Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI312
Retete / Mancaruri cu carne

Ciulama de pui cu ciupercute

In Pui la 24 Noi 2012

Transam puiul in bucati egale, il spalam , il lasam sa se scurga de apa si apoi il strgem cu un prosop de hartie. Curatam cepele si le taiem marunt. Gogosarul si rosiile dupa ce le-am spalat si le-am sters , le tocam marunt si pe acestea. Intr-un vas non aderent ( Delimano) punem legumele...

Pulpe de pui pane cu mustar- la cuptor

In Pui la 15 Noi 2012

Pulpele de pui le folosim fara pielita. Intr-un bol amestecam 2 linguri ulei cu mustarul , sosul de soia si 1/2 din cantitatea de usturoi,apoi chilli si sare  la care adaugam zeama de lamaie. Omogenizam bine compozitia. Pulpele le crestam cu cutitul si cu ajutorul unei pensule le ungem...

Varza cu carne

In Porc la 14 Noi 2012

Varza o taiem fideluta si o facem cu putina sare. Curatam ceapa si o tocam marunt. Rosia si ardeiul, le spalam , le stergem , apoi le tocam marunt. Carnea o taiem in cubulete potrivite de 2-3 cm. Intr-un vas de tuci topim untura , apoi sotam ceapa, ardeiul si rosia in ea. Cand sunt...

Sarmalute in foi de stevie ( toitike)

In Vita la 25 Oct 2012

Curatam ceapa si o taiem marunt. Tocam marunt mararul. Intr-un bol amestecam carnea, orezul spalat, 1/2 marar tocat, sare si piper. Stevia se opareste in apa fierbinte, sa nu clocoteasca pentru ca frunzele sunt foarte fragede. Se formeaza sarmalutele si se infasoara in frunzele de...

Pulpe de curcan umplute cu ficatei

In Curcan la 23 Oct 2012

In pulpele de curcan dezosate se pun ficateii prajiti, ciupercile taiate, frunze de patrunjel verde , iar deasupra se presara vegeta, piper si boia. Se coase pe margine fiecare pulpa, se pune intr-o cratita in care am pus ulei amestecat cu mustar si o cana cu apa. Deasupra se presara piper, boia...

Cordon Bleu crocant

In Porc la 22 Oct 2012

Pregatim feliile de carne exact ca pentru snitele, adica le batem pentru a se fragezi , dupa care le condimentam cu sare si piper . Feliem cascavalul si sunca cu o latime de 2 cm. Suprapunem apoi feliile de sunca cu cele de cascaval, alternativ. Pregatim  fiecare cordon bleu, punand...

Saramura de pui

In Pui la 18 Oct 2012

Curatam puiul, il transam si il spalam bine , apoi il lasam sa se scurga. Curatam si spalam bine si legumele. Pulpele le dezosam. Legumele spalate si bine sterse le punem pe gratar la copt, impreuna cu pulpele dezosate.Jumatate din ardeii iuti ii punem deoparte, numai 1/2 ii coacem....

Tochitura mocaneasca

In Porc la 16 Oct 2012

Carnea se taie cuburi cu latura de 2-3 cm. Carnatul il taiem felii. Ficatul il curatam si il taiem in bucati potrivite. Usturoiul il curatam si il dam prin presa. Se pune untura in ceaunul de tuci si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste,...

Portofele cu branza in sos de smantana cu capere

In Porc la 14 Oct 2012

Portionam nuca de porc in patru bucati si crestam in fiecare cate un buzunar, cu ajutorul unui cutit ascutit. Ceapa o curatam si o tocam marunt Mararul verde si patrunjelul le tocam marunt. Branza o taiem cubulete mici sau o radem daca folosim telemea. Intr-un bol amestecam toate...

Pulpa de porc in sos de vin si lapte

In Porc la 5 Oct 2012

Pulpa de porc se condimenteaza bine cu toate condimentele si se pune apoi pentru 15 minute intr-o oala. Dupa trecerea timpului punem laptele si vinul peste carne , apoi punem pulpa la fiert la foc mic o ora pina cand carnea este bine patrunsa. Dupa ce pulpa este bine fiarta , se scoate...

