Am facut un desert gustos de post folosind din nou zaharul verde (Green Sugar). E minunata combinatia aceasta de ciocolata cu banane si categoric o sa va placa si voua doar ca dispar prea repede de pe farfurii :
Punem intr-un bol uleiul, un varf de sare, zaharul si coaja de portocala. Bicarbonatul il stingem cu sucul de portocala apoi adaugam treptat faina si incepem sa framantam cu mana cand compozitia este deja prea groasa pentru a mai folosi telul.
Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il tinem 1 ora la frigider.
Scoatem aluatul din frigider si il intindem cu grija pe masa tapetata cu faina.
Cu un bol decupam cercuri pe care le punem direct in tavitele pentru minitarte si taiem surplusul de pe margine (aluatul e uleios si nu se lipeste de tavite)
Asezam tavitele in tava mare de la aragaz si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 15 minute.
Cosuletele le scoatem pe farfurii ori cu fata in sus ori cu fata in jos, oricum arata bine. Intr-un bol amestecam zaharul pudra cu cacaoa, uleiul si o lingura de apa fierbinte.
Din banana si o lingura de zahar verde facem un piure pe care il adaugam peste sosul de cacao si amestecam.
Cu acest sos umplem fiecare cosulet si ornam deasupra cu felii de banane.
Tinem la frigider minim 2 ore inaite de a servi.
1
Green sugar-ul se poate inlocui cu zahar normal
2
Atentie la sos pentru ca nu este o glazura sau crema ci un sos care se intareste putin la rece. E super gustos!