Sos olandez

de simona72 in Sosuri, 27 Iul 2013 | 38700 vizualizari

 

Este unul dintre cele 5 sosuri de baza ale bucatariei franceza, este rafinat si fin. Se serveste cu legume fierte, carne , peste...Aveti nevoie de putine ingrediente, dar cind va apucati sa-l faceti sigur putina rabdare nu strica. Cantitatile folosite aici au fost suficiente pt 3 persoane si a fost servit cu peste.

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura apa
  • 120 gr unt
  • sare
  • piper alb
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos olandez:

In primul rind untul se topeste la foc mic, cel mai mic,iar din momentul topirii complete eu l-am mai lasat citeva secunde. Unii spun ca trebuie clarificat untul si abia apoi folosit la sos. Eu l-am folosit asa si a iesit minunat. Deci, dupa ce s-a topit bine si incet untul il lasati 2-3 minute sa se linisteasca.

Intre timp amestecati galbenusurile cu lingura de apa. Pe tot parcursul prepararii va folositi de tel. Puneti o craticioara cu apa pe foc pe care o veti folosi pt bain-marie, aveti grija ca apa sa nu atinga fundul vasului in care ati pus galbenusurile. Apa sa fie fierbinte, dar sa nu fiarba, atunci puneti vasul cu galbenusurile pe foc si incepeti sa amestecati cu telul. In timp ce amestecati puneti cate putin din untul topit, pana terminati untul. La urma adaugati sare si piper alb dupa gust, precum si 1-2 linguri zeama de lamaie.

Sosul se leaga precum o maioneza, iar in timp ce se raceste se ingroasa.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

sosul se serveste cald, eu l-am tinut pana in momentul servirii pe bain-marie, dar apa era doar calda si din cand in cand mai amestecam in sos

2

pt reusita sosului aveti grija doar la temperatura apei

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos olandez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Sidy 1

28.07.2013, 07:05

DE-LI-CIOS !

Valclaudia 1

28.07.2013, 15:00

sigur am sa incerc si eu acest sos! Bravo,Simona!!

alba_zori 1

29.07.2013, 21:41

cel mai bun pe un ou benedict,mama mama ce bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos olandez