Piept afumat

de ana in Mezel de casa, 2 Sep 2010 | 14410 vizualizari

 

Am tot cautat sa fac un mezel in casa pentru fetele mele.Aceasta reteta est ceea ce cautam.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • sare mare ,piper,usturoi pudra,boia.
  • Pentru afumatoare:
  • folie de aluminiu
  • orez,scobitori,ceaiuri ,condimente gen oregano,cimbru etc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept afumat:

Pieptul de pui il frecam bine cu sare si celelate condimente si il lasam la macerat vreo 6 ore.

Apoi ne pregatim afumatoarea :Ne trebuie un  tuci destul de mare sau vreo oala mai uratica asa ca se afuma si nu mai iese apoi .

Pregatim un pachetel cu orez,scobitori,condimente ,merge si rumegus daca aveti.Le impaturiti bine in folie de aluminiu si o perforati din loc in loc.

Puneti pachetul pe fundul tuciului ,apoi eu am pus gratarul de la microunde ,am pus pieptul .Acoperim vasul cu folie si il punem pe aragaz pentru maxim 20 de minute.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

Corinuta 1

04.09.2010, 19:00

iulianatanase 1

24.10.2010, 11:45

foarte interesanta reteta..mai ales ca noi in Italia nu gasim afumaturi,ar trebui sa incerc,mersi de "pont"".Felicitari!

adry88 1

04.06.2011, 10:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Toba la sticla