Cine nu iubeste branza dulce, mai ales in aceasta perioada? Asa ma gandeam si eu, ca e preferata universala, fara ea nu se poate face pasca, nu se concepe Pastele.Si imi aduc aminte cum , in fiecare an, cautam umplutura dulce si racoroasa, lasand la o parte aluatul de cozonac. Asadar, m-am hotarat ca de acum, traditionala pasca sa fie inlocuita cu un cheesecake minunat, menit sa ne incante simturile , sa ne umple de bucurie!
Modul de preparare este foarte simplu: se mixeaza branza de vaci cu ouale, zaharul, semintele din pastaia de vanilie, smantana, apoi se adauga stafidele hidratate in putin rom. (optional). compozitia rezultata se toarna intr-o tava de tort cu marginile detasabile si tapetata cu hartie de copt. Aceasta se aseaza intr-o alta tava mai mare, in care se toarna apa fierbinte si se da totul la cuptor (astfel, cheesecake-ul nu se va arde si nu va crapa, deoarece va fi in bain-marie). Nu uitati sa completati apa din tava!
Dupa ce trece testul scobitorii, stingem focul, dar lasam prajitura in cuptor sa se raceasca lent (in acest mod, ea nu se va desumfla brusc). Apoi se scoate inelul detasabil si se rastoarna pe o farfurie/platou. acum este momentul sa decoram cu frisca batuta bine, in care am incorporat zaharul pudra si iaurtul, peste care se presara fructele confiate.
Va recomand cu caldura aceasta minunata prajitura, este o minunatie!