publicat la 15.02.2013
publicat la 28.06.2012
publicat la 28.06.2012
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Brioşe cu cremă de unt şi bezea elveţiană
Briosele: Am incins cuptorul la 175 C, faina, cacaoa si sarea le-am amestecat intr-un bol si am pus bolul deoparte. Intr-un alt bol am mixat bine de tot zaharul cu untul pana am obtinut o crema pufoasa, apoi am adaugat ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Am adaugat apoi o...
Tort bezea cu crema de ciocolata
Blatul: Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si mixam pana se teopeste.Incorporam galbenusurile, uleiul si faina.Tapetam cu hartie de copt forma si coacem blatul la foc mediu. Foile de bezea : Mixam albusurile bine, dupa care incorporam zaharul si nucile tocate. Pe tava tapetata...
Tort cu crema de visine
Preparam blatul: Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Incorporam galbenusurile, uleiul si faina. Eu am copt acest blat intr-o tava dreptunghiulara, putin mai mica decat tava standard a aragazului. O sa iasa o foaie subtirica. Crema: Preparam...
Rulada cu crema de cocos si caramel
Se maruntesc biscuitii dupa care se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se mai lasa pe foc pana se topeste, dupa care se toarna peste biscuiti. Se amesteca bine si se intinde pe foi fierbinte. Se fierbe apa cu zaharul si untul aproximativ 5 minute pana se leaga siropul, apoi se adauga...
Tort de ciocolata
Mai intai preparam blatul si apoi crema de ciocolata a prajiturii. Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Punem intr-un vas galbenusurile si le frecam cu zaharul pana cand acesta se topeste. Intr-un alt vas batem albusurile cu un praf de sare pana cand se intaresc. Adaugam...
Prajitura cu ness
Batem spuma albusurile, incorporam treptat zaharul si apa, adaugam galbenusurile sarea cacao si la final faina. Intr-o tava(25/32) tapetata cu hartie de copt turnam compozitia obtinuta si coacem la foc mediu. Crema: Intr-o craticioara puneti oul, zaharul, ness-ul si untul si...
Biscuiti speculoos
Mixam untul cu zaharul pana obtinem o consistenta pufoasa apoi incorporam celelalte ingrediente. Lasam compozitia sa se odihneasca 2 ore la rece . Modelam aluatul dupa imaginatie. Eu am format cilindri cu ajutorul foliei alimentare dupa care am taiat rondele. Puteti intinde aluatul pe folie...
Placinta cu praz
Carnea o preparam de preferat la cuptor, punem carnita intr-un vas, adaugam o cana cu apa, sare, piper, foi de dafin acoperim carnea cu hartie de copt apoi punem capac si lasam la foc mediu pana se rumeneste. Putem opta si pentru varianta carnii fierte . Indepartam frunzele prazului si il...
Tort cu crema de trufe
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri ,albusurile le batem spuma ,adaugam treptat cate o lingura de zahar si galbenusurile frecate cu ulei.Cu o lingura incorporam usor faina .Aluatul obtinut il turnam intr-o forma tapetata in prealabil cu hartie de copt si il coacem la foc mic.De preferat...
Reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie
Preparare Reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie Se prepara 3 foi (aluatul se face separat pentru fiecare foaie in parte): Se bat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Presaram faina pe care o incorporam cu ajutorul unei spatule , la...
Tort cu alune de padure si mascarpone
Blatul: Daca alunele nu sunt prajite le rumenim putin in cuptor dupa care le frecam in maini pentru a le decoji.Cand s-au racit le maruntim la robot sau le dam prin masina. Apoi separam albusurile de galbenusuri ,albusurile le batem spuma ,adaugam treptat cate o lingura de zahar si...
Orez cu ciuperci
Curatam si spalam ceapa,morcovul si albitura si le punem la fiert cu 4 cani de apa si cana de orez.Separat fierbem ciupercutele intregi.Nu le fierbem prea mult ,sa ramana usor crude.Cand sunt gata le punem in sita la scurs si le feliem.Cand orezul este aproape fiert adaugam ciupercutele si...
Mucenici moldovenesti
Pregatim aluatul :Drojdia o dizolvam in putina apa calduta dupa care amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat fin.Odata framantat il lasam la loc cald pentru dospit cca .1 ora. Intre timp preparam siropul :punem ingredientele intr-un vas si incalzim putin cat sa se topeasca zaharul....
Amandina
Blatul :Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron,dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus,, pana se incorporeaza albusurile.Dupa ce...
Painici de brutar
Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se incorporeaza in faina impreuna cu apa si celelate ingrediente .Framantam bine pana obtinem un aluat elastic nelipicios.Daca este putin lipicios mai adaugam 2-3 linguri de faina .Lasam aluatul la dospit cca 1 ora . Dupa ce a crescut impartim...
Mazare cu sos alb
Sosul : Topim untul intr-o tigaie cu pereti inalti peste care adaugam ceapa data pe razatoarea cu ochiuri mici.Sotam putin ceapa apoi adaugam faina amestecam repede dupa care adaugam apa ,amestecand bine in tot acest timp.Lasam sa clocoteasca putin,pana se ingroasa sosul,apoi adaugam...