Boeuf Bourguignon cu orez Pisto

In Vita la 1 Oct 2012

Taiem slanina in cubulete si o punem la prajit pe foc mic. Curatam ceapa, o taiem rondele si o punem in tigaie peste slanina, la sotat. Cand sunt gata , le scoatem separat pe o farfurie. Carnea de vita o taiem cuburi de 2-3 cm si o punem peste grasimea ramasa, in tigaie, sa se rumeneasca...

Cotlet Santana

In Porc la 29 Sep 2012

Cotletul de porc se feliaza cam de un cm grosime, se taie jos partea alba cu grasimea.Feliile obtinute le batem pe rand ,ca pe snitele ,dar nu foarte tare, pentru ca daca sunt prea subtiri, se usuca la prajire. Batem feliile puse ,pe rind, intr-o punga de plastic astefel ca nu vom face...

Vitel Stroganoff

In Vita la 23 Sep 2012

Carnea macra de foarte buna calitate se taie felii, se asezoneaza. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ciupercile le feliem subtire. Punem uleiul la incins si prajim feliile de carne pe ambele parti, apoi le punem intr-un vas in care vom continua prepararea lor. Ceapa o calim putin in...

Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt

In Pui la 18 Sep 2012

Se bat ouale cu putina sare, se adauga faina, oregano si apa minerala si se amesteca pentru a se obtine un aluat omogen.  Trebuie sa iasa putin mai consistent , ca o smantana subtire. Se coc apoi clatitele in tigaia Fissler, punand la inceput doi stropi de ulei in ea, o lasam sa se...

Gratin de pui de casa cu legume , in bere

In Pui la 25 Aug 2012

Portionam pulpele si pieptul , le asezonam si le asezam pe o tava .Stropim deasupra cu sosul de soia, tragem o punga peste carne si o dam la rece pentru o ora ( poate sta la rece si de seara pina dimineata; cu atat e mai buna). Punem apoi un gratar la incalzit pe aragaz, apoi prajim pulpele si...

Ficatei cu sos rece si cartofi noi

In Ficat la 12 Iul 2012

Curatam bine ficateii , ii spalam si ii punem sa se stoarca bine intr-o strecuratoare. Curatam cartofii ii spalam apoi ii stergem cu un prosop si ii taiem apoi felii subtiri. Patrunjelul verde il tocam marunt. Intr-o cratita Delimano punem doi-trei stopi de ulei si acoperim fundul...

Chiftelute gratinate, cu mazare verde

In Curcan la 26 Iun 2012

Amestecam bine toate ingredientele pentru chiftelute si cu mana umezita cu apa facem chiftelutele, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu putin unt sau ulei.Eu le-am pus in vasul roman pe care l-am tinut in pralabil in apa 30 de minute. Preparam sosul pentru gratinare; batem bine...

Guguluf din conopida cu piept de pui si cascaval

In Pui la 19 Iun 2012

Desfacem conopida in buchetele, o spalam bine si o punem in apa clocotita cu sare , pentru 5 minute sa fiarba , apoi strecuram apa de pe ea. Pieptul de pui il taiem cuburi, il asezonam si il amestecam apoi si cu putin patrunjel verde proaspat tocat. Ouale le batem bine cu sare,piper , apoi...

Friptura de porc la cuptor cu pasta de patrunjel verde si usturoi

In Porc la 18 Iun 2012

Taiem felii potrivite carnea de porc. Intr-un bol amestecam sosul de soia cu 2-3 linguri ulei si toate condimentele. Usturoiul verde si ceapa verde le taiem cam de 1,5 cm obloc , iar rosiile felii. Intr-o tava unsa cu untura punem feliile de carne pe care le-am dat cu pensula cu...

Snitel Troy Gladius cu cartofi noi copti

In Porc la 9 Iun 2012

Batem bine fileurile de porc, cu ciocanul, apoi le condimentam si le dam la rece 30 de minute. Le scoatem de la rece si asezam in ele caise confiate si bastonase de cascaval si ardei rosu. Pliem snitelele si le prindem cu scobitoarea, apoi le dam prin faina, oua batute si...

