Porcul-cea mai iubită carne din România ,este aproape de fiecare, dată prima opţiune pentru o friptură, acasa la mine, daca ii intreb ce vor sa manance...
Pulpa – probabil cea mai bună alegere pentru o friptură , gătită întreagă,la foc mic ,da rezultate deosebite, iar aceasta este o friptura de porc fragedea si extrem de gustoasa.
Pulpa de porc se condimenteaza bine cu toate condimentele si se pune apoi pentru 15 minute intr-o oala.
Dupa trecerea timpului punem laptele si vinul peste carne , apoi punem pulpa la fiert la foc mic o ora pina cand carnea este bine patrunsa.
Dupa ce pulpa este bine fiarta , se scoate separat si se feliaza .
Se strecoara laptele branzit si se arunca iar lichidul ramas se pastreaza.
Smantana, mustarul si amidonul se amesteca pina se omogenizeaza , apoi se amesteca impreuna cu lichidul ramas din oala.Lasam pe foc mic sa dea cateva clocote , pina se ingroasa putin.
Feliile de pulpa le asezam in sosul format si le lasam 2-3 minute sa dea in clocot. Stingem focul si presaram deasupra patrunjel verde tocat.
Servim pulpa de porc cu piure de cartofi sau orez , avand sosul alaturi , presarat cu patrunjel verde.
Pofta mare !