Mazare cu sos alb

de ana in Mancaruri de legume, 2 Mar 2011 | 20604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr mazare
  • 1 morcov
  • 100 gr muschi afumat
  • 200 ml apa
  • un cub de unt
  • Pentru sos:
  • 1 cub de unt
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 150 ml apa
  • 5 linguri smantana grasa
  • 150 gr branza
  • sare si piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu sos alb:

Sosul: Topim untul intr-o tigaie cu pereti inalti  peste care adaugam ceapa data pe razatoarea cu ochiuri mici.Sotam putin ceapa apoi adaugam faina amestecam repede dupa care adaugam apa ,amestecand bine in tot acest timp.Lasam sa clocoteasca putin,pana se ingroasa sosul,apoi adaugam smantana si o lasam sa fiarba o jumatate de minut dupa care adaugam branza si amestecam pana se incorporeaza in sos.

 Intr-un alt vas,alta tigaie topim celalat cub de unt peste care adaugam muschiul ,mazarea si morcovul taiat cubulete.Le lasam putin cca 1 minut apoi adaugam apa punem capacul si lasam pana scade toata apa.

Cand a sczut apa adaugam sosul asezonam cu sare si piper si mai clocotim 1 -2 minute.

TIPS-URI

1

Daca braza nu se topeste uniform blenduiti sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu mazare si piept de pui