Vinetele se spala, se usuca cu un prosop de bucatarie, apoi se taie in doua, orizontal.
Scobim cu o lingurita miezul din fiecare jumatate de vanata, avand grija sa lasam "peretele" de cel putin 1cm.
Asezam vinetele astfel pregatite intr-o strecuratoare, presaram in interior putina...
Ciupercilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala sub jet fin de apa rece, cu grija sa nu se rupa ca sunt foarte fragile.
Se pun la scurs intr-o strecuratoare din plastic, presaram si putina sare peste ciuperci.
Ouale se bat cu telul, adaugam laptele rece si faina, saram, piperam dupa...
Rosiile se spala, se taie in doua, se curata de cotoare si se trec prin robot.
Punem uleiul la incins, adaugam rosiile pasate si condimentele.
Lasam la foc mediu pana scade apa, apoi spargem ouale in mijlocul sosului din tigaie, acoperim cu un capac tigaia si lasam sa se gateasca dupa...
Zucchini se spala sub jet de apa rece, apoi se sterge cu prosoape absorbante de bucatarie.
Ii feliem in rondele subtiri, ii asezam intr-o strecuratoare din plastic, presaram sare grunjoasa si lasam o jumatate de ora sa se inmoaie rondelele si sa se scurga apa.
Batem ouale cu un praf de...
Boabele de soia se pun in apa rece si se lasa la hidratat peste noapte.
Scurgem apa, clatim boabele de soia umflate si le frecam intre palme, pentru a indeparta pe cat posibil cojile, apoi punem boabele la fiert in apa cu sare, pentru cel putin o ora.
Scurgem apa, preincalzim cuptorul la...
Fierbem 5 oua timp de zece minute, le punem apoi putin in apa rece, pentru a le curata mai usor de coaja.
Curatam ouale, le taiem rondele.
Cartofii se spala si se fierb in coaja pana patrunde furculita usor in ei.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Ungem o forma termorezistenta cu...
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi, se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, cca. 20 nimute pana patrunde furculita usor in ei.
Se scurg de apa, se adauga putin ulei de masline, fulgi de chili dupa gust si patrunjel verde.
Pentru sos, spalam ceapa verde, o tocam si o sotam in...
Ciupercile pleurotus se curata, se spala si se taie fasii.
Ceapa curatata, spalata si tocata se soteaza cateva minute in ulei, apoi adaugam ciupercite taiate si cubuletele de ardei rosu.
Presaram sare si piper dupa gust, lasam la foc potrivit pana scade apa lasata de ciuperci.
Peste...
Ciupercile se spala cu aapa rece apoi se tampozeaza cu servetele absorbante.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi asezam ciupercile zvantate bine de apa.
Stropim ciupercile cu ulei de porumb, presaram sare si piper dupa gust, apoi parmezan ras si dam...
Curatam si spalam legumele.
Punem 2-3 linguri ulei de masline in tigaie, apoi adaugam prazul taiat rondele, telina taiata bucatele si morcovii taiati rondele.
Lasam la sotat cateva minute la foc potrivit.
Adaugam buchetelele de broccoli si foarte putina apa, asezonam cu sare si piper...
Curatam cartofii (de marime potrivita) si ii taiem in 4, ii spalam bine sub jet de apa rece.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Peste cartofii scursi de apa adaugam uleiul, apoi presaram sare, piper, boia dulce dupa gust,busuiocul uscat si ii amestecam foarte bine sa-i condimentam uniform....
Curatam cartofii de coaja si ii feliem cat se poate de subtire.
Eu am o razatoare prin care pot obtine feliute de 1mm.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Asezam in tava pe hartie de copt feliile subtiri de cartofi, apoi le ungem cu ulei (folosim pentru aceasta operatie o pensula din...
Punem de seara fasolea uscata la hidratat in apa rece.
A doua zi fierbem 30 minute fasolea in apa cu sare.
Scurgem apa dupa acest timp, o inlocuim cu alta apa clocotita (apa trebuie sa depaseasca cu 3-4 degete fasolea din oala), adaugam ceapa taiata felii,uleiul, cartofii curatati de coaja...
Spalam bine vanata sub jet de apa rece,o stergem cu prosop de bucatarie si o taiem rondele (de grosimea unui deget am feliat-o eu).
Incingem tigaia grill, coacem rondelele de vanata pe ambele parti la foc iute, cat sa se inmoaie putin. Dupa ce s-au copt,le asezam in tava de la aragaz pe hartie...
Spalam legumele.
Conopida si broccoli se desprind de pe cotoare.
