Tort de ciocolata

de ana in Torturi, 26 Apr 2012 | 4840 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru un botez, nu postez cantitatile folosite pentru el ci pentru un tort obisnuit.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • pentru crema de ciocolata neagra (crema ganache)
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata amara
  • pentru crema de ciocolata alba (crema ganache)
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata alba
  • pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 2 plicuri capucino de vanilie
  • 150 gr zahar
  • pentru ornat
  • 200 ml frisca
  • fondant
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Mai intai preparam blatul si apoi crema de ciocolata a prajiturii.

Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Punem intr-un vas galbenusurile si le frecam cu zaharul pana cand acesta se topeste. Intr-un alt vas batem albusurile cu un praf de sare pana cand se intaresc. Adaugam galbenusurile peste albusurile batute si le amestecam incetisor cu o lingura. Amestecam faina cu cele trei linguri de cacao. Dupa aceea incorporam treptat acest amestec de faina, cacao  in compozitia de albusuri si galbenusuri. Turnam aluatul obtinut in tava cuptorului pe care o tapetam in prealabil cu hartie de copt si coacem la foc mediu. Cat lasam blatul la racit, preparam cremele si siropul.

Intr-un vas termorezistent punem frisca lichida, ciocolata rupta in bucatele. Punem la bain-marie toate ingredientele si le lasam pana cand se topeste ciocolata, amestecand din cand in cand. Crema de ciocolata o vom tine apoi la frigider doua-trei ore (pentru a se intari si a o putea bate bine). Dupa ce crema de ciocolata s-a intarit, o mixam/batem pana cand isi dubleaza volumul. Procedam la fel pentru ambele creme.

Pentru prepararea siropului clocoti apa impreuna cu zaharul si plicurile de capucino pana se dizolva zaharul, apoi il lasam sa se raceasca.

Asamblam tortul: Blatul racit bine il feliem in 3 parti egale, insiropam primul blat obtinut apoi adaugam grema ganche neagra, asezam urmatorul blat, il insiropam apoi intindem grema ganche alba, adaugam urmatorul blat si il insiropam.

Tortul obtinut il acoperim cu un strat de frisca apoi asezam foaia de fondant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Happy B-day for Miruna si un Tort (de ciocolata) cu crema de trufe