Snitel Troy Gladius cu cartofi noi copti

de Sidy in Porc, 9 Iun 2012 | 3316 vizualizari

 

Gurmanzii romani se lupta cu pofta cu Troy Gladius, niste snitele delicioase ce ascund in reteta gustul dulce al caiselor si aroma afumata a cascavalului... Gladiatorii romani se luptau insa in sabii, numite atunci "gladius"

 

INGREDIENTE

  • 6 fileuri fileuri de porc
  • 100 g caise confiate
  • 100 g cascaval afumat
  • 1 jumatate ardei gras rosu
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri pesmet
  • 100 ml ulei
  • sare, piper
  • boia
  • 1 kg cartofi noi
  • 50 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel Troy Gladius cu cartofi noi copti:

  • Batem bine fileurile de porc, cu ciocanul, apoi le condimentam si le dam la rece 30 de minute.
  • Le scoatem de la rece si asezam in ele caise confiate si bastonase de cascaval si ardei rosu.
  • Pliem snitelele si le prindem cu scobitoarea, apoi le dam prin faina, oua batute si pesmet.
  • Dupa ce toate sunt date prin pesmet le lasam asa 10 minute sa se odihneasca (crusta nu va mai cadea de pe snitel, la prajit).
  • Incingem uleiul si prajim snitelele pe ambele parti.
  • Cartofii curatati ii fierbem 10 minute in apa cu sare apoi ii scurgem bine de apa si ii rumenim in unt topit.
  • Pofta mare! 

TIPS-URI

1

Servim snitelele alaturi de cartofi si salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel Troy Gladius cu cartofi noi copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

10.06.2012, 01:43

ce denumire i-ai dat Sidy
cred ca-i foarte bun

Sidy 1

10.06.2012, 08:38

Dia...pai tot a fost aseara TROIA la TV, nu ???

cocolina 1

10.06.2012, 11:47

bun snitel si cartofii un deliciu

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Șnițel de porc în crustă de mălai