Ardeii se curata de cotoare si se taie in sferturi.
In fiecare sertar al steamerului asezam legume diferite.
Jos am pus conopida, la mijloc broccoli iar la ultimul nivel am pus ardeii.
In vasul pentru orez am pus 200...
Legumele (ceapa si ardeiul) tocate marunt se calesc in ulei.
Se adauga cca 200 ml apa,apoi adaugam mazarea congelata.
Dam rosiile pe razatoare si le punem peste mazare. Lasam mancarea sa fiarba la foc potrivit, cand e aproape gata, adica cand lichidul a scazut suficient de mult, adaugam...
Curatam dovlecelul de coaja si il feliem cat se poate de subtire. Il saram si il asezam in strecuratoare pentru a-si pierde apa in exces (cca 20 minute).
Pregatim un aluat ca de clatite din oua, apa minerala, sare si piper,busuioc, patrunjel verde, faina.
Trecem feliile de dovlecel prin...
Se curata si se spala ciupercutele.
Se aseaza intr-o tigaie cu ulei,se prajesc usor pe ambele parti.
Se condimenteaza cu sare si piper iar cu cateva minute inainte de a le lua de pe foc se umplu palariutele de ciuperci cu cascaval ras.
Lasam sa se topeasca cascavalul si le luam de pe...
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se feliaza.
Se aseaza intr-o forma termorezistenta, unsa in prealabil cu margarina; taiem ardeiul si il asezam deasupra cartofilor. Condimentam, apoi presaram verdeata si cascavalul ras.
Dam la cuptor pana se topeste cascavalul si mancarea prinde...
Am spalat si curatat legumele, asezandu-le in ordinea fierberii in bolurile aparatului.
-la baza morcovii si cartofii
-ardeii
-rosiile
In bolul fara gauri am pus orezul spalat, l-am condimentat cu vegeta si am adaugat uleiul. Inainte de a porni aparatul, am turnat peste orez doua cani...
Vinete albe umplute cu piept de pui
Vinetele se spala, se usuca cu un prosop de bucatarie, apoi se taie in doua, orizontal. Scobim cu o lingurita miezul din fiecare jumatate de vanata, avand grija sa lasam "peretele" de cel putin 1cm. Asezam vinetele astfel pregatite intr-o strecuratoare, presaram in interior putina...
Champignon de padure pane
Ciupercilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala sub jet fin de apa rece, cu grija sa nu se rupa ca sunt foarte fragile. Se pun la scurs intr-o strecuratoare din plastic, presaram si putina sare peste ciuperci. Ouale se bat cu telul, adaugam laptele rece si faina, saram, piperam dupa...
Oua in sos de rosii picant
Rosiile se spala, se taie in doua, se curata de cotoare si se trec prin robot. Punem uleiul la incins, adaugam rosiile pasate si condimentele. Lasam la foc mediu pana scade apa, apoi spargem ouale in mijlocul sosului din tigaie, acoperim cu un capac tigaia si lasam sa se gateasca dupa...
Zucchini pane
Zucchini se spala sub jet de apa rece, apoi se sterge cu prosoape absorbante de bucatarie. Ii feliem in rondele subtiri, ii asezam intr-o strecuratoare din plastic, presaram sare grunjoasa si lasam o jumatate de ora sa se inmoaie rondelele si sa se scurga apa. Batem ouale cu un praf de...
Soia crocanta
Boabele de soia se pun in apa rece si se lasa la hidratat peste noapte. Scurgem apa, clatim boabele de soia umflate si le frecam intre palme, pentru a indeparta pe cat posibil cojile, apoi punem boabele la fiert in apa cu sare, pentru cel putin o ora. Scurgem apa, preincalzim cuptorul la...
Cartofi frantuzesti
Fierbem 5 oua timp de zece minute, le punem apoi putin in apa rece, pentru a le curata mai usor de coaja. Curatam ouale, le taiem rondele. Cartofii se spala si se fierb in coaja pana patrunde furculita usor in ei. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Ungem o forma termorezistenta cu...
Snitele din pleurotus in fulgi de mei cu sos de rosii si cartofi natur
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi, se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, cca. 20 nimute pana patrunde furculita usor in ei. Se scurg de apa, se adauga putin ulei de masline, fulgi de chili dupa gust si patrunjel verde. Pentru sos, spalam ceapa verde, o tocam si o sotam in...
