, se curăţă şi se toacă mărunt cepele. Se spală şi se taie mărunt şi mărarul (eu sunt mai minuţioasă şi îmi place să îl curăţ de pe tije, ca să fie cât mai mărunt şi mai plăcut la mâncat). Se adaugă în mâncare cepele şi mărarul pregătite mai devreme, se mai completează cu apă şi se mai lasă să fiarbă încă 15 minute.
La final, se prepară sosul adaugând în mâncare pasta de tomate desfacută într-o ceaşcă cu apă, dar şi o linguriţă de făină dizolvată în puţină apă călduţă (prin strecurătoare pentru a evita cocoloaşele), apoi se mai lasă cam 5 minute şi se ia focul.
Număr de porţii: 6
Timp de pregătire: 10min
Timp de gătire: 50min
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/mancare-de-marar-cu-scarita-afumata.html