Gata cu ciorbele....acum merg si niste pulpite....
Doamne iarta-ma daca va ispitesc ca azi e Vinerea Mare...
Pulpele fierte( date in clocot) se asezoneaza cu condimentele si se pun intr-o craticioara in care adaugam vinul, cuisoarele si untura.Acoperim si lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti dupa care stingem focul.
Curatam cartofii si ceapa. Cartofii se taie cubulete si ceapa marunt. Intr-o cratita incingem uleiul si calim putin ceapa pina devine sticloasa. Adaugam sare, piper si boia, cartofii si apa necesara cat sa acopere cartofii.
Cand cartofii sunt fierti, faina o amestecam cu smantana si putina apa sa se faca un sos pe care il rasturnam peste cartofii ce fierb. Lasam sa dea cateva clocote , stingem focul si presaram apoi patrunjel verde tocat deasupra.
Friptura se serveste alaturi de mancarica de cartofi si o salata de ardei copti.
Pofta mare !