Briose rotate

de adnia in Prajituri, 4 Ian 2013 | 4100 vizualizari

 

Mi-am cumparat o forma noua de briose din silicon (sunt mare fan silicon...daca s-ar putea, as folosi numai asa ceva) si am si incercat-o preparand niste briose simple, cu vanilie.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -300 gr iaurt
  • -250 gr zahar
  • -2 oua
  • -esenta de vanilie
  • -coaja rasa de lamaie
  • -100 ml ulei
  • -faina cat cuprinde, atat cat sa obtinem un aluat curgator (ceva mi gros decat cel de clatite)
  • -1/2 plic praf de copt (optional--eu n-am folosit, deoarece am constatat ca in aceste forme, briosele se formeaza frumos si cresc putin si fara praf de copt)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose rotate:

Se amesteca bine toate ingredientele si se toarna in tava de silicon unsa cu putin ulei. se da la cuptor pana se rumenesc usor, se lasa 1 min sa se raceasca si sa se desprinda de pe forma. Se rastoarna pe gratar si se lasa la racit. Se servesc pudrate cu zahar vanilat.

enjoy!

TIPS-URI

1

eu am facut briosele astea in mai multe ture, asa ca am poze de prezentare diferite

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose rotate" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
3 ani minunati de bucataras.ro - Briose in doua culori