Drob de miel cu oua de prepelita

In Oaie la 26 Mai 2012

Organele bine spalate le taiem cubulete. Ceapa verde si usturoiul curatate le tocam marunt. Mararul si patrunjelul verde le tocam, de asemenea, marunt. Incingem uleiul intr-o cratita in care vom sota ceapa verde. Adaugam apoi usturoiul tocat si maruntaiele taiate marunt. Asezonam si...

Curry de porc cu chutney de mango

In Porc la 20 Mai 2012

Portionam carnea in cuburi potrivite ca marime. Ardeiul il taiem cubulete iar ceapa si usturoiul le tocam marunt. Sotam ceapa si ardeiul in ulei pina se sticlesc , adaugam usturoiul si invartim un minut , dupa care mai punem  2 linguri ulei in care vom perpeli bucatile de carne pe...

Pui pe sticla

In Pui la 19 Mai 2012

Am spalat puiul dupa ce l-am curatat bine. Se amesteca cu mana, intr-un bol un pic de unt , condimentele pentru pui si usturoiul presat, apoi se unge puiul cu aceasta pasta.. Sticla de bere o spalam bine iar berea am pus-o in tava in care va fi copt puiul.  Tragem puiul pe sticla,...

Pui arabesc

In Pui la 15 Mai 2012

Amestecam intr-un bol curcuma, sare, piper, aasan si uleiul de masline , apoi ungem bine pe toate partile pulpele. Punem pulpele pe o tava de copt, rasturnam peste ele rosiile cuburi, usturoiul( am pus si un fir verde de usturoi)presat si apoi ceapa taiata rondele. Adaugam o cana cu apa ,...

Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni

In Oaie la 13 Mai 2012

Cotletul de miel spalat si sters de apa se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare si piper.Intr-o tigaie nonaderenta topim untul (si ulei daca e necesar) si prajim cotletele pe ambele parti.Le scoatem  si le punem intr-un vas vitroceramic Pyroflam ; de jur imprejurul lor punem grasimea...

Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

In Oaie la 9 Mai 2012

Taiem carnea de miel in bucati nu prea mari, o spalam bine si o lasam pe un servet de hartie sa se scurga. Taiem marunt ceapa verde cu cozi cu tot si ardeiul in bucati mici, apoi le sotam intr-o tigaie in putin ulei(unt).Cand ceapa a devenit sticloasa , adaugam bucatile de carne, amestecam sa...

Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori

In Oaie la 29 Apr 2012

Pulpele de miel le crestam din loc in loc si introducem in locasul format cate un catel de usturoi. Restul usturoiului il zdrobim si il amestecam cu oregano, verdeturi italiene, sare si piper. Ungem un vas cu putin unt sau untura si punem pulpele presarate cu verdeturi pe ambele parti....

Musaca ardeleneasca de cartofi

In Porc la 21 Apr 2012

Curatim ceapa si o taiem solzisori.Curatam usturoiul si il taiem feliute. Intr-un wok topim o lingurita de unt in care vom sota ceapa si usturoiul pina devin sticloase. Adaugam carnea tocata, pasta de gogosari, asezonam si amestecam bine. Punem si bulionul si lasam sa se prajeasca carnea...

Sarmalute in foi de stevie

In Mancaruri cu carne la 15 Apr 2012

Curatam ceapa si o taiem marunt. Tocam marunt mararul. Intr-un bol amestecam carnea, orezul spalat, 1/2 marar tocat, sare si piper. Stevia se opareste in apa fierbinte, sa nu clocoteasca pentru ca frunzele sunt foarte fragede. Se formeaza sarmalutele si se infasoara in frunzele de...

Pulpe fripte condimentate cu mancarica de cartofi

In Pui la 13 Apr 2012

Pulpele fierte( date in clocot) se asezoneaza cu condimentele  si se pun intr-o craticioara in care adaugam vinul, cuisoarele si untura.Acoperim si lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti dupa care stingem focul. Curatam cartofii si ceapa. Cartofii se taie cubulete si ceapa marunt....

Afisate 31 - 60 din 235 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Fii optimistă. Dacă viaţa îţi oferă lămâi, cere şi un Martini!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 22

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]