Il postez cu mare intarziere....timpul acesta ne preseaza.Este tortul pregatit pentru aniversarea mea si a fetelor.
Tortul de capsuni l-am pregatit intr-o forma mai micuta.
Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina si cacao .
Coacem la foc mediu .Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).
Crema :
Capsunile le taiem cubulete .Frisca o batem spuma .Separat in 50 ml de apa inmuiem gelatina si o dam 2 secunde la microunde ,nu mai mult sa nu fiarba. Incorporam capsunile cu frisca apoi gelatina si o dam la rece pana incepe sa se lege.
Pregatim siropul:Clocotim apa o dam deoparte si adaugam mierea amestecand pana se dizolva.
Blatul il taiem in 3 discuri si le insiropam ,apoi intindem intre ele crema.
Tortul de ciocolata:
Blatul:
Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina si cacao . Coacem la foc mediu. Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).
Crema:
Intr-o cratita punem ciocolata si galbenusurile la abur si amestecam energic pana se topeste ciocolata.Apoi o dam sa se raceasca foarte bine
Separat untul il frecam cu zaharul si il incorporam in crema de mai sus.Apoi adaugam bucatele de visine.(merg si intregi daca sunt mai mici,fara sambure binenteles)
Blatul il taiem in 3 si il insiropam.Asamblam si dam la rece .
Dupa ce ambele torturi s-au inchegat bine ,le asamblam si pe ele.
In blatul cel mare am infipt circular bete de frigarui taiate (dupa ce am masurat ce distanta las)Apoi am pus tortul de capsuni care era asamblat pe un carton rezistent.
Am ornat cu frisca ,bezele si visine.Nu mi-a iesit foarte bine ...ca le-am lasat pe toate in ultima clipa si graba strica treaba.