Ciulama de ciuperci pleurotus cu smantana lichida
Ciupercile pleurotus se curata, se spala si se taie fasii. Ceapa curatata, spalata si tocata se soteaza cateva minute in ulei, apoi adaugam ciupercite taiate si cubuletele de ardei rosu. Presaram sare si piper dupa gust, lasam la foc potrivit pana scade apa lasata de ciuperci. Peste...
Pleurotus la cuptor cu parmezan ras si mujdei de usturoi
Ciupercile se spala cu aapa rece apoi se tampozeaza cu servetele absorbante. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi asezam ciupercile zvantate bine de apa. Stropim ciupercile cu ulei de porumb, presaram sare si piper dupa gust, apoi parmezan ras si dam...
Legume la tigaie
Curatam si spalam legumele. Punem 2-3 linguri ulei de masline in tigaie, apoi adaugam prazul taiat rondele, telina taiata bucatele si morcovii taiati rondele. Lasam la sotat cateva minute la foc potrivit. Adaugam buchetelele de broccoli si foarte putina apa, asezonam cu sare si piper...
Cartofi aurii la cuptor cu busuioc uscat si marar verde
Curatam cartofii (de marime potrivita) si ii taiem in 4, ii spalam bine sub jet de apa rece. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Peste cartofii scursi de apa adaugam uleiul, apoi presaram sare, piper, boia dulce dupa gust,busuiocul uscat si ii amestecam foarte bine sa-i condimentam uniform....
Cipsuri de casa
Curatam cartofii de coaja si ii feliem cat se poate de subtire. Eu am o razatoare prin care pot obtine feliute de 1mm. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Asezam in tava pe hartie de copt feliile subtiri de cartofi, apoi le ungem cu ulei (folosim pentru aceasta operatie o pensula din...
Fasole rosie cu prosciutto
Punem de seara fasolea uscata la hidratat in apa rece. A doua zi fierbem 30 minute fasolea in apa cu sare. Scurgem apa dupa acest timp, o inlocuim cu alta apa clocotita (apa trebuie sa depaseasca cu 3-4 degete fasolea din oala), adaugam ceapa taiata felii,uleiul, cartofii curatati de coaja...
Vinete grill la cuptor cu branzeturi
Spalam bine vanata sub jet de apa rece,o stergem cu prosop de bucatarie si o taiem rondele (de grosimea unui deget am feliat-o eu). Incingem tigaia grill, coacem rondelele de vanata pe ambele parti la foc iute, cat sa se inmoaie putin. Dupa ce s-au copt,le asezam in tava de la aragaz pe hartie...
Orez si legume la aburi
Spalam legumele. Conopida si broccoli se desprind de pe cotoare. Ardeii se curata de cotoare si se taie in sferturi. In fiecare sertar al steamerului asezam legume diferite. Jos am pus conopida, la mijloc broccoli iar la ultimul nivel am pus ardeii. In vasul pentru orez am pus 200...
Mancare de mazare cu costita afumata
Legumele (ceapa si ardeiul) tocate marunt se calesc in ulei. Se adauga cca 200 ml apa,apoi adaugam mazarea congelata. Dam rosiile pe razatoare si le punem peste mazare. Lasam mancarea sa fiarba la foc potrivit, cand e aproape gata, adica cand lichidul a scazut suficient de mult, adaugam...
Dovlecei pane
Curatam dovlecelul de coaja si il feliem cat se poate de subtire. Il saram si il asezam in strecuratoare pentru a-si pierde apa in exces (cca 20 minute). Pregatim un aluat ca de clatite din oua, apa minerala, sare si piper,busuioc, patrunjel verde, faina. Trecem feliile de dovlecel prin...
Ciupercute cu cascaval
Se curata si se spala ciupercutele. Se aseaza intr-o tigaie cu ulei,se prajesc usor pe ambele parti. Se condimenteaza cu sare si piper iar cu cateva minute inainte de a le lua de pe foc se umplu palariutele de ciuperci cu cascaval ras. Lasam sa se topeasca cascavalul si le luam de pe...
Mancare de cartofi si ardei la cuptor
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se feliaza. Se aseaza intr-o forma termorezistenta, unsa in prealabil cu margarina; taiem ardeiul si il asezam deasupra cartofilor. Condimentam, apoi presaram verdeata si cascavalul ras. Dam la cuptor pana se topeste cascavalul si mancarea prinde...
Legume "aburite" cu orez
Am spalat si curatat legumele, asezandu-le in ordinea fierberii in bolurile aparatului. -la baza morcovii si cartofii -ardeii -rosiile In bolul fara gauri am pus orezul spalat, l-am condimentat cu vegeta si am adaugat uleiul. Inainte de a porni aparatul, am turnat peste orez doua cani...