Chifle
Drojdia o frecam cu zaharul si cu o lingurita de lapte ,apoi o incorporam impreuna cu celelate ingrediente in faina .Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si fin.Eu l-am facut la masina de paine.Lasam aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul.Am impartit aluatul in parti...
Cornulete
Incorporam toate ingredientele de mai sus si framantam bine pana obtinem un aluat fin. Intidem si taiem aluatul ca in imagini. Taiem rahatul cubulete si asezam pe fiecare triunghi cate un cubulet,apoi rulam.Cornuletele formate le asezam pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt....
Prajitura cu capsuni si ciocolata
Preparam blatul astfel: Batem spuma cele 4 albusuri ,adaugam treptat zaharul,apoi incorporam galbenusurile,adaugam uleiul ,faina si cacao.Coceti in ce forma doriti la foc mediu. Lasam blatul sa se raceasca timp in care preparam siropul .Incalzim apa peste care adaugam plicurile de 3 in 1 si...
Cornuri fine
Cernem faina intr-un bol,apoi facem o adancitura in mijlocul fainii in care adaugam drojdia frecata cu 2 linguri de zahar si 1 lingurita de lapte caldut.Punem bolul la loc calduros pana incepe drojdia sa creasca. Galbenusurile si untura se incorporeaza in laptele caldu apoi...
Rulada cu carne
Painea o inmuiem in lapte si apoi o scurgem bine si o amestecam cu carnea tocata ,usturoiul pisat ,ouale ,mustarul si bulionul.Amestecam bine apoi asezonam dupa gust cu sare,piper si pasta de ardei iute. Asezam feliile de bacon una langa alta pe o folie de plastic apoi punem o parte din...
Biscuiti cu migdale si fulgi ovaz
Intai coacem migdalele 5 minute la cuptor.Le lasam sa se raceasca dupa care le frecam in maini pentru asi desprinde coaja .Nu-i bai daca nu se desprinde in totalitate. Fulgii de ovaz ii coacem si pe ei ,dar in tigaie pe aragaz ,cateva minute,nu mult pentru ca se ard destul de repede....
Tort cu ciocolata, capsuni si alune de padure
Blatul: Ouale intregi le mixam cu zaharul pret de 15 minute ,apoi adaugam uleiul ,cacaua si la sfarsit incorporam faina usor cu ajutorul unei linguri de lemn.Tapetam o forma destul de maricica (26 cm) si coacem la foc mic.Dupa ce este gata il lasam sa se raceasca in cuptor. Mousse de...
Iepure de camp impanat reteta deosebit de gustoasa
Cum se prepara Iepure de camp impanat reteta deosebit de gustoasa Urecheatul trebuie lasat cateva ore in apa rece ,apoi cu multa rabdare indepartam pielita .Merita tot efortul. Dupa ce il portionam il scufundam in bait pentru cel putin 24 de ore,in mod normal cam 3 zile se lasa. Cand ne...
Prajitura pufoasa
Blatul: Intr-un bol spargem ouale si adaugam zaharul ,mixam pana isi tripleaza volumul.Cu o lingura de lem incorporam faina putin cate putin,apoi incorporam cafeaua.Tapetam o tava potrivita si turnam compozitia obtinuta.O coacem la fo mediu . Crema ganache: Intr-un castron punem...
Savarine
Aluatul: Drojdia o dizolvam intr-un strop de lapte caldut ,apoi adaugam restul de ingrediente.Vom obtine o compozitie mai moale aproximativ ca cea de chec. Eu am pus in forme de briose si am lasat sa creasca cca 30 de minute.Nu umpleti formele! Dupa cele 30 de minute ,coacem la foc mic pana...
Desert cu mere
Aluatul : Daca aveti masina, punem toate ingredientele in masina si selectam programul pentru aluat.Daca nu procedam astfel:faina o cernem intr-un vas, in mijloc punem drojdia dizolvata in putin lapte caldut ,continuam cu restul de lapte tot caldut,apoi cu ouale,zaharul ,miere si la sfarsit untul...
Vegeta de casa
Cantitatile le puneti in functie de cum va plac legumele.Eu am pus in mod egal(mai putin verdeata ,am pus mai putina).Radacinoasele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.Verdeata o tocam si la fel procedam si cu ardeii. Amestecam toate zarzavaturile si le frecam cu sare (Sare trebuie sa...
Piept afumat
Pieptul de pui il frecam bine cu sare si celelate condimente si il lasam la macerat vreo 6 ore. Apoi ne pregatim afumatoarea :Ne trebuie un tuci destul de mare sau vreo oala mai uratica asa ca se afuma si nu mai iese apoi . Pregatim un pachetel cu orez,scobitori,condimente ,merge si...
Tort aniversar
Tortul de capsuni l-am pregatit intr-o forma mai micuta. Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina si cacao . Coacem la foc mediu .Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine). Crema :...