Placinta cu carne si aluat fraged

de Ancutsa in Mancaruri cu carne, 31 Mai 2018 | 12085 vizualizari

 

Zilele trecute le-am pregătit alor mei o plăcintă cu aluat fraged şi carne de porc. Ce am schimbat faţă de cum le-am pregătit anterior: neavând borş, am adăugat smântână în aluat pentru a-l face fraged. Am presărat caşcaval ras pentru o crustă crocantă, astfel plăcinta fiind crocantă şi, în acelaşi timp, fragedă. Ai mei au fost încântaţi de ea. Este bună de luat la pachet la şcoală, la serviciu, la picnic sau în excursii pentru că este gustoasă şi săţioasă.
"Picnicul Bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • aprox 500 g făină,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 1 linguriţă sare,
  • 300 ml apă caldă,
  • 100 g Rama Maestro 72% grăsime,
  • 1 lingură generoasă smântână sau iaurt,
  • Pentru umplutură:
  • 500 g carne de porc,
  • 1 ou,
  • Verdeaţă: mărar şi pătrunjel,
  • Pentru decor:
  • 1 ou şi puţin lapte,
  • Caşcaval ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne si aluat fraged:

 

Pentru aluat: se amestecă margarina rece cu puţină făină, fărâmiţând cu degetele, se adaugă drojdia dizolvată în puţină apă caldă, apoi restul de apă, smântâna, sarea şi făină cât cuprinde, amestecând bine şi frământând până se obţine un aluat consistent dar pufos la atingere. Se dă la frigider 30 de minute.

 Pentru umplutură: carnea de porc se toacă, se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei încins, se condimentează după gust. Când este bine făcută, se dă de pe foc, se adaugă câteva fire de mărar şi de pătrunjel tocate mărunt şi se amestecă. Se lasă un pic la răcit. Se adaugă un ou şi se amestecă.

 Se împarte aluatul în două bucăţi: una va fi baza, cealaltă capacul.

Se întinde prima foaie de aluat pe masa presărată cu făină, apoi se transferă într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Se adaugă amestecul de carne şi se nivelează cu o spatulă sau lingură. Se întinde cealaltă foaie de aluat şi din ea se decupează pătrăţele care se aşază una peste alta pentru a decora plăcinta. Se unge plăcinta cu ou amestecat cu puţin lapte şi se presară caşcaval ras.

 Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute sau până se rumeneşte.

 

Timp de pregătire: aprox 1h

Timp de coacere: 30min

Porţii: 8

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/placinta-cu-carne-si-aluat-fraged-2018.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta ciobanului -Shepherd's pie