Tort cu alune de padure si mascarpone

de ana in Torturi, 20 Mai 2011 | 4916 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 10 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 3 lg ulei
  • 200 gr alune de padure
  • Crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 7 galbenusuri
  • 5 albusuri 
  • 150 gr zahar pudra
  • Sirop:
  • 400 gr de cafea tare (preparata)
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 400 gr capsuni
  • 400 gr frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu alune de padure si mascarpone:

Blatul:Daca alunele nu sunt prajite le rumenim putin in cuptor dupa care le frecam in maini pentru a le decoji.Cand s-au racit le maruntim la robot sau le dam prin masina.

Apoi separam albusurile de galbenusuri ,albusurile le batem spuma ,adaugam treptat cate o lingura de zahar si galbenusurile frecate cu ulei.Cu o lingura incorporam usor faina si apoi alunele.Aluatul obtinut il turnam intr-o forma tapetata in prealabil cu hartie de copt si il coacem la foc mic.De preferat este ca blatul sa-l preparam cu o zi inainte ,pentru ca se taie mult mai bine.

Crema:O preparam cand blatul este racit.Mascarponele il mixam cu 75 gr de zahar pana devine pufos.Separat galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana devin albe si pufoase.Incorporam cele doua creme apoi mixam bine albusurile pe care le incorporam in crema obtinuta.

Siropul:Cafeaua o amestecam cu o fiola de esenta de rom si o lasam sa se raceasca.

Asamblare:Feliem blatul in 3 discuri.Intr-o forma detasabila asamblam .Asezam un disc apoi insiropam si repartizam jumatate de crema,adaugam al 2-lea disc insiropam si repartizam cealalta jumatate de crema ,adaugam ultimul disc ,il insiropam si dam la rece pana a 2-a zi.

A 2-a zi ornam cu frisca si capsuni .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu alune de padure si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Tiramisu