Ardei umpluti, reteta reinterpretata

de Ancutsa in Porc, 21 Iul 2018 | 3329 vizualizari

 

Am ales sa pregatesc aceasta reteta asa cum imi plac mie mai mult ardeii umpluti: cu carne de porc si cu mult sos. In plus, am pus printre ei rosioare, pentru gust si aroma. I-am dat la cuptor, sa se gateasca cat mai bine si pentru a se rumeni bine ardeii, apoi i-am mai tinut un pic pe aragaz pentru a scadea sosul si a-l ingrosa cu putina faina. Pentru ca aceasta mancare sa nu fie greoaie, am umplut ardeii cu carnea cruda amestecata cu orez, nu calita.
 
V-am adus la degustat ardeii mei, asa cum am considerat eu sa-i reinterpretez si, chiar daca nu sunt cu carne de miel (pentru ca nu imi place mielul), sper sa va placa!
"Provocarea GastroArt"

 

INGREDIENTE

  • 11 ardei grasi
  • 4 rosii mici
  • 700 g carne de porc tocata
  • 1 felie de paine inmuiata in apa
  • 1 ceapa alba
  • 1 lingurita sare
  • 100 g orez
  • 1 ou
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta cu apa
  • 5 linguri pasta de tomate diluata in apa
  • 150 ml apa calduta
  • Marar si patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti, reteta reinterpretata:

 

Se spala ardeii, se decupeaza cu grija cotoarele (pentru ca de data aceasta am ales sa le pun la loc) si se curata de seminte si se lasa la scurs.

Carnea de porc se toaca, apoi se amesteca impreuna cu orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, sarea si oul, care va lega compozitia. Am pus si apa si o felie de paine inmuiata in apa, pentru a face amestecul mai pufos. Am renuntat la piper pentru ca eu nu il tolerez.

Se umple ardeii cu aceasta compozitie, se pun inapoi capacele si se aranjeaza intr-o cratita mai mare, in care am pus un strat subtire de ulei (am inlocuit untura cu ulei, ca sa fie mai sanatos).

Se pune peste ardei pasta de tomate desfacuta in apa, apoi se completeaza cu apa pana la nivelul capacelor.

Se dau ardeii la cuptor pentru o ora, la foc mediu, pana se rumenesc frumos (eh, eu i-am rumenit un pic mai mult :p )

Mai departe, se scot ardeii din cuptor si se mai tin cam 10 minute pe aragaz, la foc mic, sa scada sosul si sa-l ingros cu putina faina dizolvata intr-o cescuta cu apa si pusa prin strecuratoare, pentru a evita cocoloasele.

Dupa ce se ia focul, se adauga verdeata proaspata, pentru a-i evidentia aroma.

 

Eu i-am servit cu smantana.

 

Timp de pregatire: 40min

Timp de gatire: 1h 10min

Portii: 5

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/ardei-umpluti-reteta-reinterpretata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti, reteta reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

24.07.2018, 21:29

Cristina

Ancutsa 1

25.07.2018, 11:05

Alexandra, ma bucur ca ti-au placut! Cand incerci sosul, sa-mi spui cum ti-au iesit!

Ancutsa 1

25.07.2018, 11:05

Domnule Dante, multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute