Şniţelele sunt preferatele mele. Îmi place să le servesc alături de risotto sau cartofi la cuptor cu mirodenii, unt şi caşcaval. De data aceasta am avut şi nişte şuncă ţărănească, prea puţină ca să pregătesc ceva din ea, aşa că am adăugat-o peste cartofi. Dacă mai am şi salată de sfeclă în frigider, e perfect pentru mine şi ai mei :)
Se curăţă cartofii, se spală şi se taie rondele. Se fierb în apă cu puţină sare, apoi se scurg şi se răsfiră pe o tavă pregătită cu hârtie de copt.
Se adaugă printre cartofi şi şunca ţărănească tăiată fâşii sau cubuleţe, după cum vă place.
Se presară mirodeniile preferate. Se adaugă şi fâşii de unt, caşcaval ras şi se dă tava la cuptor până se rumenesc toate.
Între timp, se bat feliile de cotlet de porc cu ciocănelul de şniţele.
De obicei se dau prin făină, ou, apoi pesmet, dar mie îmi place să le tăvălesc bine mai întâi prin ouăle bătute, apoi prin făina amestecată cu pesmetul pe o tavă. Se prăjesc şniţelele în uleiul bine încins până se rumenesc.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/snitele-cu-cartofi-copti-si-sunca.html