Mucenici moldovenesti

de ana in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 6688 vizualizari

 

Am facut in fiecare an ,dar buni ca acesti niciodata.Reteta by Laura Laurentiu putin adaptata!Laura saru'mana!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 300 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • coaja rasa de lamaie
  • Ne mai trebuie:
  • miez de nuca macinat
  • Ulei pentru masa de lucru
  • Pentru sirop:
  • 50 gr miere
  • 150 gr zahar
  • 100 ml apa
  • esenta de rom
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Pregatim aluatul :Drojdia o dizolvam in putina apa calduta dupa care amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat fin.Odata framantat il lasam la loc cald pentru dospit cca .1 ora.

Intre timp preparam siropul :punem ingredientele intr-un vas si incalzim putin cat sa se topeasca zaharul.

Ne ocupam de formarea mucenicilor.Aluatul il impartim in 2 parti egale apoi fiecare parte o impartim in 10 guguloaie pe cat posibil de egale.Asa vom obtine 20 de bucati.(Reteta originala era cu cantitati duble ,ca sa iasa 40 cum cere traditia).

Intindem fiecare guguloi peste care presaram miez de nuca ,apoi rulam si ii dam forma de 8.Procedam asa cu toti.Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt sii lasam cca 1 ora sa creasca,apoi ii coacem la foc mic .Cand au inceput sa se rumeneasca turnam siropul peste ei (mai oprim 1-2 linguri pentru uns)sii mai lasam la cuptor pana se rumenesc bine si siropul este absorbit.Cand sunt gata ii ungem cu siropul ramas si presaram nuca.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti